Fujitsu Forum 2017: segítség a digitális átálláshoz

November és München, akkor Fujitsu: a tech óriás idei rendezvényének fő témája a digitalizáció volt.

Segítség a Fujitsutól

Ami az egyes részterületeket illeti, a felhő területén a legfontosabb a hibrid IT kínálta lehetőségek kihasználása – ezen a téren a Fujitsu arra számít, hogy a nagyobb vállalatok több mint fele tér át valamilyen felhőalapú megoldásra a következő két évben. Hogy ebben segítsen, új régiókban (Egyesült Királyság, Finnország, Németország, Spanyolország, Észak-Amerika) tette elérhetővé K5 felhőszolgáltatását, és egy új, privát adattárolási megoldást is kínál, amely biztosítja az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt előírások teljesítését.


[+]

Az IoT esetében nagyon fontos a szenzorokból érkező adatok feldolgozása, az azokra történő reagálás. Ez a feladata az INTELLIEDGE megoldásnak, amely egy közvetlenül az IoT peremére telepíthető rendszer, mely a felhőből származó információk alapján képes valós idejű döntéseket hozni. Mesterséges intelligencia segítségével gyűjti és dolgozza fel az érzékelők adatait, von le belőlük tanulságokat, és kapcsolódik össze a különféle digitális gyártási információkkal.

Ezen mesterséges intelligencia új utakat nyit meg a szervezeti folyamatok során generált információk értelmezése terén. A Fujitsu óriási lehetőségeket lát ezen a területen, és mindent megtesz azért, hogy hozzásegítse ügyfeleit ezek kiaknázásához. Ezzel kapcsolatban több példa is elhangzott az előadáson: a Siemens Gamesa szélturbinagyártó vállalat például egy új minőségbiztosítási rendszert vezetett be a cég segítségével, amely mesterséges intelligencia segítségével a turbinalapátok korábban közel egy napig tartó ellenőrzését másfél órára csökkentette, és közben az emberi szem által nem látható, apróbb hibák felderítését is segíti, felszabadítva a mérnököket a monoton munkavégzés alól. De nem az ipar az egyetlen terület, ahol az AI forradalmi változásokat jelent, ide tartozik az egészségügy is, ahol a HIKARI segíthet a diagnosztikában, megkönnyítve az orvosok dolgát.


[+]

A digitális átállással párhuzamosan kiemelt fontosságú a vállalat szempontjából kritikus új rendszerek kiberbiztonsága is. A Fujitsu globális kiberbiztonsági szervezetet hozott létre, és partnereivel tovább dolgozik internetes biztonsági szolgáltatásai fejlesztésén. Ezek között mesterséges intelligenciára és automatizációra épülő analitikai és intelligencia-szolgáltatások (Cyber Threat Intelligence, Cyber Threat Analytics) találhatók, amelyek segítik a biztonsági események elleni eredményesebb védekezést.

Wombath

Azóta történt

Előzmények