Hirdetés

Vadászat RGB-ben: Chieftec Hunter ház

Edzett üveg, négy, RGB-s ventilátor, ezekhez külön vezérlés és 30 000 forint alatti ár. Papíron ígéretes a Hunter, de az ördög a részletekben rejlik.

Bevezető, külső

Már a neve is beszédes a Chieftec Hunternek: ha az RGB világításból nem, legkésőbb ebből kiderül, hogy a cég a játékosok piacát célozza ezzel a termékkel. A hivatalosan egyébként GS-01B-OP megnevezésű modell egy ATX alaplapokra szabott, viszonylag kisméretű miditorony, mely 30 000 forint alatti áráért edzett üveg oldalpanelt, négy előre szerelt RGB-s ventilátort, ezekhez egy központi, alaplapi rendszerekkel is együttműködő kontrollert és szellőzésre kihegyezett belsőt kínál. Az ár/érték arány tehát papíron ígéretes – lássuk, mi változik, ha kibontjuk a dobozt!

Dizájn

Modern és nyitott formatervet kapott a Hunter: a fémváz (melyet azért különösebben masszívnak nem neveznénk) az előlapon egy szögletes műanyag idomot hordoz, mely elöl szinte teljesen nyitott, oldalt pedig rácsos, így a mögé kerülő ventilátorokat semmi sem korlátozza a légszállításban. Hogy ez a levegő valamennyire szöszmentes maradjon, egy fémrács is került ide, komolyabb porszűrésről azonban nem beszélhetünk.


[+]

Felülre, a tetőlap elejére kerültek a kezelőszervek és a csatlakozók: a bekapcsoló- és reset gomb mellett található az ARGB kontrollerhez tartozó két kisebb nyomógomb, továbbá két USB 3.0-s Type-A konnektor és a megszokott két analóg hangport.


[+]

Egy pillanatra visszatérve az ARGB gombokra, itt az egyikkel az effekt típusát, másikkal a színeket tudjuk módosítani, de lehetőségünk van egy beállított konfiguráció elmentésére, a világítás lekapcsolására, és arra is, hogy a vezérlést átadjuk az alaplapi rendszernek. A csatlakozók mögött a tetőlapon méretes, akár két 14 cm-es ventilátort is elnyelő szellőzőnyílást találunk, rajta mágnesesen rögzített betéttel.


[+]

A gépház – szemből nézve – bal oldala edzett üveg burkolatot kapott, melyet négy gumibetétes csavarral rögzíthetünk, míg jobb oldala szimpla acéllemez, abból is a vékonyabb fajta, ezt kézzel oldható csavarok tartják a helyén. A hátlapi kialakításnál is tetten érhető némi spórolás, a bővítőkártyákat tartó rész kitörhető takarólemezeket kapott, ami ebben az árkategóriában elég szomorú, viszont jó pont, hogy a 12 cm-es ventilátor helyzete állítható, amivel optimalizálhatjuk a CPU felől érkező meleg levegő elszívását.


[+]

Alul négy darab méretes műanyag bak emeli a padló szintje fölé a Huntert: innen egy kihajtható, de csak a gépház felemelése után hozzáférhető szűrő igyekszik porcicáktól mentesen tartani a tápegység által beszívott levegőt. Láthatunk még itt két, kézzel is oldható csavart, ezek a 3,5”/2,5”-es kombinált meghajtókeretet tartják a helyén, ez azonban nem kap külön szellőzést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés