Hirdetés

Kipróbáltuk: Asus O!Play Mini

Asus O!Play Mini

Alaposan rámozdult az Asus a hálózati médialejátszókra. Az O!Play szériának három egészen korrekt tagja van. A kezdeti alapmodell ma már kellemesen olcsó, van beépített Wi-Fi adapteres és belső merevlemezes, USB 3.0-s csúcsmodell is. Most lefelé bővült a széria, az O!Play Mini formájában egy szűkített alapmodellt kaptunk kézhez. Szerencsére a szűkítés csak egyes – többnyire mellékes – funkciókra vonatkozott, a dobozban nagy örömünkre HDMI kábelt is találtunk.

Ha már alapmodell, akkor illik kisebbnek lennie a többinél. Az O!Play Mini elejére egy LED-et, USB csatlakozót, kártyaolvasót és az infrás távirányító érzékelőjét tették, semmi többet. A hozzá tartozó távkapocs egy elég egyszerű darab, de a fő funkciók (navigálók, médialejátszók, hangerőszabályzó) rajta vannak, a többi nélkül meg többnyire elleszünk.

Hátul, a csatlakozókra is igaz nagyjából ugyanez. A modern érában élőknek ott a HDMI, a hifistáknak mellette a digitális hangkimenet, a konzervatívak pedig tolhatják analógon, kompozit képpel és kétcsatornás hanggal. Igen, nincs Ethernet csatlakozás, sőt semmilyen hálózati kapcsolati lehetőség, mert ez egy alapmodell, és sokan úgyis megelégszenek azzal, hogy a teletorrentezett külső merevlemezükről vagy pendrive-jukról nézik a néznivalót.

Ehhez igazodik a dobozkában található Realtek RTD1055DD chip, ami a megszokott RTD1073DD hálózati vezérlő és SATA nélküli változata, pontosabban mondva az RTD1073DD+ az alapja, ami már rendesen kezeli a 7.1 csatornás TrueHD hangot. Szóval multimédiában a kicsike hozza a nagytesó korrekt szintjét, csak pár extra funkció maradt ki belőle. Fizikailag is kisebb lett a chip, alig nagyobb a mellette lévő memóriamodulnál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés