Hirdetés

Hardvermustra februárban

Sandy Bridge hiba és megjelenítés

Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az elmúlt napok legjelentősebb hardverpiaci eseménye az Intel Sandy Bridge processzorait hajtó vezérlőchip hibájának feltárása volt. Az összes ilyen modellt visszahívja az Intel, a javított verziók nagyjából április elejére kerülhetnek a boltokba. A kereskedelmi forgalomban lévő darabokat befagyasztották, de mi van azokkal, akik már megvették az első sorozatos, hibás SATA 2.0 résszel érkezett termékeket? Egyelőre még csak néhány gyártó hivatalos álláspontját közöltük hírünkben, de minden bizonnyal a többiek is hasonlóan járnak el. A hibás darabokat klasszikus garanciális eljárással hibátlanokra cserélik. Aki igényli ezt, lépjen kapcsolatba a kereskedővel, akinél a terméket vásárolta. Az MSI azt is vállalta, hogy aki nem akarja kivárni a javított darabok április érkezését, annak visszafizetik a hibás termék árát. Egyébként a SATA probléma csak a 2.0-s csatlakozókat érinti, a két 3.0-s hibátlan, azok használatával nem romlik az adattároló-rendszer sebessége.

Januárban is kaptunk egy nagyon kellemes GeForce-ot. Az 500-as GTX-ek sorát lefelé bővítő GeForce GTX 560 Ti paramétereit és teljesítményét már alaposan kiveséztük cikkünkben, egy fontos kérdés viszont nyitva maradt: mennyibe fog kerülni? Az első Asus és MSI modelleket három év garanciával 67-68 000 forintos áron láttuk. Tekintve, hogy a Radeon HD 6870 nagyjából 8-10 százalékkal lassabb nála, de ugyanennyivel olcsóbb is, vígan mosolyoghatnak a vásárlók, hiszen tovább élesedhet az árverseny a GeForce-ok és Radeonok között, ami biztosan árcsökkentéshez fog vezetni.

Két kellemes árú monitort találtunk az Acer kínálatában. Az S201HL húsz hüvelykes, a benne felhasznált TN+film technológiás panel 1600x900 pixel felbontású. Teljes válaszideje a mára már általánossá vált 5 ms, kontrasztaránya pedig a dinamikus technológia miatt közelíti a végtelent. Ennél szerintünk sokkal lényegesebb, hogy 31 539 forintos árába belefért a digitális (DVI) bemenet és a hároméves garancia.

Nagyobb, komolyabb darab az Acer S232HL, melynek már 23 hüvelyk a képátlója. A kedvező árat ezúttal is TN+film technológiás panellel érték el, de a háttérvilágítás itt egyenletesebb fényt biztosító és takarékosabb LED-ek valósítják meg, a felbontás pedig Full HD-re, vagyis 1920x1080 képpontra nőtt. Csatlakozóból a kisebb modellhez hasonlóan van rajta D-Sub és DVI, utóbbiból átalakítóval HDMI-t lehet csinálni. Az Acer S232HL vételára három év garanciával 45 595 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés