Tízhüvelykes, Windows 8.1 tablet a Goclevertől

Megjelenés

Eddig elsősorban olyan nagy és közismert PC-s nevek készítettek Windows-alapú tabletet, mint az Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo vagy maga a Microsoft, egy ideje viszont már szabad az út a kevésbé ismert, jellemzően kínai OEM gyártók számára is. Így aztán nem kellett sokat várni, hogy például a lengyel központú Goclever márka is előrukkoljon saját modelljével, ráadásul az Insignia 1010 kísértetiesen hasonlít az MSI Windpad S100 modellre. Persze az egyes tabletek általában nem sokban különböznek egymástól, de itt a szokásosnál is nagyobb a hasonlóság.

A Goclever Insignia 1010 homlokzatát a 10,1 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású, IPS paneles kijelző uralja, néhány centiméteres kerete, ahogy illik, vele egy síkban van, a webkamerát és a vele átellenes oldalon lévő Windows gombot fekvő formátumoz igazították, és ezt követi a dokkoló mágneses csatlakozósora is. A készülék enyhén gumis tapintású oldalait és hátlapját egy elemből formálták meg, pereme kissé szögletes, de fogásra nem vágós. A gépház 10,5 milliméteres vastagsága megfelel az olyan konkurenseknek, mint az Acer Aspire Switch 10, az Asus Transformer Book T100 vagy a Lenovo Miix 2 10.

Nagyjából ugyanez mondható a csatlakozókínálatról is; az Insignia 10 egyik rövid oldalán bekapcsológomb, fülhallgató-kimenet, mini HDMI monitorkimenet, microSD kártyaolvasó, micro USB, mikrofon és külön tápcsatlakozó sorakozik. Hozzájuk közel, a felső sarokra került a kettős hangerőszabályzó, a hátlap felső peremén a második kamerát és egymáshoz közel két hangszórónyílást találunk, középen pedig ott díszeleg a Goclever és az Intel emblémája is.

Konkurenseihez hasonlón az Insignia 1010-hez is jár lecsatlakoztatható billentyűzet, ami a korábban említett, mágneses csatlakozóhoz kapcsolódik. Mappaszerű, zsanérmentes megoldást választottak, ami az ugyancsak mágneses fedélből hajtogatható támasszal tartja meg a tabletet egyetlen, fix szögben. Ez a megoldás elsősorban asztalon használható kényelmesen, ölbe véve a szövetből megoldott zsanér és rugalmas fedél miatt nem éreztük kellően stabilnak. Szállítás közben viszont ügyes tokká alakítható, mely a tablettel nagyjából 18 mm vastag együttest alkot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés