Asus VivoTab Smart – Windows a tableten

Hirdetés

Külső

Miután kipróbáltuk a Microsoft klasszikus, ARM-alapú tabletekre szánt Windows RT operációs rendszerét, az volt az érzésünk, hogy jó alkalmazástámogatással van jövője a platformnak. Ugyanakkor mennyivel kézenfekvőbb lenne x86-os változaton használni, ahol bármiféle varázslat nélkül azonnal és teljes mértékben kompatibilis a megszokott Windows környezettel, alkalmazásokkal, csak persze az árból is jó lenne faragni. Az Asus mindkét óhajra talált megoldást a VivoTab Smart táblagép személyében.

A VivoTab Smart első látásra egy teljesen átlagos, tízhüvelykes tabletnek néz ki, csak az előlapján ülő Windows embléma utal rá, hogy a Microsoft operációs rendszere fut rajta. Szép, karcsú a gépház, rendesen össze is van rakva, de anyaghasználatból legfeljebb közepes osztályzatot érdemel a hátulját alkotó egyszerű, fekete műanyag.

Előlapján a nagyjából kétcentiméteres keret egy síkban van a tízhüvelykes, IPS paneles, 1366x768 pixel felbontású kijelzővel, Az egyik hosszú oldal fölött, az érintős kezelőszervként működő Windows logóval átellenben található a 2 megapixeles előlapi kamera. Hátul egészen komoly, 8 megapixeles társát találjuk LED-es segédfénnyel megtámogatva. Mindössze egy hangszórónyílása van a VivoTab Smartnak, a tabletet fogó bal kezünknél, cserébe elég nagy. Hátul még az NFC-t (Near Field Communication) jelző mezőt kell kiemelni, az Asus táblája tehát tud "odatartással" kommunikálni az erre szintén képes eszközökkel.

Csatlakozóból és kezelőszervből a szokásos adagot kapjuk: bekapcsolót a felső élre, hangerőszabályzót, kombinált hang ki- és bemenetet, illetve reset nyílást jobbra, a másik oldalra pedig kis fedél alá micro HDMI csatlakozót, microSD kártyahelyet, lejjebb pedig micro USB csatlakozót. A Windows RT-s VivoTab RT-vel ellentétben itt nincs dokkolócsatlakozó; a külön árusított, állványt és vékony billentyűzetet magában foglaló, akkumulátor nélküli kiegészítő Bluetooth-szal kommunikál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés