Hirdetés

A DeepCool CL500-nál kevés szellősebb házat találunk

Az ATX-es toronyház elejét is tetejét is hűtőrács borítja, és a beépített RGB világítást sem kell kerülgetni.

Hirdetés

Többször olvastuk már fórumunkon, hogy a gépházak esetében beáldoznák a lassan kötelező elemnek számító RGB világítást némi plusz szellőzés érdekében. Számukra remek választás lehet a DeepCool újdonsága, az ATX lapokat fogadó CL500, amelyben világítás egyáltalán nem található, ráadásul előlapja és a teteje is teljesen rácsozott, így az egy darab, hátra beépített 120 milliméteres ventilátornak önmagában sem lesz nehéz dolga a ház kiszellőztetése közben.


[+]

Persze a hűtőrendszer igény esetén tovább bővíthető, összesen hat darab 120-as ventilátor, illetve 120, 240 vagy 360 mm hosszú radiátorok beszerelésére van lehetőségünk, processzorhűtőből pedig legfeljebb 165 mm magas példányokat használhatunk. A ventilátorokat a beépített, négyportos PWM hub-ra tudjuk rákötni, amelyet az alaplapi csatlakoztatást követően szoftveresen tudunk kontrollálni.

[+]

Az 519 x 226 x 473 mm kiterjedésű, üresen 8,4 kg tömegű gépház bal oldalát edzett üveg borítja, amely ráadásul nem csavarokkal, hanem mágnesek segítségével lett a házhoz rögzítve, így a gép oldala még a kézzel oldható csavaros megoldásokhoz képest is egyszerűbben távolítható el. A beltérbe két-két 3,5, illetve 2,5 hüvelykes adattárolót tudunk szerelni, az alsó kamrában lakozó tápegység hossza pedig legfeljebb 160 mm lehet, míg grafikus kártyából maximum 330 mm hosszú darabot választhatunk. Utóbbi esetében a mérnökök nem csak a komponens hosszával, de annak tömegével is számoltak, a súlyosabb darabokat egy, az alaplaptálca síkjából kihajtható, le-fel mozgatható rúddal tudjuk alulról megtámasztani, ezzel is elkerülve a PCIe slot károsodását.


[+]

Az I/O paneljén az újraindító és bekapcsoló gomb mellett két USB 3.0, egy USB 3.1 Gen2 Type-C és egy kombinált jack csatlakozót felvonultató DeepCool CL500 már rendelhető a gyártó partnereitől, 80 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés