Hirdetés

FujiFilm X-E1 – a nagy kistestvér

Hirdetés

Menürendszer

A Fuji X-E1 menüje szinte teljesen azonos az X-Pro 1-ével. Alapvetően két részre van osztva: az egyik az öt oldalból álló „fényképezési menü”, a másik a háromoldalas „beállítás”. Érdekesség, hogy az első szekcióból a másodikba csak úgy jutunk el, ha a bal nyíllal a számokra visszük a kurzort, majd lefelé navigálunk (tehát csak az adott szekciót lehet végigpörgetni).

Amint a fenti képeken is látható, a rendszer tud magyarul, tényleg letisztult és áttekinthető. De ez még nem minden! Ahogyan nagytestvére, az X-E1 is rendelkezik gyorsmenüvel, amit a Q feliratú gombbal lehet előhívni. Itt a fényképezéssel kapcsolatos legfontosabb beállításokat találjuk egy oldalon. Az egyes funkciók közt a kurzorokkal léphetünk, az adott értéket pedig a paraméterező tárcsával változtathatjuk meg.

A „Drive” feliratú gomb a fényképezési módokat nyitja meg előttünk. Itt található az állókép, a sorozatfelvétel (6, illetve 3 kép/mp), az expozíciós képsor, az ISO sorozat, a filmszimulációs képsorozat, a dinamikatartomány képsor, a mozgó panoráma és a mozgókép.

A teljes menürendszer és az összes paraméter bemutatása alábbi, ötperces kisfilmünkben tekinthető meg:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés