Egy apró AM1-es alaplapot kínál az MSI

Az MSI is kivenné a részét a hivatalosan is elérhető AM1 platformból, melyet az AMD az elmúlt hónapban leplezett le, és mára négy SoC APU érhető el a koncepcióhoz. A gyártó csupán egy alaplappal szolgálja ki a rendszert, de szerencsére pont olyannal, ami a platform jellegzetességéhez a lehető legjobban illik. Ennek a terméknek a képességeit az alábbi táblázat foglalja össze:

MSI AMD Socket AM1 alaplapok
Típus AM1I
Alaplapszabvány Mini-ITX
PCI Express 2.0-s portok száma 1 darab x4
Mini PCI Express 2.0-s portok száma 1 darab
Kijelzőkimenetek D-Sub/HDMI/DVI-D
Dual Graphics támogatás
van
DDR3 DIMM csatoló 2 (max. 16 GB)
Integrált HD hangkodek Realtek ALC887 (nyolccsatornás)
USB 3.0/2.0-s portok száma 2/6
6 Gbps-os SATA portok száma 2/-
Ethernet vezérlő Realtek RTL8111G

MSI AM1I
MSI AM1I [+]

Az MSI AM1I 1600 MHz-es effektív órajelen működő memóriamodulokat lehet használni, illetve némi tuningra is ad lehetőséget, de egészen extrém funkciókra most nem érdemes számítani. A termék része azonban a Winki 3 operációs rendszer, mely magán az alaplapon érkezik. Ez a szoftver ugyan nem tud sokat, de gyorsan betölthető, és el lehet vele érni az internetet, lehet rajta képet nézegetni, illetve támogatja az OpenOffice dokumentumokat. Ezenkívül hasznos szolgáltatása a adattárolókról való biztonsági mentés lehetősége is.

Az MSI AM1I lényegében holnaptól elérhető a hazai üzletekben is, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nincs pontos adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés