Dune HD Base 3D: megbízható mesterember

Dune HD Base 3D

Ha azt mondjuk, Dune, sokaknak még mindig Frank Herbert sci-fi univerzuma, a David Lynch filmje vagy oldschool kockáknak az ebből készült játék ugrik be. Rosszabb esetben esetleg a kilencvenes évek eleji eurotrash "zenekar", ám egyre többen lesznek, akik valószínűleg inkább az asztali médialejátszókra asszociálnak a névről. A Dune HD szívós munkával küzdötte fel magát az iparág megkerülhetetlen résztvevői közé, és mára ott tartunk, hogy a cég számít az egyik legkomolyabb, legmegbízhatóbb piaci szereplőnek ezen a területen.

A márka egyik csúcs készülékét, a Dune HD Base 3D-t próbáltuk ki, melyet egy gyors megnézés erejéig a PH!TV-ben már szemügyre vettünk korábban. A vállalat azt állítja a lejátszóról, hogy jelenleg az egyik legjobb ár/érték arányú univerzális megoldás Full HD videó- és zenelejátszásra, legyen szó hagyományos vagy akár 3D tartalmakról. A technikai specifikációk és a termékinformációk alapján ígéretesnek tűnt a termék, az elvárások pedig nagyok voltak, így bíztunk benne, hogy az elmúlt időszak néhány zsákutcája után ez a modell nem okoz majd csalódást.

Mi van a dobozban?

A gyártók jó része még a legdrágább termékeknél is hajlamos spórolni a kábeleken, ami azért meglehetősen idegesítő és kicsinyes húzás. A Dune HD ezzel szemben telepakolta minden földi jóval a dobozt, így a távirányító és a használati utasítás mellett található benne egy-egy HDMI, Ethernet és komponens kábel, illetve egy átalakító, aminek segítségével az angliai elektromos hálózathoz is lehet csatlakoztatni.

A Base 3D külsejében az asztali Blu-ray lejátszókat idézi, csakhogy itt a frontfelület bal oldalán elhelyezett felvonóhíd mögé nem egy optikai meghajtót, hanem a 3,5"-es merevlemez garázsát építették. Középre került a monokróm LCD kijelző, mellé pedig a hagyományos kivitelű kezelőgombok, amelyek ugyan nem mutatnak olyan jól, mint egy érintésérzékeny vezérlőpanel, ám cserébe annál sokkal kényelmesebben használhatóak. Található még az elülső panelen egy-egy USB port és mini jack a fülhallgatóknak, továbbá SD kártyaolvasó is.

A mattfekete szálcsiszolt felület igen jól fest, egyre többen kezdenek rájönni végre, hogy ez a praktikum mellett esztétikumban is bucira veri az annyira favorizált fényes lakkfeketét. A fém készülékház strapabírónak tűnik, tetején a domború, visszafogott céglogó pedig igen jól fest, így kifejezetten elegáns az összhatás. Az aktív hűtéshez szükséges ventillátor szellőzőrácsát hátul helyezték el a fizikai bekapcsológomb, illetve egy-egy komponens, kompozit, HDMI 1.4 és Ethernet csatoló, valamint két-két USB 2.0, digitális (optikai és koaxiális S/PDIF) és analóg audiocsatlakozó kompániájában.

5 x 43 x 25 centiméteres méretével és körülbelül másfél kilogrammos súlyával egyértelműen a masszívabb, termetesebb asztali médialejátszók közé tartozik a Dune HD Base 3D. 32 x 11,5, x 49 centiméteres, kisbőröndszerű doboza nem tartozik a legkönnyebben hordozható darabok közé, de a tetején elhelyezett fülnek köszönhetően azért nem okoz akkora problémát a cipelése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés