13 colos MacBook Air modern belsővel

Hűtés, akkumulátor

Mi a helyzet hűtés terén? Nyugalmi állapotban, 24 °C-os szobahőmérséklet mellett jobbára teljesen néma volt az új Air, felületén pedig legfeljebb 30 °C-os, hűsnek mondható értékeket mértünk. Ahogy odapakoltunk a 17 wattos TDP értékkel bíró CPU-nak, fokozatosan megjött a gép hangja. Mivel nincs igazán kimeneti nyílása – a monitor zsanérjának hátsó részébe rejtették – hamar zavaró, 28-30 dB körüli sivítást tapasztaltunk, ami a GPU részleg további terhelésével egészen 35 dB-ig emelkedett. Ekkor a gépház bal felső része 45 °C-ig melegedett, ami már kellemetlen ölbe véve. Tehát a vékony MacBook teljes terhelésen sem fő meg, de ilyenkor már jó meleg és hangos. Még szerencse, hogy internetezés és multimédiás szórakozás közben szinte néma, ugyanakkor hűs maradt.

Az 50 wattórás akkumulátor kapcsán hétórás üzemidőt emleget az Apple. Nekünk teljes nyugalomban, a vezetékes hálózati eszközök kikapcsolásával és a monitor fényerejének csökkentésével sikerült elég meredek, tízórás időt futnunk, ami internetezés közben, terheléstől függően 5-7 órára csökkent. Nagyfelbontású videót több mint négy órán át nézhettünk, erre a windowsos notebookok is képesek.

Teljes terhelés – Dirt 2 játék – mellett másfél órára volt elég az akku. Az előző generációs Air laza internetezés közben hasonlóan teljesített, a videót kevésbé bírta (3,5 óra), teljes terhelésen viszont jobb volt (2,5 óra); igaz, a CPU ereje ott lényegesen kisebb. Fogyasztásra fordítva az üzemidőket teljes nyugalomban 5 watt, internetezés közben 7-10 watt, videózva 11,7 watt, játékos terheléssel pedig 33 watt jött ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés