Hirdetés

Archos 70 - egy korrekt, héthüvelykes tablet

Hirdetés

Archos 70

Nemrég a nagyon olcsó Arnova A10 társaságában nálunk vendégeskedett az Archos 101, mely kedvező ára és ahhoz mérten korrekt tudása miatt egészen jó benyomást tett ránk. Most itt fekszik előttünk a Bluechip webáruház jóvoltából kisebb testvére, az Archos 70. Minden bizonnyal többen is kiköveteztetik a névből, hogy héthüvelykes modellről van szó. Talán ez az a méret, ami a legjobban beválik a tableteknél, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a rohamosan bővülő kínálat. Az Achos 70 a maga picivel 60 000 forint alatti árával már nem sorolható az abszolút legolcsóbb vasak közé.

Szerencsére ez megjelenésére és összeszerelési minőségére is igaz. Kellemesen vékonyra szabták, 800x480 pixeles kijelzője mellett pedig éppen csak annyi helyet hagytak, hogy kényelmesen elférjenek hangszórói és VGA felbontású (640x480 pixeles) kamerája. Akárcsak az Archos 101-nek, a „hetvenesnek” sincsenek gombjai. Bal oldalán sorakoznak a lényeges csatlakozók: micro USB, microSD kártyaolvasó, 3,5 milliméteres hangkimenet, mini HDMI és mivel USB-ről nem lehet töltein, egy töltős aljzat. A túloldalon már csak a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb található az üzemet jelző lámpával együtt.

Specifikációja szerint az Archos 70 mindössze 300 grammot nyom, szóval a könnyebb héthüvelykes tabletek közé tartozik. Szerencsére az anyagot nem spórolták ki belőle, hátlapjának nagy része fémből készült, amin szálcsiszolt hatásának, lakkos bevonatának, illetve a négy kis gumilábnak köszönhetően nem túlzottan gyűlnek majd a karcok és ujjlenyomatok. Kaptunk egyszerű támaszt is, ezzel „filmnézős” szögbe állítható a masina. Távolról sem olyan stabil, mint az Archos 101 lába, ráadásul műanyagból van, tartunk tőle, hogy nem túl nehéz eltörni.

Rém egyszerű leírni az Archos 70 hardverét és szoftverét: a kijelzőtől és memóriától eltekintve minden megegyezik a nagyobb 101-essel. A processzor egymagos, 1 GHz-es Texas Instruments OMAP 3630, amit középkategóriásnak mondható PowerVR SGX 530 3D gyorsító támogat. A memória a nagyobb testvérhez képest megfeleződött, 256 MB, de a háttértár maradt 8 GB. A héthüvelykes kijelző ebben a kategóriában alapnak mondható, 800x480 vagy 480x800 pixeles, nézőpont kérdése. Érintőrendszere kapacitív, multi-touch rendszerű, betekintési szöge erős közepes. Sajnos 3G modemet és GPS modult nem kapott, de azért n-es Wi-Fije és Bluetooth 2.1 egysége van. A hardverre Android 2.2.1 (Froyo) operációs rendszer került, újabbra frissíthetőségről nem tudunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés