Hirdetés

Asus O!Play HD2 - harmadik felvonás

Hirdetés

Asus O!Play HD2

Töretlen lendülettel érkeznek az újabb és újabb hálózati médialejátszók a hazai piacra. Bár a tévék ezen része is egyre erőteljesebb, a kicsi médiadobozok funkcióban jobbak, áruk pedig szépen halad lefelé. Ma az Asus legújabb üdvöskéjével, az O!Play HD2-vel ismerkedünk meg. Elődjeit, az alap O!Play-t és a belső Wi-Fi modullal kiegészített O!Play Airt is próbáltuk már korábban. Az új modell fő extrája, hogy merevlemezt lehet bele tenni, mégpedig 3,5 hüvelykeset, ennek megfelelően lényegesen testesebb elődjeinél. Nagyjából akkora, mint a Wii vagy egy külső 5,25 hüvelykes optikai meghajtó. Elején szép sorban három kártyahelyet (CF, SC/MMC, Sony formátumok), egy eSATA-val kombinált és egy sima USB 2.0 csatlakozót találunk. Utóbbiak talán a hátlapon vagy oldalt is elfértek volna. A jobb szélen nem bekapcsoló, hanem a távirányító érzékelője az a kis kör.

Hátul a fő attrakció az USB 3.0 csatlakozó. Erre nem külső merevlemezeket köthetünk, hanem számítógépre kapcsolhatjuk vele az O!Play HD2-t. Mellette egy hagyományos USB 2.0 és Ethernet aljzat sorakozik, aztán jönnek a kép- és hangkimenetek, mint a HDMI, a koaxiális és digitális optikai hangkimenet, a komponens és kompozit képkimenet, illetve az analóg sztereó hangkimenet. A sort egy kis ventilátor – mert a belső merevlemezt illik hűteni – és a tápcsatlakozó zárja. Érdekes, hogy sehol sincs mechanikus ki-/bekapcsoló.

A winchestert alulról tehetjük be. Ehhez a művelethez nem kell lebontani a teljes burkolatát, elég egy ajtót eltávolítani, mögötte egy kivehető fémkeretre csavarozhatjuk az adattárat és az egészet rögzíthetjük. A műveletet nem tart tovább végrehajtani, mint így pár sorban leírni. Kár, hogy nem gondoltak azokra, akik 2,5 hüvelykes winchestert tennének bele, pedig elég lett volna adni négy hosszabb csavart, és készíteni még két furatot a fémbetétre.

Kellemesen gazdag körítést kaptunk az O!Play HD2-höz. Nem hiányzott belőle a HDMI kábel, analóg összekötéshez pedig kompozit vezetékeket kapunk. Érdekes, hogy a lejátszóhoz ugyanolyan tápot adott az Asus, mint az Eee PC-khez. Lecserélték a korábbi O!Play-ek kicsi, hatékony, de eléggé ómódi távirányítóját egy nagyobb, csinosabb darabra.

Mint a korábbi modellekben, a HD2-ben is Realtek médiaprocesszor dolgozik, melyet csupán egy külső USB 3.0 vezérlővel egészítettek ki. Emellett SATA, USB/eSATA és két USB 2.0 csatlakozójával, valamint a háromféle kártyaolvasóval jelenleg a kategória legjobban konfigurált darabjának nevezhető. Egyedül a Wi-Fi adapter hiányzik belőle, de azt köthetünk az egyik USB-re.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

Előzmények

 • Beszínezett hangok

  Dizájnos MP3 lejátszó sorozattal jelentkezik az ONN (Owen).

 • Három EMTEC mozidoboz

  Nálunk járt a Movie Cube sorozat három tagja, melyek tévétunert és multimédiás képességeket kínálnak több szinten.

 • Eminent médialejátszók triója

  Három kis dobozkát próbáltunk ki a gyártó kínálatából, mindhármat különböző chipkészlettel és tudással.

 • HD lejátszó digitális tunerrel

  Kipróbáltuk a Hyundai két merevlemezes, digitális tévé vételére és a műsor rögzítésére képes Mbox R3150 hálózati médialejátszóját.

Hirdetés