Olcsóbb kiadásban jöhet az ASUS 8"-es VivoTab táblagépe

A tajvani gyártó még az év elején dobta piacra a Windows operációs rendszert futtató, Intel Atom rendszerchipre épülő, 8"-es kijelzővel szerelt VivoTab Note 8 táblagépet, aminek extrája a hozzá adott Wacom tollas beviteli eszköz/digitalizáló volt. A kategóriában nem sűrűn alkalmazott, több nyomáspont megkülönböztetésére alkalmas kiegészítő tesztünk szerint is jó szolgálatot tehet, ha a hagyományos Windows Asztal felületen bóklászunk, de biztos vannak, akik nem tudják kihasználni a benne rejlő lehetőséget.

Ezekre a potenciális vásárlókra gondolva az ASUS az érkező VivoTab 8-ban (M81C) elhagyja a "varázspálcát" és egyéb módosításokat is végrehajt, összességében ezzel csökkentve a vételárat. Az alapot adó négymagos Z3740 SoC marad, a memória mérete viszont egyelőre nem tisztázott, ugyanis 1 és 2 GB-os opciót is kínál a vállalat az egyes régiókban. A tárhely ezúttal 32 GB-os eMMC, de 64 GB-os variánsról nem esik szó, viszont a microSD kártyahely és 5 GB-os ASUS Webstorage felhős tárhely pluszban rendelkezésre áll. A körítés (sztereó hangszóró, Wi-Fi, Blueooth, 15 Wh-s akkumulátor, stb.) maradnak, csak a kamerához nyúltak hozzá, minek következtében az 1,26 megapixeles elő- és 5 megapixeles hátlapi kamerát egyaránt 2 megapixeles darabokra cserélik.

Végfelhasználóknak szánt ár ugyan még nincs, de értesüléseink szerint 80 000 forint körüli összegre számíthatunk. Összehasonlításképpen a 64 GB-os VivoTab Note 8 hivatalos ára bruttó 99 900 forint, amitől persze egyes kereskedők eltérhetnek, de ugyanez igaz lesz az újonnan érkező VivoTab 8-ra is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés