Hirdetés

Három AM1-es alaplap AMD Kabinihoz

Hirdetés

MSI AM1I

Tesztünk aktuális mezőnyét tekintve az MSI-nek van a legkevesebb, számszerűen egy darab AM1-es modellje. Az alaplap az AM1I névre hallgat, mely már az asztali Kabini processzorok tesztjében is szerepet kapott.


[+]

A tartozékokat tekintve az MSI lapja hasonló felhozatallal rendelkezik, mint az előző két versenyző, aminek megfelelően a leíráson, a hátlapon, illetve a drivereket tartalmazó optikai lemezen kívül csak két darab SATA adatkábelt kapunk.


[+]

Az MSI is Mini-ITX formátumban gondolkozik, ami a költségek szempontjából érthető is. Az egyetlen memóriacsatorna ellenére ez a megoldás is két RAM foglalatot kapott, ahova a Kabini képességeinek megfelelően maximum 1600 MHz-es modulok illeszthetőek. Erről a modellről sem maradt le az x16-os PCI Express slot, ami az előző két megoldáshoz hasonlóan csak négy sávból gazdálkodhat.


[+]

Utóbbi aljzat felett egy mini PCI Express slot és a két natív SATA port kapott helyet.


[+]

A felső régióban a foglalaton túl két USB 2.0-s tűsor, illetve a három fázisú tápellátás vehető szemügyre. Bár a ventilátorcsatlakozó csak 3 tűs, de az MSI megoldása ennek ellenére képes vezérelni, és így csendben tartani az AMD gyári hűtőjét.

A hátlap az MSI-nél is egy szeparált PS2-es billentyűzet/egér aljzattal kezdődik, amit egy 1.4-es HDMI port követ. Ezeket egy VGA (D-Sub) és egy single-link DVI-D kombinációja követi. A sorban két USB 3.0-s aljzat következik, majd egy pár USB 2.0, melyek felett a Realtek RTL8111G chipje által vezérelt Gigabit Ethernet port trónol. Az analóg hangkivezetéseket ebben az esetben is a Realtek ALC887 chipje hajtja meg.


[+]

Az MSI alaplapja nem csak felépítésben minimál, de az UEFI-ben is meglehetősen konzervatív, így még a bő 3 évvel ezelőtti, mai szemmel meglehetősen fapados Aptio felületet használja, ami még a képernyőmentéseket sem támogatja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés