Hirdetés

DeepCool CL500: szellőzésből jeles

A DeepCool új háza hatalmas, rácsos felületeivel már ránézésre is egy jól hűthető ház benyomását kelti.

Belső

Ahogy az az előző oldalon már kiderült, a CL500 kétkamrás kialakítást kapott, így elszeparálva a tápegységet és a merevlemezeket a felső, az alaplapot és egyéb komponenseket fogadó felső szekciótól. Persze azért van átjárás a kamrák között, hiszen több kábelvezető csatorna is rendelkezésünkre áll a tápegység takarólemezén, de az alaplaptálcán is rengeteg ilyen kivágást találunk.

[+]

Ha már az alaplaptálcánál járunk, érdemes még megemlíteni, hogy a processzorhűtő helyénél a mérnökök egy méretes szerelőablakot is kialakítottak, így az alaplap beszerelése után is van lehetőségünk a hűtő felszerelésére. Jó hír, hogy a videokártya is kapott némi extra figyelmet, ez pedig egy kihajtható és függőlegesen mozgatható támaszték formájában nyilvánul meg, mely a 30 centinél hosszabb videokártyák esetében segít a PCIe foglalat tehermentesítésében.

[+]

A ház egyetlen előre beszerelt ventilátorral érkezik, mely hátul kapott helyet, ezen felül a tetőlemez alá és az előlap mögé tudunk további légkavarókat szerelni. Az átláthatóság kedvéért a pontos lehetőségeket a lenti táblázatban soroltuk fel, és itt olvashatók a beszerelhető radiátorokra vonatkozó méretinformációk is. Fontos kiemelni, hogy a ház ugyan rendelkezik beépített vezérlővel, de ez csak négy ventilátort képes kezelni, ennél több egység vezérléséhez már más típusú kontroller beszerzése szükséges.


[+]

Az alaplaptálca mögötti szekció nem bonyolították túl, néhány kábelkötegelő mellett csak a VGA támasztó rögzítését segítő csavar, illetve a két darab, egy-egy SSD felfogatására szolgáló keret az, ami említést érdemel.

[+]

Lent a már említett merevlemezkerettel találkozhatunk, ami két 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó fogadására képes. Az adattárolókat egy-egy fiókban rögzíthetjük, a fiókok eltávolítása azonban nem szerszámmentes, kihúzásukhoz mindenképp szükségünk lesz egy csavarhúzóra.

[+]

Persze a csavarokat nem kötelező visszatenni, szállítás, vagy egy egyszerű arrébb rakás esetén azonban könnyen kicsúszhatnak a fiókok, így ha hurcolás van kilátásban, akkor inkább menjünk biztosra és csavarozzuk a helyükre a őket. A keret egyébként nem kivehető, ugyanis sehogy nem fér ki a nyíláson a ház alsó pereme miatt, csak egy nagyjából 3 centis tartományban mozgatható oldalirányban.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése DeepCool CL500
Elérhető színek fekete
Méret (mé x sz x ma) 473 x 226 x 519 mm
Tömeg 8,4 kg
Anyaga acél, műanyag, edzett üveg
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma 0 db (opcionális keret elérhető)
3,5"-os helyek száma 2 db
2,5"-os helyek száma 4 db
Bővítőkártyák száma 7 db
Beszerelhető ventilátorok - Előre: 3 db 120 vagy 2 db 140 mm-es
- Fentre: 2 db 120 mm-es
- Hátra: 1 db 120 mm-es
Gyárilag beszerelt ventilátorok - 1 db 120 mm-es hátul
Beszerelhető radiátorok hossza - Előre: max. 360 mm-es
- Fentre: max. 240 mm-es
- Hátra: max. 120 mm-es
Előlapi csatlakozók - 2 db USB 3.0 Type-A
- 1 db USB 3.1 Gen2 Type-C
- 1 db 3,5 mm jack (kombinált be- és kimenet)
Beszerelhető processzorhűtő max. 165 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 330 mm hosszú
Beszerelhető táp szabványos ATX, max. 160 mm hosszú
Extrák Edzett üveg oldallap, beépített ventilátorvezérlő, kihajtható VGA-támaszték
Gyártó honlapja www.deepcool.com
Termék honlapja CL500
Fogyasztói ára 28 500 ft
Garancia 1 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés