Hirdetés

Asus Chi tablet-notebook és notebook-tablet

Hirdetés

Értékelés

Formatervében azonos, de minden másban merőben különböző készülék az ASUS Transformer Book Chi család ma megismert két tagja. A T100 Chi egy klasszikus Windows tablet, amiről a konkurencia ismeretében nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb, legszebb. Csinos, igényesen összerakták, képességei is rendben vannak, lényegében csak a mobilinternet és a GPS hiányzik belőle, ami Windows vonalon sajnos nagyon ritka.

Ha nem várjuk tőle egy asztali gép teljesítményét, akkor tabletként kiválóan helytáll majd, lehet vele internetezni, digitális tartalmat fogyasztani és egy kicsit játszani, szövegszerkeszteni is. Utóbbi tevékenységben kiváló partner lesz a mellékelt, Bluetooth billentyűzet, ami elfogadható minőségű zsanérral kapcsolódik. Egyetlen baj van a T100 Chível, hogy a nálunk járt, 64 GB-os modell 160 000 forintba kerül, és a szépségért, vékonyságért valószínűtlen, hogy idehaza sokan megfizetik majd a bő 40%-os felárat.

Tejesen más jószág a 2,5 hüvelykkel nagyobb Transformer Book T300 Chi. Szintén csinos, szintén igényes, de nagyobb mérete és erősebb hardvere miatt sokkal inkább egy olyan notebooknak éreztük, ami tabletté alakítható, nem pedig tabletnek – 12,5 hüvelykes méretével és széles kijelzőjével szerintünk túl nagy tabletnek. Ezt a képességét legfeljebb ölbe véve, filmezésnél látjuk kihasználhatónak, de valljuk meg, filmezni nem így kényelmes igazán.

Ha viszont hozzácsapjuk a billentyűzetet, akkor a terhelés alatt sem lassuló Core M révén a prémium Ultrabookokkal vetekedő laptoppá válik. Nem hibátlan, mert lehetne több USB csatlakozója és nagyobb akkumulátora, de passzív működése miatt érdekes alternatíva, ráadásul notebookká hajtogatva a tablet módban valószínűleg zavaró melegedéssel sem lesz akkora problémánk.

A bajok viszont itt is a pénztárnál jönnek: a legolcsóbb, hivatalos hazai forrásból kapható T300 Chi háromszázezer forintot kóstál (Core M-5Y71, 4 GB RAM, 128 GB SSD, WQHD); a legegyszerűbb konfiguráció (Core M-5Y10, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Full HD) pedig 260 000 forint környékén szerezhető be nem hivatalos forrásból. Valószínű, hogy ennyi pénzért inkább valamilyen Ultrabookot választanak majd a felhasználók, akinek pedig olcsóban kellene hasonló gép, kétszázezer forint körül találja a vaskosabb, műanyag, de szintén Core M-es Transformer Book T300FA-t. Nekünk a komoly árazástól függetlenül tetszettek a Chík.


ASUS Transformer Book T100 Chi és T300 Chi
kettő az egyben készülékek

rudi

Az ASUS Transformer Book T100 Chít és T300 Chít az ASUS hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés