Hirdetés

Asus Chi tablet-notebook és notebook-tablet

Hirdetés

További részletek

Dicséret illeti az IPS paneles, nagy pixelsűrűségű kijelzőpaneleket is. Bár a Windows 8.1-nek még fölösleges a 200 ppi fölötti érték, a rövidesen befutó Windows 10 már több mint valószínű, hogy szépen kezeli majd. Mivel a T100 Chít elsősorban tabletként, Modern felületes appokkal használtuk, nem láttunk túl sokat a hagyományos munkaasztal felskálázásának sutaságából.

Igaz, a T300 Chi brutális, 2560x1440-as kijelzőjén már durva pixelesedésekbe futottunk itt-ott, mert 200%-os nagyítás kellett ahhoz, hogy ne hangyák legyenek a kijelzőn. Fényerőben a T100 Chi 410 cd/m²-es maximumot és 600:1 körüli kontrasztarányt tudott, a T300 Chi pedig 370 cd/m²-t és 1300:1-es kontasztot mutatott, ezek dicséretesen szép értékek. A tükrös felület ellenére kültéren, erős napfénynél is látható maradt a képtartalom.

Nem csak teljesítményben, hanem melegedésben is jelentősen különbözik a két Transformer Book Chi, melyek egyetlen közös vonása, hogy passzív hűtésűek. A T100 Atomja alaposan kihajtva is csak 40 °C-ig melegszik, a gépház legmelegebb pontja pedig ennél pár fokkal hidegebb maradt, így a legrosszabb esetben sem vészesen meleg a burkolat. A Core M viszont lényegesen több energiát emészt fel, és ez igaz az SSD-re, illetve a több memóriára is.

A T300 Chínél félórányi hajtás után majdnem 80 °C-ot mutatott a CPU hőmérője, a gépház jobb oldalán pedig a fém hátlapon és az előlapon is közel 50 °C-os értéket mértünk, ami a nyári, tűző napsütésben felforrósodó fémfelületek szintjén mozog, egyáltalán nem kellemes érinteni. Szerencsére notebook módban, amikor a nagy terhelés jellemző, nem kell a kijelzős részt érinteni, a billentyűzet pedig hűs marad.

Harminc wattórás akkumulátorával a Transformer Book T100 Chi egész jó üzemidőt produkált, minimális terhelésen akár 15 óráig is kitarthat, HD videót nézve majdnem 12 órát bírt, viszont teljes terhelésen alig több mint három óra után töltőhöz kellett folyamodnunk. Az pedig az USB szerény, legfeljebb 10 wattos teljesítménye miatt sajnos csak bő hat óra alatt tudta csak feltölteni, és ha közben használni is szeretnénk a tabletet, akkor ez az idő órákkal meghosszabbodhat.

Sokkal gyorsabban, úgy két és fél óra alatt töltött föl a T300 Chi alig nagyobb, 32 wattórás akkuja a tűs töltővel, viszont a komolyabb fogyasztású Core M processzor és az óriási felbontású kijelző miatt hamarabb is merült. A nyugalmi, közel 12 órás idő még rendben van, a nagyjából öt és fél órás HD videós idő már nem olyan fényes, a teljes terhelésen alig több mint két és fél óra pedig elég kevés egy IGP-s géptől, talán az extra felbontású kijelző számlájára írható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés