Olcsó tablettel újít a Marvel Digital, bemutatkozott a TBT-10C

A Távol-Keleten elég sok tablet jelenik meg, némelyik ráadásul egész jó áron, pláne a tudásukhoz képest. Sajnos gyakran csak a helyi piacot célozzák meg ezekkel, és Európába el se nagyon jutnak, bár többségük interneten rendelve még így is beszerezhető. Mindenesetre érdemes megnézni ezeket, hogy mit is kínálnak a nagyok mellett a kisebb gyártók. A Marvel Digital legutóbb például egy 7”-es táblagépet mutatott be, egészen pontosan a TBT-10C jelzésű modellt. Az 510 grammos készülék megjelenítője a szokásos 800x480 pixeles felbontású panelt kapta, ami természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően kapacitív, multi-touch-os típus.

A kijelző mögött dolgozik az 1 GHz-es órajelű processzor, mely a Samsung gyártmánya. Az egy ARM Cortex-A8-as magot tartalmazó S5PV210-es lapka mellé 512 MB DDR2 memóriát pakoltak. A tároló szerepét integrált flashalapú memória látja el, mérete pedig a rendelt modelltől függően 4, 8 vagy 16 GB lehet, de microSD kártyával akár további 32 GB-tal is növelhető ez. A hálózati interfészeknél IEEE 802.11b/g-s Wi-Fi-t ugyan találunk még, de Bluetooth modulnak a specifikációi alapján semmi nyoma sajnos. 3G-s modem viszont kerülhet rá, de a jelek szerint csak külső, USB-s adapter formájában, melyet a Huawei E220, E1750 és E156G vagy a ZTE MF637U modemjei közül választhatunk ki.

Az további kiegészítők közt találhatunk még 0,3 megapixeles webkamerát elöl és 2 megapixelest hátul, giroszkópot, HDMI kimenetet, host funkcióra is felhasználható 2.0-s USB kapukat, valamint 2250 mAh-s akkumulátort. A tabletre az Android 2.3-as verzióját telepítik, az ára pedig 259 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés