Hirdetés

Évkezdő hardveradag

Akció, új házak

Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A küszöbén állunk már, de egyelőre még nem köszöntött be a "fúziós" korszak. A napokban Las Vegasban zajló CES-en (pontosabban előtte) már bejelentette az Intel Sandy Bridge, az AMD pedig Fusion platformját, de a hazai megvásárlásra egyelőre még várni kell egy picit. Igaz, egy adag új alaplap már a múlt év végén a honi boltok polcaira került, mi is bemutattunk egy csokorra valót.

Szokásukhoz híven van a Bluechip webáruháznak rendszeres, heti akciója. A Hazai pálya olvasói és a Bluechip Facebook oldalának kedvelői most minden Arctic Sound fül- és fejhallgatóra 5% kedvezményt kapnak. A kínálatban olcsóbb, drágább és egészen érdekes modellek is vannak.

Tallóztunk kicsit a számítógépházak nem éppen szegényes hazai kínálatából. Egészen kellemes, 11 000 forintos áron érkezik a Revoltec Fifty 3. Az egyaránt 430 milliméter magas és mély miditorony elejére kilenc darab 5,25 hüvelykes meghajtóhelyet telepítettek rácsos fedéllel. Közülük egy külső, kettő pedig belső 3,5 hüvelykessé módosítható. Tápját alulra helyezték így a többi komponens nem fogja fölöslegesen melegíteni. A legfeljebb ATX méretű alaplapokat fogadó doboz hátuljába 120 milliméteres ventilátort szerelhetünk szokatlanul kivágott rács mögé. További 120 vagy 140 milliméteres légkavarókat tehetünk előre, alulra, oldalra, illetve felülre pedig két-két ilyen ventilátornak alakítottak ki helyet, szóval a Revoltec Fifry 3 könnyedén viharsarokká változtatható.

A Revoltechez tartozó 3R Systems márka R120-V3 modelljének érdekessége, hogy elejére méretéhez képest egészen komoly csatlakozópanelt telepítettek. Található rajta négy USB és egy eSATA aljzat, illetve hang ki- és bemenet. Külső – nagy – meghajtóhelyből négyet kapott rácsos fedéllel, alájuk ugyanennyi merevlemezt szerelhetünk be. A szellőzéshez itt 120 milliméteres felfogatókat készítettek elő, egyet-egyet elöl és hátul, kettőt-kettőt oldalt és felül. A 3R Systems R120-V3 vételára megközelíti a 19 000 forintot.

További 6500 forintot kell kifizetnünk, ha az Aerocool Bx-500 házát szeretnénk megvenni. Elég fura méretei vannak, ugyanis 480 milliméteres magassága mellett 568 milliméter mély. A nagy mélységnek köszönhetően 380 milliméteres hely van grafikus kártyák számára, ez pedig annyit jelent, hogy a VGA jó arasznyival túllóghat az alaplapon. Nem kicsinyeskedtek a szellőzőrendszer kiépítésénél sem. Előre és hátulra egy-egy 120 milliméteres, felülre pedig két 140 milliméteres világító ventilátort tettek, további négyet szerelhetünk oldalra, egyet pedig alulra. A sok ventilátor és a komoly belső mélység fényében a valamivel 25 000 forint fölötti vételár már nem is tűnik olyan magasnak.

Tovább folytatódik az árcsökkenés az SSD-knél. Most a Silicon Power új, E20-as típusának legkisebb, 32 GB-os modelljét kínálja egészen baráti, 22 000 forintos áron. Sajnos nem sikerült kideríteni, hogy milyen vezérlőt használnak benne, de a gyártó honlapja szerint támogatja a TRIM-et, maximális olvasási tempója 250 MB/s, az írási pedig 230 MB/s. A 32 GB-os kapacitás kevésnek tűnhet Windows 7 alá, de az XP-nek még rendszerint elég. Minden bizonnyal később a nagyobb kapacitású E20-ak is megjelennek a hazai piacon, remélhetőleg hasonlóan kedvező áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés