Hirdetés

Apacer médialejátszó-páros

Apacer AL460 és AL670 hálózati médialejátszó

Nem az első, és nem is az utolsó hálózati médialejátszós tesztünkbe kezdünk most bele. Bár a modern tévék egyre jobbak a különböző HD videók lejátszásában, és egyre több internetes tartalmat szolgáltatnak, a kis külső dobozkák egyelőre még előnyben vannak, ráadásul az áruk szépen csökken. Ma két Apacer megoldás lesz a főszereplő. A nemes egyszerűséggel csak AL460 és AL670 Full HD Media Playernek hívott páros külsőre nem is hasonlíthatna jobban. Mindkettő négyzet alapú, felül kiszélesedő, ezüst keretes, tenyérnyi házat kapott. Az okosabb – és ennek megfelelően drágább – AL670 teteje finoman barázdált, az AL460-at csak felpolírozták.


Balra Apacer AL460, jobbra AL670

Előlapjukra került két-két USB csatlakozó, illetve az AL670-nél itt található még a bekapcsoló, illetve egy DTS 2.0+ digitális kimenetet jelző címke. Nem látszik a képen, de ide rejtették még a távirányító infrás érzékelőjét, ami nem egy sikeres ötlet, ugyanis a csatlakozókkal együtt egy vályúban ül, amit a ház felső pereme és oldalai leárnyékolnak. Ha pedig a jobboldali USB aljzatba dugunk valamit, akkor már elég célzásigényessé válik a dobozkák távirányítása.


Felül Apacer AL460, alul AL670

Hátul hasonló vályúban sorakoznak a csatlakozók. További USB vagy eSATA már nincs, be kell érnünk egy Ethernet hálózati csatlakozóval. Ettől balra került a HDMI kimenet, illetve a komponens képet, valamint a kompozit képet és kétcsatornás analóg hangot összesítő két kis jack aljzat. Az AL670-nek ezen felül van még egy digitális optikai hangkimenete, az AL460-nál pedig ide került a bekapcsoló.


Felül Apacer AL460, alul AL670

Vezetékekkel és egyéb körítéssel a két Apacert egyformán látták el. Kaptunk a két speciális (kompozit kép és sztereó hang, illetve komponens kép) aljzathoz kábelt, egy rövidke Ethernet „kanócot”, de HDMI-ről nekünk kell majd gondoskodnunk. A két lejátszóhoz különböző távirányító jár, értelemszerűen az AL670 kapta a komolyabbat.


Apacer AL460


Apacer AL670

Természetesen bekukucskáltunk a fedél alá, hogy belül is akkora hasonlóságot találunk-e, mint kívül. Azt találtunk. Mindkét Apacerben a Realtek RTD1073 médiaprocesszorát használták, csak az AL460-ben megelégedtek az egyszerűbb DA utótagossal, az AL670-ban viszont a DD-set használták, ami a korában említett DTS 2.0+ támogatással tud többet. Fellapozva korábbi HD lejátszós tesztjeinket arra jutottunk, hogy a legtöbb hasonló lejátszó a DD-s verzióra épül, így nem az Apacer AL670 emelkedik ki a realtekesek mezőnyéből, hanem az AL460 van valamivel az átlag alatt.


Balra Apacer AL460, jobbra AL670

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés