Asztali médialejátszók gyors csatlakozókkal

Néhány hónapja már láthattunk egy asztali médialejátszót az AC Ryantől, amely a Playon! Család Playon!HD Essential nevű tagjaként mutatkozott be. Azóta persze nem pihent a gyártó és készült az új modell, sőt modellek, hiszen a CES-en két új típus is bemutatkozott. A Playon!HD2, illetve a kisméretű Playon!HD Mini2 már a legújabb, 1185-ös Realtek processzort tartalmazzák, ami még jobb működést biztosít az elődökhöz képest. A nagyobbik hálózati médialejátszó szinte minden típusú médiatartalmat képesek lejátszani, amelyek ráadásul saját, környezetbarát, alacsony fogyasztású és zajkeltésű, beépített, 3,5”-es merevlemezeiken tárolhatók. Ezek mérete akár 2 TB-os is lehet, amire még HD filmekből is rengeteg fér.

AC Ryan Playon!HD 2 [+]
AC Ryan Playon!HD 2 [+]

A Mini2 a rákapcsolt tárolókról vagy hálózatról tud lejátszani bármit, sőt tovább streameli azt. A hamarosan bemutatkozó WePlayon! portál segítségével, a népszerű közösségi oldalakon, vagy IM és mikroblog szolgáltatásokon keresztül tarthatjuk a kapcsolatot a barátokkal (Facebook, Twitter, MSN, Skype). A készülékek már a cég új kezelőfelületével rendelkeznek, azaz a Playon! GUI2.0 kerül rájuk. Ellátták őket Gigabit Ethernettel, kapcsolható rájuk külső, N-es Wi-Fi adapter, a Playon!HD2 pedig 3.0-s USB portokkal is rendelkezik. Támogatják a népszerű formátumok mindegyikét, kimeneteik közt pedig található 1.3-as HDMI, kompozit és S/PDIF is. A Mini2 ára 109 dollár lesz, a HD2 üresen 169-ért vásárolható meg, 500 GB-os, valamint egy, másfél és két terabájtos merevlemezekkel pedig rendre 205, 229, 259 és 289 dollárt kérnek érte. Az árak euróban is ugyanezek, érkezésük februárra váraható.

AC Ryan Playon!HD Mini2 [+]
AC Ryan Playon!HD Mini2 [+]

Az Eminent háza tájáról ritkábban érkezik hír, bár tavaly sikerült néhány modelljüket tesztelnünk. A gyártó most egy új típust mutatott be, az EM7195-ös asztali HD médialejátszót. A készülék számos hasznos funkcióval lett felszerelve. Már beépítve tartalmaz egy DVB-T ikertunert, amivel amellett, hogy az egyik sugárzott adást nézzük, egy másikat felvehetünk. Természetesen támogatott az EPG használata is. A lejátszót 3.0-s USB aljzatokkal is ellátták, így a beépített merevlemezére még gyorsabban másolhatunk különféle tartalmakat a számítógépről vagy külső tárolóról. Emellett helyet kapott még rajta egy LAN port, három USB aljzat és egy SATA csatlakozó is. A Realtek RT1183 DD C+ lapkája található egyébként benne, ami stabil működést és gyors navigációt biztosít. Jár hozzá egy normál méretű, háttérvilágításos távirányító is. A cég öt év garanciát vállal rá, megjelenése pedig márciusban esedékes.

Eminent EM7195
Eminent EM7195

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés