Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsotyek
tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Olyan gondom van, hogy nekem úgy rémlik mintha a Dune HD Base 3D készülékem letudta volna játszani a BluRay filmeket úgy,hogy menüvel együtt. Igaz csak mostanában szedem a BluRay-eket eddig többnyire Mkv és DVD formátumokkal voltak tele a vincsesztereim.
Viszont a minap sikerült 50 gigás BluRay formátumban jó pár kedvenc filmemet megszereznem de sajnos nincs menü, hanem egyből a film indul. Pedig számítógépen az összes menüvel megy. Valami ötlet esetleg épkézláb segítség valakinek lenne e?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek. -
Tizedes1
aktív tag
Sziasztok !
Olyan gondom van, hogy megőrülök, hogy nem jövök rá, mi lehet a baj.
4 éve használom a Dune Prime 3.0 lejátszót.
Kb 2 hónapja vettem észre, hogy egyszer csak elfelejtette a hálózati beállításokat a lejátszóm.
A laptopon beállítottam újra a megosztást és akkor még működött .... no de mi is a baj??Az, hogy nagyobb fájl esetén - és mindegy, hogy mkv, m2ts vagy iso - a lejátszás lassan indul el és csekély százalékkal tudom megnézni a filmek elejét.
95%-ban sajnos elkezd szaggatni a film.
Mindegy, hogy bitstream vagy dekódolásra van állítva , hdma vagy dts a hangsáv....Amit eddig tettem:
kitöröltem a cache-t - mindet.
Letöltöttem a legújabb firmware-t - a bétát.
3 firmwarrel korábbit telepítettem.... valamint végül egy teljes resetet is csináltam.
A gigabites lan eredetileg , azaz az elejétől kezdve ki volt kapcsolva, bekapcsolás után sincs változás.komolyan boldoggá tudna tenni, ha a letöltött filmet nem kellene azonnal vinyóra kiírni, hanem hálózatról tudnék filmet nézni....
Régebben torrent letöltése közben is működött a hálózati lejátszás, ami RJ45-ös kábellel van megoldva Dune és a UPC modem, wifivel a UPC és a laptop között ( win 7 , de 2 hónappal ezelőtt minden rendben volt, még a laptophoz csatlakoztatott külső HDD-ről is simán áthúzta a hálózaton keresztül a filmeket )Még nem tudom, hogy köszönjem meg a segítséget
-
mc.g
aktív tag
Tapasztalata van valakinek a DUNE BASE 3D -vel? Ha rácsatlakoztatok usb-n, vagy sata-n egy blu-ray meghajtót, azt kezeli, lejátsza korrektül menüvel is a 3D filmeket ?
USB-s DVB-T tunerral probálta már valaki? Jól müködik, stabil a vétel ?
Mégegy kérdés: ad egyszerre full-hd képet hdmi kimeneten, és kisebb felbontásban a kompozit kineneten is ? (egy kis kijelzőt is szeretnék rákötni, hogy nekelljen a tv zenelejátszáshoz)
-
D@ni88
addikt
Valaki tudna megoldást a lassú másolási sebességre? max 2,5mb/s
-
D@ni88
addikt
A lejátszóm a TV-re van kötve és onnan van a hang kivezetve a hangfalakra (Stereo hangfal)
Sajnos sok esetben előfordul hogy Blueray és HD filmek lejátszásánál a hang sokkal halkabb mint más egyéb filmeknél. Ezért 90-100%-on kell szoftveresen szabályozni a hangerőt, miközben más filmek esetén elég 20-30% is. Ha csak a TV hangszóróját használom akkor is jelentkezik a probléma.Tudtok erre valami megoldást?
Köszi -
depmod
aktív tag
A sigma chipek szerintem manapság közel sem annyira jók, mint voltak anno adott környezetben. Nekem 2 sigmásom is volt, de sztenderd probléma volt a hangokkal, néha a formátumkezeléssel. Érdekes módon 2 másik realtekes ketyerém bőven vitte a dts hangokat, satöbbiket, de kifeküdtek a killa sample-nél pl. De őszintén, utóbbival bitráta szintjén életben alig találkozni, viszont mással igen, ezekre anno tökéletesen elég volt a realtek 1073-as is. És olcsóbb.
Ez a 85e ft rengeteg pénz, és őszintén megmondom, a lejátszót képességeitől sem voltam elájulva, beragadt pár tesztmozinál, ez mutatja, hogy valamiért azért nem százas. Ez nem a Dune hibája, a chip nem az igazi, de a dune tette bele, szóval őket is érheti kritika.
A GUI nem érdekle, aplusz szolgáltatások sem, mediaplayer legyen médialejátszó, de ha ennyiért abban nem tökéletes, akkor az szerintem hasalás.
-
Ejelhar
senior tag
Utánlövés:
az új Dune-k használhatóak és jól átgondolt és kidolgozott kezelőfelülettel rendelkeznek. Azoban igaz ez a régi modellekre is, sőt, újítást én nem látok.
Azért ajánlhatóak az új modellek, mert rendelkeznek a régebbi készülékek kezelőfelületével és átgondolt lejátszási funkcióival. Amik tényleg minőséget jelentenek, ezt érdemes megfizetni szvsz.Azonban a régebbi modellek egyértelműen jobbak, nem látok érvet amellett, hogy -a 3D-t leszámítva- az újabb fejlesztésű készüléket vegyen bárki. Szerintem a régiek egyszerűen agyonverik a konkurencia nagy részét, illetve az újabb Dune cumókat is.
-
Ejelhar
senior tag
"Kiforgatod a szavaim.
.....
A droidos magamutogatós fasz@csávó szöveget nem értem honnan szedted, mivel semmi köze nincs a témához."Én véletlenül elolvastam a 40-es hozzászólásodat, ebből következett a többi:
85 db ezres egy szimpla lejátszóért?! Ennyi pénzből egy nagyszerű, mindent verő droidos médialejátszót lehetett volna készíteni, odavágva a gagyi kínai droidos izéknek. Erre kihoznak egy olyan lejátszót, ami helyett egy wd tv live is bőven megteszi, töredékárért. Legalább tunert kártyaolvasóval belepakolhattak volna egy valamire való huszezer környéki set top boxot kiváltva, erre kap az ember az arcába csillogó menüt(amit droidon olyanra cserélek lejátszóstul, amilyenre kedvem tartja). Számomra hatalmas csalódás, 2013ban már tovább kellet volna lépni a szimpla médialejátszáson. Ha egy kicsit rágyurnak a messzeségben a droidos kütyükre, ez a doboz mehet a kukába az analóg tévétunerek, meg a dévédélejátszó mellé
Nos, véleményem szerint az új Dune vonal szar. Úgy ahogy van.
Azonban, nem az andorid hiányzik belőlük, hanem a minőség és az ahhoz előzetesen kidolgozott koncepció/vízió.Én például vennék egy újabb Dune-t, ha az jobb lenne, mint a jelenlegi Smart H1-em. De olyat éppen nem árulnak. Vagyis akár igazad is lehetne, ha nem az androidos vonalon érvelnél, mert akiknek ez fekszik, azok az életben nem fogják megvenni a Dune lejátszóit.
De nekik minek is, ott a telefonjuk. -
zeg
őstag
Kiforgatod a szavaim.
Emlékszel még a nagy mp3 lejátszó korszakra, arra, hogy akkoriban mekkora márkák voltak a köztudatban? Az Infopatika oldal több tucat féle mp3 lejászóira és a hatalmas forgalmára? Most meg a nagy vegetálás van, ami pár éve még ismerősen csengett név volt, az újabb felhasználók még csak nem is hallottak róla, vagy megoldják egy jobbféle pl. HTC mobillal. Természetesen van igény a külön profi cuccokra(szerinted miért figyel itt mellettem a Luxman erősítőm?
), de nem biztos hogy ez a hosszabb távon járható, komoly anyagi és ismeretségi fellendülést hozó út. A Dune most még megteheti hogy okosított lejátszót tegyen le az asztalra, a bukdácsoló droidos bétaváltozatokat lenyomva. Ehelyett vásárolt egy pár centtel drágább chipsetet, szép menüt csinált, meg egy pár száz magyar forintból kisiparos munkával is összehozható előlapot. Nem biztos hogy a piac évekig fogja várni a semmittevést. (Hacsak nem aprócska hifi manufaktúraként képzelik Dune-nál a jövőt)
A droidos magamutogatós fasz@csávó szöveget nem értem honnan szedted, mivel semmi köze nincs a témához. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Vigilante #97 üzenetére
Kárpótol az android.
"zeg" fórumtárs briliáns észrevétele alapján módosítottam álláspontomat. 2013-ban már csak egy andoridos izé kell.
Se TV, se média lejátszó, se PC, se noti, se NAS. Ellenben feltétlenül szükséges egy andoridos valami, amivel eldicsekszem a Robi szomszédnak. Majd megmondom neki az android verziószámát, hogy elképedjen.Meg mutogatom a sok színes ikon rajta, mert az úgy rohadt dögös. És ez a modern.
Ha meg filmet akarok nézni vagy zenét hallgatni, hát... majd bekéredzkedem az android miatt irigykedő Robi szomszédhoz. Nem egy modern ember, nem halad a korral. De nála az ilyeneket lehet. Van TV-je, elfogadható erősítője és hangfala, média lejátszója.
De androidja egy darab se. Szégyen, de ez van.
-
Ejelhar
senior tag
Nana!
Mi van, ha közben megtértem!? Na ugye, erre meg nem gondoltál.Eladom a Dune-t, meg a TV-t is. A Techincs-et és hangfalakat is. Valamint a PC-t is.
Helyettük veszek egy szamszung full HD-s telcsit, andoiddal. Azon lejátszom a filmeket és hangjuk is van. És ottan vannak rajta a játékok meg a sok applikáció. Meg persze az adroid. Tele ikonokkal, amiket lehet nyomkodni.
Bár megjegyezném, ez a szamszung nem mindig jó vétel, mert például a TV-jébe már nem androidot rak, hanem linuxot. Ezért fogom eladni.
-
Ejelhar
senior tag
Manapság egy valamire való tévében már ott figyel a FullHD médialejátszó beépítve
Aki ilyet leír, annak nincs szüksége médialejátszóra. De tudomásul kéne venni, hogy -egy-egy területen- vannak igényesebb felhasználók/vásárlók is, ezek tartják el az adott piacot.
Na most, hiába vagy mérges, mert nincs elég játék meg app a médialejátszókban, attól még meg lesz ezeknek is a stabil vásárlóközönsége.
De amúgy hoztak ki androidos izéket is, amiket médialejátszóknak neveztek el. Ha úri kedved úgy tartja, vegyél ilyet. Csak lehetőleg filmet nem nézz rajta... -
Bundyta
tag
Majdnem!
A Bast Castle - developed by Nick Estakon - már régóta tudja a fenti fícsört. Írtam a fejlesztőjének, pár nap alatt belerakta a fw-be. (Viszont van más hibája, több is, de egyre kevesebb, mert folyamatosan javítja a srác...)
Itt az agyon hájpolt Dune-nél meg semmi, sőt, a Popkornernél sem.
Egyébként meg a Ph!TV adásánál gondolom nehéz lenne megoldani, h a tesztcsomagban legyen mondjuk egy saját videó + saját felirat, h lássuk, mit - NEM - tud a felirattal a lejátszó.
-
zeg
őstag
Manapság egy valamire való tévében már ott figyel a FullHD médialejátszó beépítve, de ha úgy tartja a gyártóknak kedve azonnal kidobhatnak droidos tévét. Szerencsére nekem nincs tulajdonom Dune gyártójánál, így nem fog mélyen érinteni ha az n+1.-ik bénázó, hirtelen felkapaszkodó túlárazott eltűnik a süllyesztőben
Megj.: Nem mellesleg a cikkben szereplő 2013-as, 85 ezres pléjerről van szó, nem a 2010 körül még nagy dolognak számító fullHD lejátszókról. -
-
Ejelhar
senior tag
mivel a noname androidos izék erősen fejlődnek, így 2013-ban egy ilyen lehetőséget kihagyni nem a legjobb döntés.
Dehogy nem. Persze az is egy lehetőség filmnézés helyett, hogy az ájfónt meg a samsungot nyomogatja az emberfia a fotelban, majd a tabletjét, de -mivel hiányérzete támad- a médiapléjer távirányítóját is akarja nyomogatni, jó kergetni az ikonokat Csak ha azon nincs ájóesz vagy adroid, az úgy frusztrációt okoz.
Már akinek, aki filmet szeretne nézni, annak nem.
-
Ejelhar
senior tag
Az informatikai érdeklődéssel rendelkezőknek tényleg jó alternatíva a htpc,
Én például infós érdeklődő vagyok, ebből élek.
De nem kell. Azért nem, mert mikor filmet akarok nézni, akkor éppen azt akarok. Nem vasat tervezni és építeni, softot vadászni, kipróbálni és venni.Nem, kell egy lejátszó, ami filmet játszik le. Ennyi.
-
Érdekes, a htpc drága, a forint romlik, jön a 4k.. Az informatikai érdeklődéssel rendelkezőknek tényleg jó alternatíva a htpc, de józsi bácsi hazatérve nem biztos, jogy inkább htpc-vel szöszölne, még ha a fia be is állítja neki, ez mégis csak egyszerűbb, egy sima lejátszó
-
osztraksajt
őstag
Eltérőek az igények, én is most állok át HTPC-re és valóban szemkápráztató a lehetőségek tárháza amit egy médialejátszóhoz képest nyújt. Lehet képminőségben nem lesz jobb, de pl gombnyomásra lekapja a feliratot a filmhez, jelöli hogy már melyik sorozatrészt néztem meg, kezeli rendesen az MKV formázott pozicionált feliratait.
De elismerem hogy használni a médilejátszót is kényelmes, sok-sok évvel ezelőtt még egy Popcorn A100-al kezdtem, akkor a htpc még nem volt realitás. Smi vitte volna a fullhd-t az emberi méretben és hűtéssel elképzelhetetlen volt hogy berakjam a nappaliba.
-
fojuzer
aktív tag
Hm az ÁRA kissé magas nem éti meg.Valamivel többért jobb képernyöt,olcsobb asztali gépprl.,jo szoftverekkel, s 1.ébbel ugyanezt el lehet érni,Kinek-kinek igénye de föképpen az Pénztárcája-Bankbetétje a döntö!
-
subset
senior tag
Tényleg 85K egy ilyen cuccért ???
És még kapok egy távirányítót isköszi de nem kell....jó az előlap tényleg szép
Van szerencsém minden audió/vizuális eszközömet a telefonomról irányítani és szerintem ez az "előrelépés" nem pedig ez a lejátszó 2013-ban. -
niof
veterán
Hát fiúk, nem tudom... Viszonylag gyakran olvasok a Dune cuccokról, lévén nekem is van egy HD MAX. Erről az új Base 3D-ről azt olvasni mindenhol, hogy a 3D-től eltekintve gyengébb a proci benne, mint a régebbi, 3D nélküli kiadásban, valamint mint az én MAX-omban.
Én anno azért döntöttem ez mellett, mert kellett egy optikai meghajtó is bele, hogy a sok régi lemezemet ne kelljen kidobni. Egyébként egy Sony BlueRay modul van benne, meg egy 2T-s vinyó, valamint most akarok mellécsapni még egy 1T-st, külső házban. Hiába, a HD tartalom viszi a helyet, nem is beszélve a kék formátumról.
Valaki írta feljebb, hogy nem szeretné ezt a felületet bámulni. Nos, szerintem nem a felületet kell nézni, hanem a filmeket, amikkel gyakorlatilag problémamentesen boldogul. Én olyan formátumokkal is etetem rendszeresen, amik a cikkben "problémásak" voltak, de nálam eddig sosem volt gond. Egyszer azt hittem igen, de a filmet később PC-n lejátszva derült ki, hogy a film volt szar.
Amúgy a menü megjelenítésére visszatérve, szerintem keveset mondok, ha azt állítom, hogy a neten többszáz skint, ikonkészletet, hátteret, szoftvert stb találni a Dune cumókhoz. Van magyar fórum is természetesen a tulajoknak és leendő tulajoknak. Itt bármilyen problémád lenne, 1-2 nap alatt biztos, hogy hozzáértő ember fog minimum kielégítő válasszal szolgálni.
Felskálázás. 720p-ből esetleg érdemes ezzel foglalkozni, lejjebb nem. 1080p-re, a TV méretéhez viszonyított normál nézési távolság mellett úgy skáláz, hogy nem mondod meg a különbséget a két formátum közt, ha nem tudod, mit nézel. Nekem a 101cm-s Samu-n, 3,5-4m-ről nézve semmi gond nincs a felhúzott 720p anyaggal. Közelről persze ez nem igaz, de megfelelő távolságból a 4K és az 1080p közt sem látni különbséget állítólag.
Zenelejátszás. Gyakorlatilag, ha én zenét hallgatok, max megcsinálom a lejátszási listát, és utána kikapcsolom a TV, mert minek!? Egy problémám van mindössze, ha olyan albumot hallgatok, ahol a trackek egymásba vannak keverve, vagy mondjuk folytonos, mint egy koncert, akkor 2 szám közt sajnos van egy kisebb szünet. Ezt remélem, majd később egy újabb firmware orvosolni fogja.
Egyéb funkciók tekintetében is jól produkálja magát a kicsike. Viszonylag sokat szólnak net stream-ek, a fedélzeti kliensprogram helyből tud vagy 10000 csatornát, de ha ez valakinek nem elég, játszi könnyedséggel vehet fel új rádiókat.
És még sorolhatnám reggelig, de úgyis lenne, aki beleköt.
Nekem az a véleményem, hogy aki nem akar HTPC-t építeni, annak minden nyűgjével, de egy komolyabb összeget szán egy jó minőségű, hosszútávú megoldásra, az feltétlen nézzen utána a Dune eszközeinek, nem hinném, hogy csalódni fog. Persze a kisebb kategória=kisebb tudás, de nem sokkal. Ráadásul a Max-on ott a többcsatornás kimenet is, amit valaki hiányolt.
Ez kérem kis híján prémium cucc, nem ildomos hasonlítgatni másokhoz. Bár, ez sem tökéletes. Naná, ennyi pénzért nem is fog senki azt kapni, az hiú ábránd. Szerintem a közel tökéletes hasonló lejátszók milla felett kezdődnek, és a határ a csillagos ég.
Tömören annyit, aki ilyet (vagy más (kategóriájú) Dune terméket) vesz, minden bizonnyal nagyon kellemes órákat fog előtte eltölteni, és néhány hét gyötrés után elismerően fog bólogatni, és megnyugszik, hogy egy jó termékbe fektette a nehezen összespórolt pénzét.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
unrealnoise #77 üzenetére
egyébként meg ez a Dune HD Base 3D user interface elég gagyinak hat. nem túl modern szvsz...
-
unrealnoise
senior tag
jó cucc, de erre én is azt mondom, hogy akkor már inkább mede8er!
gyors is, szép is. 5 év gari is, ennél jobb nincs a piacon szerintem ilyen árban. (50k a wifis)
szóval Dune ide vagy oda, nálam ez a nyerő mostanság. és még jó ideig ez is lesz. -
Mardel
őstag
Csak ugy lenne ertelme, ha kulon eszkoz lenne hozza sajat nagy sebessegu internet eleressel.
Es mondjuk lenne benne egy sokak altal annyira hianyolt DVB-T tuner kartyaolvasoval es rendes set top boxkent is uzemelne. Hogy a ceg fentmaradjon digitalis tv szolgaltatast is biztositania kene.
Ha mindkettot zokkenomentesen, es hozzaferheto aron biztositja akkor tudna versenyben lenni a nagyokkal.
De mivel ez eleg koltseges befektetes egy uj, ismeretlen ceg szamara, igy szerintem nem sok nyarat fog megelni. -
Mardel
őstag
Ez minket elkerul, nem lesz piackepes.
Ahogy a hozzaszolasokban is irjak bika net kell hozza.
Minimum egy 50 Mbites net kell hozza, az meg nem sok helyen elerheto. Foleg hogy a ˝Dajcs˝ telekom par orszagban kezdi korlatozni a netet, es mivel a t-home az egyik leanyvallalata elkepzelheto, hogy nalunk is lesz korlatozas. -
Komplikato
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Komplikato #71 üzenetére
A Dune amikor megjelent a Duo és a Max megigérte, hogy csinálnak ilyet ez lassan 3 éve azóta is készül...
Ennyit a szava hihetőségről...
Minr ahogy a Pro is lassan 5 éve készül és minden évben bemutatnak egy üres dobozt -
Komplikato
veterán
Biztos egyedül vagyok vele, de ha már ilyen ... khmmm ... magasabb ára van egy ilyen készüléknek, megszakadnának ha beépített DVB-T/C tuner lenne benne és fogadna előfizetői kártyát? Egy külső USB kártya olvasó valami 8K, gondolom anyagköltségen gyártónak max. a harmada.
-
Bundyta
tag
Ezt viszont nem tudja 85k-ért, szóval bármekkora márkanév, mármint bekapcsolni a felirat mögé a hátteret és az átlátszóságát 0-100 között változtatni, tetszőleges színnel:
Szinte mindent tud, csak ezt az apróságot nem. Van pár égetett spanyol-francia-kínai-japán felirattal rajzfilmem, gondolom szerinted sem szép, ha a magyar nyelvű felirat mögött látszanak. Ez az egy apró bajom van minden lejátszóval, amelyik ezt nem tudja. Kivéve egyet, mely már igen, hála egy lelkes fejlesztőnek.
-
cekkk
veterán
Ha nem tudná rég kiraktam volna az ablakon
Intel is tudja az nvidiaban nem vagyok biztos.
Én nekem Dune Base lejátszóm volt ami azért nem egy olcsó volt, de ezzel sokkal jobban megvagyok elégedve. De mindenki azt használ amit akar. 1 éve még én sem akartam váltani de azóta fejlődött annyit a htpc, hogy megérje vele foglalkozni.Tudod mi tetszik az xbmcben?
1. iszonyat jól kezelt adatbázisa van. Ha pl ott van hogy kik a film szereplői, és amikor rá kattintasz akkor egyből dobja ki a többi filmjét ami neked meg van.
2. előzeteseket tudsz nézni a filmekről amik neked meg vannak. Ha pl nem ismeri barátnőd bárki akivel nézed, gyorsan megtudod neki mutatni.
3. Zenei média tár. Telefonról tudok minden irányítani, nem kell hozzá semmit bekapcsolnom.Tudsz csinálni adatbázist a NASra és ha van több xbmc akkor mind ahhoz csatlakozik, ha elkezdesz nézni valamit valahol és kikapcsolod a másik helységben ugyan ott tudod folytatni. Persze ez is igény kérdése. Ismerek olyat aki megcsinálta.
Egyedül max a 3D hiányát tudnám felróni neki, ha engem érdekelne, de így nem
Szóval igen is egy nagyon komoly szórakoztató központot lehet belőle építeni, igen jó hangot (zeneit) ki lehet csikarni belőle, persze megfelelő plusz eszközökkel (de melyik lejátszóhoz nem kell, ha fontos ez valakinek), nem mellesleg ha itt valami nem megy, bezárod az xbmc elindítod egy másik lejátszóval
Persze nem 2 perc, de ha egyszer összeáll a rendszer akkor olyat kapsz amit egy lejátszótól nem kapsz meg ma a piacon. -
zeg
őstag
Mi meg vettünk egy WD TV-t vagy két éve 25 db ezresért, gyári firmware-el tökéletesen visz mindent, ami torrentől lecsorog. Minek váltanék, és adnék +70db ezrest(15K-tér egy wd manapság?). Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezt a kérdést felteszi magának. Én ezért vártam többet egy olyan névtől, mint a Dune.
-
zeg
őstag
Biztosan nekem címezted a hozzászólásod? Egy szóval nem írtam a htpc-ről. Összefoglalva én arról írtam, hogy a Dune nagyszerű lejátszókat készít, de ez önmagában manapság nagyon kevés, mivel a noname androidos izék erősen fejlődnek, így 2013-ban egy ilyen lehetőséget kihagyni nem a legjobb döntés. Ha a Dune csak ül a babérjain, hamarosan megy a levesbe, hiába van puccos előlapja, meg csillivilli menüje, 85db ezresért hamarosan a kutyának sem kell majd egy ilyen 'ostoba' jószág
. Kellene mellé egy set top box, egy blúréj lejátszó, valami konzol-féle, így a tévéből lassan kábelrengeteg nő ki
. Nem olyan nagy kihívás mindent egybe kütyüt csinálni(vagy legalább a set top boxot tartalmazza), ha noname változatban már többé-kevésbé összehozták.(Persze nem csak a droid lehet az egyetlen alternatíva.)
-
WiZARD
addikt
kb 1.5-2 évig küzdöttem HTPC-vel, aztán vettem egy Dune-t.
Elmondhatatlanul haragszom magamra, hogy nem Dunevel kezdtem, és ennyi ideig szopattam magam HTPCvel. Ezek után nekem többet is megérne mint amennyiért adják....
Soha többé nem akarok HTPC-vel, softwarekkel, codecekkel, frissítési frekivel és társaival szívni. Azt akarom hogy leülök a vászon elé, bekapcsolom a cuccot, megnyomjam a play gombot, és működjön, ráadásul jól. Ez pcvel elképzelhetetlen számomra. -
Ijk
nagyúr
És tudja a 23,976 fps-t is? Megmondom őszintén, nem annyira vagyok benne a htpc építés témában.
Youtube-nak még van némi értelme, habár már lassan minden tv tudja. Igaz én egyszer használtam, egy trailert mutattam meg ismerősnek, de kínszenvedés volt bepötyögni még úgy is hogy pár betű után dobta ki a találatokat.
Persze van ezekre igény, aztán legtöbben két hét múlva nem használják, dehát milyen jó hogy van.Aminek értelmét látnám a tv-be épített médialejátszók. Mostani mobil procik már mindent elvinnének egy kis optimalizálással, kadenciahelyesen megoldva persze. Utóbbi dolog hiánya miatt kuka az összes jelenlegi beépített lejátszó. És akkor jöhetne az online videotéka, online filmvásárlás, fizetős internetes élő streamek. Ezeknek lenne értelme, csak ugye ehhez komoly háttérhálózatot kellene kiépíteni, jogi macerákkal. Könnyebb pár filléres alkalmazással behülyíteni a népet.
-
cekkk
veterán
Pedig mégis csak valós igény,mert ha nem az lenne ezekbe a gépekbe se raknának webes böngészőt, youtubot facebookot stb-t amihez igen is szükséges egy egeres bill ha az ember normálisan akarja használni. Egyébként csak kínlódás.
Mondjuk én erre nem használom a htpc-t, mert plazma van és hát nem tudom mennyi idő után égne be véglegesen. De sokaknak ez valós igény. És még egy kis AMD A4es APU is többszörös sebességet és felhasználói élményt nyújt mint ezek a gépek, és nem kell félned tőle, hogy meg fő. Egy LLano A4es a 10bit kivételével mindent visz még a 3D BD-t is.
-
Ijk
nagyúr
Senkinek nem mondom meg milyen igényei legyenek, de ezt az ennyiből htpc-t nem tudom szó nélkül hagyni.
Többségnek még mindig arra van igénye hogy dobozból kivéve jól működjön, kényelmesen használható legyen, miközben megeszik 10-15W-ot, néma, nem melegszik, és igényesen néz ki (nem kell eldugni a nappaliban).
Legtöbb ember számára nem életszerű, hogy a fotel mellett billentyűzetet és egeret tart, hogy a tv-n írja az e-maileket, meg játsszon, amire meg ott a konzol.
HTPC előnyét az erős hardverben, így a hosszú kompatibilitásban látom. Egy ehhez hasonlóan igényes külsejű, viszonylag erős hardverű, néma htpc, ami jó eséllyel nem fő meg nyáron, az nem 50, de nem is 85k. -
jas39
tag
Játéra van pc-m. Levelezni ott a laptopom, ill a mobilom is tudja.... A htpc vs mediaplayer-en pedig nem érdemes rágódni, mindenkinek a saját ízlése dönt ill a pénztárcája. Nekem filmet nézni nem kell más mint egy jól működő mp, pl egy ilyen Dune... Vagy természetesen a kisebbik, mert ez full ua hardverrel van szerelve. Bár szép darab, nekem nagyon tetszik!
-
Bird
addikt
Ezt írtam x poszttal ezelőtt... Ez a multimedia player vs. HTPC összehasonlítás nem vezet sehova. Parttalan a vita...
-
Ijk
nagyúr
Biztonsági másolatról esetleg nem hallottál? Megveszed a díszdobozos BD-t, berippeled egy NAS-ra és nem a lemezeket koptatod, karcolod. De az mkv-k is netről letöltött anyagok. Persze használjunk kizárólag BD-t, audio CD-t, és akkor minek HTPC?
Van az embernek 85k-ja, megveszi ezt ami esztétikusan néz ki, nincs aktív hűtőelem, dobozból kivéve működik, kadenciahelyesen kezel minden anyagot, és mivel optimalizált így azt amit tud igen jól tudja. Mi a csudáért járna jobban egy htpc-vel? -
Bird
addikt
Megint kezdődik a HTPC vs. médialejátszó lerágott csont nyalogatása...
Kb. olyan ez is mint a konzol vs pc háború, nem vezet sehova sem.
-
zeg
őstag
válasz
Gergőke88 #41 üzenetére
Nem mellesleg nekem semmi gondom nem lenne ezzel a lejátszóval, hiszen a tesztelő egy nagyszerű médialejátszót mutat be, mely tökéletesen elboldogul mindenféle formátummal, megbízható, igényes darab, hosszabb távon(2-3év) erősen ajánlható darab lenne.
A gond csak az, hogy nálam a naptár 2013-at mutat
-
zeg
őstag
válasz
Gergőke88 #41 üzenetére
A jelenlegi droidos csodákról elolvastad a hozzászólásom, vagy csak szimplán kötekedésből írtad? A bd filmeket illene a felhasználónak megvenni, nem torrenről lelopni, így a menüvel sem lenne semmi gond. (Nem minta egy torrentről lehúzott film esetén olyan hűdenagy igényességről beszélhetnénk, mely megköveteli a BD menüt) Igen, a wd-re van brad-féle firmware jó nagy kazallal, és az Asus sem vackokat gyárt.
-
zeg
őstag
85 db ezres egy szimpla lejátszóért?! Ennyi pénzből egy nagyszerű, mindent verő droidos médialejátszót lehetett volna készíteni, odavágva a gagyi kínai droidos izéknek. Erre kihoznak egy olyan lejátszót, ami helyett egy wd tv live is bőven megteszi, töredékárért. Legalább tunert kártyaolvasóval belepakolhattak volna egy valamire való huszezer környéki set top boxot kiváltva, erre kap az ember az arcába csillogó menüt(amit droidon olyanra cserélek lejátszóstul, amilyenre kedvem tartja). Számomra hatalmas csalódás, 2013ban már tovább kellet volna lépni a szimpla médialejátszáson. Ha egy kicsit rágyurnak a messzeségben a droidos kütyükre, ez a doboz mehet a kukába az analóg tévétunerek, meg a dévédélejátszó mellé.
-
Mardel
őstag
Ez is valószínűleg csak 4K-val fog elterjedni, a jelenleg kapható blu-ray filmek is csak 8 bites színmélységet tartalmaznak, talán a 3D-s nem.
Mondjuk nekünk nincs 3D-s TV-nk csak egy 2008-as 104 cm-es Sony bravia de bőven elég.(#39) Sefter:Nyilván van oylan akinek egy picit mindegy egy dolog tudása csak emlje a szoba dizájnját, mondjuk ők valaemylest meg is érdemlik hogy kifizetnek súlyos tíz-száz ezreket ezekért.
De itt egy példa, meg lehet csinálni, sokkal olcsóbban, igaz nem lesz tőle extravagáns nappali, de filmélmény kárpótol. [link] -
Ijk
nagyúr
Igen de 10bit-et ez sem viszi, de talán még a 3D-t sem, nembeszélve a kadenciahelyes lejátszásról. Úgyhogy sehol nem vagyok vele előrébb mint egy 40k-s lejátszóval, amit még telepíteni sem kell.
Ráadásul ki tudja milyen tömörítést találnak ki a jövőben, mekkora hw igénnyel. 10 bit sem volt pár éve, valami okos kitalálta hogy kisebb, meg szebb viszont legalább egyetlen médialejátszó se viszi mivel nincs hw-es dekódolás hozzá. -
Ijk
nagyúr
Én csak azt mondom hogy htpc-ből nagyobb teljesítmény kell, főleg ha hosszútávra tervez az ember. Ahhoz viszont a hűtés is problémásabb, főleg ha hasonló minimalista dizájnt szeretnénk belőle. És azok a házak, tápegységek elég komoly pénzbe kerülnek, és egy erősebb m-itx rendszer kiépítése sem éppen filléres dolog, főleg ha még ssd-t is akarunk bele rakni.
Nem pártolom egyik oldalt sem, most popi a210-em van, 10 bit miatt gondolkoztam htpc-ben, de akárhogy számolgattam sehogy nem jött ki olcsón. -
Mardel
őstag
Azt ne mondd, hogy ebben hőcsöves ház van és rendes táp. 85-ért már lehetne.
Plusz lehetne egy rendes OS-t dobni rá, és nem kéne várni a firmware frissítgetésekre, hogy éppen mit csesznek el benne.A médialejátszók piacán már rég megtudnák csinálni, hogy sok évig ne kelljen lecserélni, csak abban nincs üzlet, mert egy idő után nem venné senki. Így direkt mindig valamit lerontanak rajta (akár szoftveresen, vagy hardveresen), hogy legyen értelme megvenni a következőt.
Kb olyan mint régen mikor több ezer órát égő villanykörtét csináltak és rájöttek hogy ebben nincs üzlet. [link] -
gekkoXT
senior tag
Ezt a GUI-t nem szívesen nézném nap mint nap!
-
Ijk
nagyúr
50-ből HTPC?
Ha ehhez hasonló eszközt akarunk mint HTPC, csak a hőcsöves, igényes ház 50k. És legalább 20-25k egy trafós 150W-os táp.
Persze sufni alaktrészekből össze lehet valamit tákolni annyiért, csak messze nem egy kategória ezzel a lejátszóval, amit kiveszel a dobozból és működik, néma és esztétikus. -
törölt tag
Nem kicsit erős, hanem nagyon. Gyakorlatilag a különbség eltűnt és a Sigma bizonyos szempontból már a Realtek hátát nézi. A Base 3D eredetileg a 8910/11-es procival jött volna, de 1 év után selejtnek minősítette a Dune, végül kiadták vele az A400-at, ami hónapokig használhatatlan volt a bugtenger miatt.
Ezért kapta a 303 és Base 3D a konzumer, IPTV chipnek szánt 867x javított változatát, de 2D képminőségben tulajdonképpen egy Dune TV 101/301 jó nagy dobozba zárva, megnövelve némi memóriával a 3D képességhez.
Nem véletlen, hogy az év végére ígért Dune Max és Pro már nem Sigma alapú lesz, hanem Intel és XBMC, elindulva a helyes irányba. Megnövekedtek a felhasználói igények, amit ezek a SOC-ok már nem képesek kielégíteni, amiről persze maguk a gyártók tehetnek, hiszen a médialejátszónak nevezett eszközt telepakolták mindenféle felesleges funkcióval, amik így-úgy működnek, de öszvér szinten.
-
drivebydex
csendes tag
Szerintem megfelelően árazott, megbízható készülék igényesebbeknek. Aki megteheti biztos ilyet vesz nem beszélve arról, hogy ezt bedugod és használod évekig. Egy HTPC-vel mindíg lesz valami szívás (szoftveres). Nem mindenki ért egy pc működtetéséhez, de egy ilyet bármilyen ügyfél pár perc nyálazgatással magáénak tudhat. Én biztos ilyet ajánlanék, és akkor le van tudva az állandó telefonos ba..gatás az ügyfél részéről...
-
Bird
addikt
Ennyi pénzből összerakok egy E350 teljes konfigot... Vicc!
-
jas39
tag
Már a 101 es szériában is köztudott volt, tekerés, váltás után hang nem jön vissza ill. bizonyos filmek esetén, több mp-re eltűnő hang.... /főleg a magas bitrátájúak esetén/ pl DTS HRA nem is volt.... De nekem D1 em van. nálam minden ok. Mivel most vennék ilyet, vagy 303D -t azért kérdeztem.
-
kromatika
veterán
elég drágára mulatság ez 85-ért.
-
jas39
tag
Én inkább a HD hanganyagok akadásmentes lejátszására lennék kíváncsi, a kisebb testvér ugyanis erősen küzdött bizonyos DTS HD hangokkal. Lehet, hogy már van javítás hozzá..... a 303D szeretném venni de még várok egy két visszajelzésre. / Megjegyzem kár eladnom a D1 est.../
-
szab.tam
nagyúr
dvd iso?
bd iso?
dvd és bd mappából? (nem m2ts, hanem komplett bdmv megnyitással. -
Zsmester89
őstag
Fele ennyiért már lehet kapni Mede8er med600x3d-t
Az is mindenevő 3D-s lejátszó, képet és hangot hozza szintén.
Frissítések folyamatosak, 5 év gari van rá.Nem 85 és nem HTPC.
-
depmod
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #15 üzenetére
A minőséget tényleg meg kell fizetni.
Ez itthon drága, nyugatabbra nyugati fizetéssel röhögve megvenné bárki, de itthon még egy 15e ft-os lejátszót sem vesz ma a magyar.
Szerintem van olcsóbb alternatíva, de ez az én szemszögem. Ráadásul a képjavító technológiák 720p-s, 1080p-s tartalmaknál nem érnek sokat, így marad a tiszta sigma chip ereje, az meg megtalálható más termékekben, akár a saját márka egyéb típusaiban. Az újdonságot mindig meg kell fizetni -
hdcsaba87
aktív tag
A minőséget meg kell fizetni, és ez még közel sincs egy Oppo minőség.
A 3D-nek projektoron van értelme, tévén nem sok. -
Vigilante
őstag
válasz
gyuribácsi88 #13 üzenetére
Főleg 1-2 game-nél jön ki a 3D igazi mivolta, NV karikon és 3D Vision ready besorolással!
-
Nem tudom mit erőltetik mindenhol ezt a 3D-t, én nem vagyok elájulva tőle, vettem 3d-s tv-t de 5-6 filmet néztem meg 3d ben és ennyi, csupán a kíváncsiság vezérel hogy megkérdezzem hogy van olyan ember akinek ekkora szám ez a 3d? Gyerekeket leszámítva persze.
-
Mardel
őstag
Mert egy htpcben levo alaplapra integralt, proci es vga nemtud rgb es yuv szineket hasznalni? Ugyan mar. HTPC-nel egyelore a hatrany a taviranyito (kulon kell hozza venni) es az out of the box hianya (bekapcsolom es kis olvasgatas utan hasznalom is).
Meg a raspberry pi is lejátszik FullHD-s filmet, es nincs korlatozva a file formatumtamogatas. [link] -
-
Findzs
addikt
ennyi pénzért rakhattak volna rá egy analóg 5.1 -et is, nem mindenkinek van erősítője
-
Vladi
nagyúr
Továbbra is jól hangzik a dolog, a videóhoz képest nem sok újdonságot tudtunk meg.
Mondjuk engem kifejezetten zavar a sok kábel meg vacak amit adnak vele. Tele már a szekrény ilyenekkel...
-
Tirexi
addikt
Minden ilyen újonnan megjelenő terméknek magas az ára. Lesz ez még 50 alatt is.
Én személy szerint 3D-s komplett LG házimozit vettem 85-ért hangfalakkal cakk pakk és ez is mindent visz. (legalább is azt ami nekem kell)
Én azt mondom az ember mindig olyan terméket vegyen amit tudja mire fog használni. Tehát ha nincsen 3D TV-je akkor ne vegyen 3D-s lejátszót. -
depmod
aktív tag
85e ft egy kicsit soknak tűnik nekem ezért a lejátszóért.
A Killa sample kifekteti a gagyi realtekes lejátszómat, de minden egyebet tökéletesen visz. Tény, hogy a supportja szuper, de szerintem ez akkor is harmatos ár/érték arányban, szerintem.50k körül jó vétel lenne, de így nem hiszem, hogy nagy keletje lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sok jót hallottunk a Dune HD topkategóriás asztali médialejátszójáról. Megnéztük, hogy mindebből mi igaz.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest