Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Kipróbáltuk: CM Storm Devastator egér

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy rövid mustrán a kedvező árú gamer egér, ami a Cooler Master Egérmodding Verseny alanya is lesz egyúttal.

Hirdetés

CM Storm Devastator

Április végén hirdettük meg a Cooler Masterrel közös egérmodding versenyünket, aminek főszereplője a CM Storm Devastator egér lesz. Hogy a résztvevőknek néhány nagyfelbontású képnél több fogódzójuk legyen terveik elkészítéséhez (hosszabbítás révén június 22-ig várjuk őket), úgy gondoltuk, közelebbről bemutatjuk az elektronikus rágcsálót. Alapvetően egy világító gombokkal felszerelt billentyűzettel együtt kínálják a CM Storm Devastator egeret, de idehaza külön is elérhető, ráadásul nagyon kellemes, 4-5000 forint körüli áron. Ennek megfelelően egyszerű bliszter csomagolásban érkezik, amiben jól látható az egér formája.

Ahogyan egy igazi gamer egérhez illik, a Devastator eléggé marcona megjelenésű: eleje közepesen magas, és mindkét oldalon stilizált légbeömlő nyílás terpeszkedik rajta, ami menet közben kéken világít. Ugyanilyen fényben pompázik a görgő, a mögötte lévő felbontásváltó gomb, és az egér hátának középső része. Alapvetően szimmetrikus megoldásról van szó, így jobb és bal kézzel is kényelmesen kezelhető, hüvelykujjas gombokat viszont csak a jobb kézhez tettek, de a vaskos csúszásgátló betétből jutott a bal kéz számára is. Érdekes, hogy ez a szokásosnál előrébb van, így nem a hüvelyujj tövét, hanem az ujjbegyet támasztja.

Lapos, viszont jó széles az egér háta, így elsősorban az átlagosnál szélesebb tenyerűeknek lesz kényelmes a hatalmas fő gombok révén ujjas és karmos fogással, átlagos vagy kisebb kéz esetén pedig a tenyeres fogás is szóba jöhet. A fő gombok nagyon közvetlenül és pontosan járnak, az oldalsók viszont kissé olcsó hatást keltenek, de észben kell tartani, hogy itt tényleg egy viszonylag kedvező árú egérről van szó. Görgőjén alig érezni az egyes lépések közti váltást, az alatta lévő gomb kicsit nehezen jár, oldalra pedig nem dönthető. Az egér hátán lévő gombbal három lépésben váltható az optikai érzékelő felbontása, 1000, 1600 és 2000 dpi között.

Használat közben egész fürge darabnak bizonyul a CM Storm Devastator, mindössze 100 grammos súlya (a dobozon lévő 128 gramm vezetékkel együtt érvényes) mellett viszont jobb siklásra számítottunk, érdemes lehet talpaira teflonbetétet ragasztani. Széles formája miatt átlagos kézben kicsit szokni kellett, különösen a hátrész éles peremét, amit viszont egy nagyobb kéz éppen elkerül. Dicséretet érdemel az optikai érzékelő is, igaz, a legkisebb felbontása lehetne 1000 helyett 800 dpi. Sajnos ezt állítani nem lehet, sőt az egérhez egyáltalán nincs semmiféle szoftver.

A gombok konfigurálása szempontjából ez nem még gond, hiszen ezt megtehetjük a játékokból, de az angle-snapping funkció kikapcsolásához viszont már jól jönne. Szerencsére ez nem olyan agresszív, így némi megszokás után elég hatékonyak voltunk az egérrel, különösen a két kisebb felbontáson. Gyors rántásoknál (ami az alacsony érzékenységgel játszókra jellemző) viszont itt-ott megakadt a móka, sajnos az egér csak 125 Hz-en kommunikál az USB csatornán, kár hogy nem tud 500 Hz-et.

Összességében a CM Storm Devastator egy kimondottan jó egér, amit nagyon kedvező, 4-5000 forintos ára még tovább erősít, nekünk határozottan tetszett. Nyilván tudását nem lehet összehasonlítani a három-négyszeres árú csúcsmodellekkel, de aki szűk költségvetésből keres korrekt gamer egeret és az átlagosnál nagyobb a keze, mindenképp vessen rá egy pillantást! Kár, hogy benne hagyták az angle-snappinget és csak 125 Hz-en dolgozik.


CM Storm Devastator egér

A követező oldalon bemutatjuk az egér belsejét is úgy, ahogyan ezt még soha, egy egér esetében sem tettük!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.