AOpen XC Cube AV Edition

Hirdetés

Működés közben

Ennyi fárasztó külső és belső tapizás után ideje volt bekapcsolni a gépet, hogy végre szórakozhassunk is egy kicsit munka közben. Nézzük a BIOS-t:

A már bevált Phoenix-Award BIOS köszönt ránk; funkciói megegyeznek korábbi XC Cube modelleknél látottakkal. Tuningosoknak (bár egy ilyen kis ékszert nem illik hajszolni) jól jöhet a megahertzenként módosítható CPU-frekvencia. Az utolsó képen a dizájnért felelős büszke csapat névsora található.


Indító kép

A fentebb már tárgyalt üzemmódválasztó gombokkal kiválaszthatjuk, hogy miként óhajtjuk használni a készüléket. Következők állnak rendelkezésünkre: PC, CD/MP3, TV, FM-Tuner, Video CD/DVD,  Photo CD. Mielőtt azonban élvezhetnénk a kis gép multimédiás funkcióit, telepítenünk kell a partícionálatlan merevlemezre az Instant-On szoftvert. Ez a Linux alapú program automatikusan létrehoz a HDD-n egy olyan bootsectort, ahová lerakja a saját kis lejátszó szoftverét. A linuxos felület senkit se ijesszen el, ugyanis két klikk és kész is van a telepítés! Azonban észre vettük, hogy USB-s egérrel nem működik a telepítés, szükségünk volt egy PS/2-es változatra. Valami oknál fogva a billentyűzetet sem tudtuk a telepítő alatt működésre bírni (bár nem is kellett). Miután a szoftver befészkelte magát vinyónkra, kezdődhetett is a szórakozás.


Audio CD


Rádió


TV – ó, drága Lilu..


Video CD – nincs behelyezve

A vevő meglehetősen jó minőségű, hiszen laborunk betonbunkerhez hasonló módon szűri az éteri hullámokat – még mobiljaink is gyengélkedni szoktak –, ám ez meg sem hatotta munkájában. Több tv- és még több rádióadó műsora jött be élvezhető minőségben. Óriási lehetőségek, ha belegondolunk, hogy mindehhez még a közkedvelt ablakos operációs rendszerünkre sincs szükség! Még egy észrevétel: a funkciók megfelelő működtetéséhez távirányítót is kapunk, tekintélyes gombarzenállal.


Távirányító

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés