Hirdetés

Razer egér 35 000-ért

Hirdetés

Razer Naga Epic Chroma

Gamer viszonylatban a Razer neve már régóta fogalommá vált, egyet jelent a kiváló teljesítménnyel, és idestova két évtizede diktálja az ütemet ebben az ágazatban. A legújabb, és pillanatnyilag egyik legdrágább Razer egér, a Naga Epic Chroma került hozzánk a napokban, ami lényegében mindent tud, amit egy elit, játékosoknak szánt egér tudhat. A cég renoméjához és a termék árához illő dobozban kaptuk, ami nem fölöslegesen nagy, de különösen igényes, kinyitva kissé ki is emelkedik belőle az egeret tartó rész.

Nem új a Razer termékpalettáján a Naga név, amit a kifejezetten MMO játékosoknak szánt, rengeteg gombbal ellátott modell kapott meg. Anno, a 2012-es modellt is teszteltük, és valószínűleg keveseket lep meg, hogy ajánlott díjat kapott. A tavaly megújult Nagának továbbra is rengeteg gombja van, szám szerint 19, de formáját finoman átszabták. Továbbra is jobb kézhez igazodik, de a rengeteg, 12 gombot tartalmazó hüvelykujjas részen szélesebb, átellenes oldalán pedig a három különböző méretű, cserélhető betét helyett egy univerzális formát kapunk. Fejlődött a görgő is, immár oldalra dönthető, ezzel lényegében további két gombot kapunk.

Átszabták a Naga első részét is, fő gombjai keskenyebbek lettek, felületük pedig az egér többi részéhez hasonlóan kemény, kissé érdesített, míg korábban selymes tapintású, enyhén gumis volt a burkolata. Az Epic verzió extrája a vezeték nélküli adatátvitel, illetve a belső akkumulátor töltésére szolgáló dokkoló. Aki viszont vezetékkel érzi jól magát, csatlakoztathatja a dokkoló zsinórozott kábelét közvetlenül az egérbe is.

A név másik fele, a Chroma a színességre utal, ugyanis 16,8 millió árnyalat közül választhatunk világítást a görgő peremére és a hüvelykujjas gombokra, akinek pedig ez sem lenne elég, akár színváltó lüktetést is beállíthat. Érdekes, hogy az egér hátán lévő Razer logó nem világít.

A Razer Naga Epic Chroma idei modelljének negyedik generációs (4G) lézer érzékelője van 8200 dpi-s maximális felbontással, jeleit pedig 32 bites ARM processzor dolgozza fel. A Naga alján nincs nyílás súlyozó rendszernek, úgy tűnik, a Razernél egyszerűen nem hisznek ebben a dologban, és az akkumulátoros tesztpéldány a maga 130 grammos súlyával úgyis éppen elég nehéz. Ha már a számoknál tartunk, 119 mm-es hosszával és 75 mm-es szélességével a közepes méretű modellek közé sorolható, 43 mm-es magassága viszont picivel nagyobb az átlagosnál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés