Hirdetés

Három AM1-es alaplap AMD Kabinihoz

Hirdetés

Gigabyte GA-AM1M-S2H

A Gigabyte egyelőre csak microATX formátumú megoldásokat kínál az AM1 foglalatra, amiből mi a GA-AM1M-S2H elnevezésű modellt vettük górcső alá.


[+]

Az alaplap dobozában nem sok tartozék lapul: paksaméta, driver lemez, hátlap és egy pár SATA adatkábel.


[+]

Az alaplap meglehetősen fapados, egyszerű felépítésű. Első ránézésre látható, hogy a Gigabyte ebben az esetben a költséghatékonyságot tartotta szem előtt. Ez a modell is két RAM slotot kapott, ami a single-channel vezérlésből fakadóan bőven elég.


[+]

A GA-AM1M-S2H alsó fertályának csúcsán az APU két natív SATA portja található – hasonló elhelyezést utoljára talán az nForce 3-as alaplapok esetében láthattunk. Lejjebb egy négy sávból gazdálkodó, x16-os kialakítású PCI Express slot húzódik, amit még két x1-es követ. A NYÁK alsó peremén három USB 2.0-s, illetve egy soros és egy párhuzamos tűsor kapott helyet.


[+]

Az alaplap felső része meglehetősen sivár. Az AM1-es foglalat mellett, az abba helyezhető APU tápellátásért felelős két fázis látható, valamint azok 12 voltos tápforrása.

A hátlap egy szeparált PS2-es billentyűzet/egér aljzattal nyitja a sort, melyeket egy VGA (D-Sub) és egy HDMI 1.4-es port követ. Ezután két USB 3.0-s aljzat következik, majd egy pár USB 2.0, melyek felett a Realtek chipje által vezérelt Gigabit Ethernet port trónol. Az analóg hangkivezetéseket a Realtek ALC887 chipje hajtja meg.


Gigabyte GA-AM1M-S2H UEFI

A Gigabyte UEFI-je jól átlátható, könnyen kezelhető, és minden fontosabb beállítási lehetőséget tartalmaz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés