Hirdetés

Asus Zenbook UX301: a nagybetűs Ultrabook

Hirdetés

Megjelenés

Ha Ultrabookokról van szó, komolyan számolni kell az Asusszal. A Zenbook sorozat kiváló minőségű, nagyszerű termékeket sorakoztat fel a könnyű és vékony notebookok kategóriájában, igaz, gyakran felmerül velük kapcsolatban, hogy túlzottan is hasonlítanak az etalonnak számító MacBook Airhez. Most a legújabb modell, a Zenbook UX301 került hozzánk, ami külsőre nagyon is jól azonosítható, csak annyiban hasonlít konkurenseire, hogy vékony és lapos.

A 13,3 hüvelykes monitor köré épített ház szerintünk kifejezetten menő, sötétkék színű, ami egyedivé teszi. Különlegessége, hogy nem csak a kijelző, hanem a fedél és a belső részek is Gorilla Glass 3 bevonatot kaptak, így a notebook lényegében megkarcolhatatlan. Sajnos a fedél fényes, így borzasztóan vonzza az ujjlenyomatokat, szinte állandóan takarítani kell ahhoz, hogy rendezetten nézzen ki.

Belül nem csak a brutális, 2540x1440 pixel felbontású, IGZO paneles érintőképernyőt, hanem a a csuklótámaszt, a billentyűzet keretét, illetve a touchpadet is Gorilla Glass bevonat védi. Itt viszont más, selymes, matt felületet használtak. Igaz, hogy emiatt kicsit fakóbb a színe, mint a külsejének, de sokkal kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat, és tapintása is kellemesebb – szívesen látnánk ezt a bevonatot a fedélen is.

Világos, hogy egy ilyen vékony notebookra nem sok csatlakozó fér. Mindkét oldalon a hátsó részre összpontosították az aljzatokat, jobbra kártyaolvasó, USB 3.0 és mini DisplayPort került, balra pedig a hang ki-/bemenet, a micro HDMI, még egy USB 3.0 aljzat és a tápcsatlakozó sorakozik. Mindkét oldalon középtájékon található egy-egy hangszórónyílás.

A fenéklemez fémből, alumíniumból készült, akárcsak az üvegfelületek alatt lévő unibody ház többi része. Bővítőnyílást nem találtunk, de az alsó rész eltávolítható, ugyanakkor mögötte szinte minden vagy egyedi, vagy az alaplapra van forrasztva, így cserélni csak a Wi-Fi modult és az egész nagy, 48 wattórás akkumulátort lehet. Utóbbi a belső több mint felét kitölti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés