Hirdetés

Tetemes energiát hordoz gurulós bőröndben az FSP Emergy

Hirdetés

Az FSP-től nem állnak távol a tápegységek, sőt az akkupakkok sem, de a vállalat most egy egészen új terepen próbál érvényesülni, ahol mindkét területen szerzett tudására szükség lesz. Az Emergy sorozattal ugyanis az ESS (Energy Storage System), avagy a komolyabb energiatároló rendszerek piacára próbálnak betörni. A komolyabb szó használata nem véletlen, ez esetben ugyanis nem mobilok és táblagépek energiaellátását akarják megoldani zsebakkumulátorral, avagy power bankkel, hanem a(z) UPS-ként, azaz szünetmentes tápegységként is funkcionáló 900 Wh-s Emergy 1000, valamint az 1,7 kWh-s és 2,6 kWh-s Emergy 3000 energiatárolókkal a hagyományos, azaz 100/120 és 220/240 voltos hálózatról üzemelő energiafogyasztók kiszolgálását célozzák meg. Ez lehet egy PC, vagy tévé, de akár hűtőszekrény is, de a vállalat katasztrófa-, rend- és életvédelmi szervezetek számára is ajánlja a használatát olyan helyeken, ahol másképp nem biztosítható az áramellátás. Persze az USB portokat sem felejtették le róla, amelyek 2A áramerősséget szolgáltatnak,így az említett mobil készülékek sem maradnak töltés nélkül. Az Emergy sorozat 90% feletti hatásfokkal üzemel, teljesen némán, ugyanis a ventilátoros hűtést mellőzték, de az áramköri védelemről nem feledkeztek meg.

FSP Emergy Series 1000 és Series 3000
FSP Emergy Series 1000 és Series 3000 [+]

Az Emergy széria különlegessége egyrészt felépítésében rejlik, ugyanis tagjai gurulós bőröndre hasonlítanak, így a könnyebb lakáson vagy házon belül hordozni, oda, ahova éppen kell. Másrészt a a vállalat arról is említést tesz, hogy akár kültéren is hasznosíthatóak, tehát egy kempingezés során is bevethetőek. A jó hír ez utóbbival kapcsolatban, hogy nem csak az otthoni hálózaton (ami lehet akár olcsóbb éjszakai áram) betárazott energiát lehet kültéren felhasználni, hanem az opcionális napelem modullal a nap energiáját is képesek hasznosítani. A vállalat gyors töltést ígér, amit úgy szemléltet, hogy a 42 x 23 x 37 centiméteres méretekkel rendelkező, 900 Wh-s Energy 1000 2,5 óra napozás után 4 óráig képes egy 42"-es LCD tévét energiával ellátni, és a nagyobb (39 x 22 x 68 cm), 1,7 kilowattos modell számára is elég 4,5 óra a teljes töltöttség eléréséhez.

Az FSP élettartammal kapcsolatos adattal is szolgált, amit 2000 teljes kisütési ciklusban határoztak meg. Ami az árat illeti, mélyen a zsebbe kell nyúlni értük, ugyanis a legkisebb modellen 2100 dolláros árcédula fityeg, majd 3300 és 4500 dollár a következő két lépcső. Ehhez adódik hozzá az említett napelem modul, aminek ára 630 dollár.

FSP ION Mate
FSP ION Mate [+]

Akinek a fenti értékek kevesek, azok számára készül az 5,3 kWh, 7,9 kWh és 10,5 kWh-s ION Mate, ami az ipari változat lesz, telepíthető formába, amelyet főkét a megújuló energiaforrásból származó energia eltárolására ajánlja a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés