Hirdetés

Asus Transformer Book T100 – második felvonás

Megjelenés

Idestova két éve futott be az Asus tízhüvelykes, Bay Trail Atommal felszerelt, Windowst futtató táblagépe, ami a mellékelt billentyűzettel teljes kis notebookká alakítható. Szinte az első pillanatban slágerré vált a Trasformer Book T100, aminek most az új, Cherryview Atom bemutatkozásával megjelent az utódja. A néven ugyanúgy nem változtattak szinte semmit, mint az alapkoncepción: a T100HA továbbra is tízhüvelykes tablet maradt, amihez gyárilag egy billentyűzetes dokkolót mellékelnek, így kis notebookként is használható.

Éppen azon a részen fejlődött az új T100-as, ami a legtöbb kritikát kapta az első szériában, mégpedig a burkolathoz használt anyagok minőségében. Immár nem olcsó hatást keltő, fényes műanyagból, hanem kellemes tapintású, igényes fémből készül a hátsó burkolat. Ráadásul a mára már kicsit ducinak számító, 10,5 mm-es vastagságból is sikerült lefaragni két millimétert, így az új modell sokkal komolyabb, igényesebb készülék benyomását kelti.

Pusztán a tablet részt figyelembe véve jól jött volna a 10,1 hüvelykes kijelző kávájának keskenyítése, de billentyűzettel dokkolva, kis notebookként ez a csökkentés a gombsorok kárára vált volna. Egyébként a kijelző nem változott a legutóbbi T100 széria ráncfelvarrt verziójához képest, 1280x800 pixeles, IPS paneles maradt. Csatlakozók terén viszont van előrelépés. A micro USB-n, micro HDMI-n és hangkimeneten kívül, melyek mind az egyik rövid oldalon vannak, a velük átellenes oldalon helyet kapott egy USB Type-C csatlakozó is, és megmaradt a dokkolón lévő, hagyományos USB kapu is.

Az új T100 két része kicsit másképp kapcsolódik, mint korábban. Az alapkoncepció ugyanaz, mint régen: a billentyűzet részen van egy zsanéros bölcső, ebbe illeszkedik a tablet. Most viszont nincs mechanikus retesz és ahhoz tartozó gomb, hanem csak az elektronikus kapcsolatot biztosító érintkezősorra és két támasztófülre kell dugni a tabletet. A kapcsolat elég stabil, notebook módban a tablet rész megfogásával is felemelhető az egész készülék. A zsanér masszív, viszont a tablet holtjátékkal lötyög benne. Sajnos a billentyűzet olcsó műanyagburkolatán nem javítottak, de legalább a nálunk járt kék-fehér verzió csinosnak mondható. Újdonság még a hátlapi kamera, ami öt megapixeles, az előlapi pedig két megapixeles.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Onda V919 Air CH - támad a Windows

    A kínai gyártó Cherryview lapkát használó, Windows 10-es táblagépe elméletben komoly veszélyt jelenthet az androidos megoldásokra. Megnéztük a gyakorlatban is.

Előzmények

Hirdetés