Hirdetés

CM Storm Spawn - mini egér játékosoknak

Hirdetés

CM Storm Spawn

Nehéz mostanság újat, egyedit alkotni a játékosoknak szánt egerek világában. Gondoljunk csak bele, mennyiféle különlegességgel előrukkoltak már a gyártók kezdve az óriási felbontással, a mindenféle egyedi, gyakran állítható formán és súlyozáson keresztül egészen a fedélzeti memóriáig vagy újabban a kerámiatalpakig, a rengeteg világítást meg sem említve. A Sentinel Advance és az Inferno után egy újabb játékos egérrel állt elő – mondhatni hozott még egy vödör vizet a Dunába – a Cooler Mastertől származtatott CM Storm márka, melynek fő profilja a játékos kiegészítők készítése. A CM Spawn-on első pillantásra látszik, hogy még az olyan speciális eszközök, mint a játékos egerek között is akadnak eléggé egyedi darabok. Főként azért, mert meglehetősen kicsike, már-már notebookos modellnek fogható fel.

Méretében az a trükk, hogy az úgynevezett karmos fogáshoz (játékos egerek fogásáról bővebben itt) alakították, amikor a felhasználó csupán enyhén begörbített (karomszerű) ujjaival érinti az egeret, azokkal terelgeti, tenyerét pedig nem nyugtatja az elektronikus rágcsáló hátán. Ennek megfelelően a Spawn vörös háta nagyon rövid és meglehetősen lapos is. Selymes tapintású, vörös színű bevonattal látták el, ami még jobban kiemeli szokatlan arányait.

Ahogy egy komoly, játékos egérnél illik, a kis CM Stormot alaposan megpakolták gombokkal. A két fő mellett, az oldalra nem dőlő görgő alatt van a harmadik, mögé került még kettő, és további kettő található a jobb hüvelykujjnál. Az egeret jobb kézhez igazították, pedig a karmos fogású modellek – mint például a Roccat Kova – gyakran szimmetrikusak. Számunkra kicsit furcsa is volt a gyűrűsujjat külön támasztó kidudorodás, a kisujjas részen viszont örömmel láttuk a hüvelykujjashoz hasonló csúszásgátló bevonatot. Vajon mennyi idő alatt fog kikopni…?

Kis mérete miatt a Spawn nagyon könnyű. Kevesebb mint 60 grammot nyom, ezért elsőre minden bizonnyal fura lesz használni. Alján két hatalmas csúszótalpat találtunk, melyek minőségét közepesre taksáljuk, az igazán jó teljesítményhez mi teflontalpakat (skatez) ragasztanánk rá. Ha lenne normális méretű feneke, akkor a Spawn klasszikus fénnyel (nem lézerrel) működő érzékelője nagyjából az egér közepébe került volna, de mivel nincs neki, ezért kissé hátra tolódva látszik. Maximális felbontása 3500 dpi. Egy fontos részletet nem említettünk még, a vezetéket: két méter hosszú, nem zsinóros, hanem hagyományos bevonatot kapott, és nincs rajta megtörésgátló.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés