AOpen XC Cube AV Edition

Hirdetés

Dobozbontás után

Dobozboncolás után szemünk elé került a nagyon szép kis gépecske, amely első pillantásra a szokásos AOpen XC Cube-okra jellemző dizájnt sejtette. De mégsem! Arcával felénk fordítva máris kiderült a turpisság: rá kellett döbbennünk, hogy az "AV" függelék nem viccből került a dobozra. Íme:


A szép orca felpezsdítette művészi hajlamainkat...

A fenti képeken jól láthatók az extra kezelőszervek, melyek mind a multimédiás készségeket óhajtják hangsúlyozni. De nézzük végig az előlapot, fentről lefelé haladva! Az XC Cube feliratot magán viselő fekete kitakaró lemez mögé rejthető CD-, DVD-olvasó és -író. Magyarán: nem kell kivenni a kitakaró lemezt, ugyanis ez lenyílik, ha a mögé rejtett optikai meghajtó tálcáját kihívjuk a szabadba.

A képen piros körrel jelöltük a kitakaró lemez azon bütykét, amely az optikai egység tálcájának sima, akadálymentes ki-bejárását garantálja. Az AOpen megoldása tökéletes, egyszer sem sikerült elakadnia a tálcának.


Kártyaolvasó belülről

A kártyaolvasó gyakorlatilag a jelenleg létező összes formátumot kezeli, így máris megspóroltunk egy külső memóriakártya-olvasót. Az egység alatt található a kilenc számjegyű kijelző. Erősebb vakufénnyel próbáltuk kiemelni a kékes, áttetsző plexit.


A nagy központi vezérlő és az üzemválasztó gombok kétoldalt


Éjjeli pompában a kezelőszervek

A készülék közepe táján találhatók az igazi kezelőszervek. Miért igazi? Nos, az AOpen XC Cube AV változatával van dolgunk. AV, mint Audio/Video – igazi kis multimédiás bestiáról van szó, amely rendelkezik beépített tv-tunerrel, rádióval, CD-lejátszóval, amely akár tömörített hangállományainkkal is boldogul.


Ajtó mögé bújva az előlapi csatlakozók

Legalul, egy lenyitható ajtó mögött találtuk meg a szégyenlős előlapi csatlakozókat: audiorészleg, 2 x USB2.0, 1 x IEEE1394 és mini FireWire. A kültéri nézelődés folytatása előtt egy utolsó látványkép az előlapról:


Lenyűgöző látvány az esti XC Cube

Miután kellően kiveséztük a gép elejét, lássuk a hátoldalát:


Semmi különös..


..itt sincs semmi újdonság

Az AOpen XC Cube AV hátoldala gyakorlatilag megegyezik a legtöbb mini PC farával: felül domináns táp (áramtalanító kapcsolóval, ami kövér pluszt jelent köreinkben), alul pedig az ATX hátlapon található szabványos csatlakozók.


Légzőnyílások

Oldalról sem nyújtott semmi különlegeset az érdekes fényezésű gépház. Mindkét oldalán légzőnyílásokat helyezett el a gyártó, melyek bizony jól is jönnek néha: Celeron CPU-val és saját, alaplapi VGA-val próbáltuk a mini PC-t, ám néha így is sikerült igen rendesen megizzasztani a gép belsejét. Egy plusz hűtő nem ártana..


AOpen XC Cube AV, AG Neovo F417 és Kolink fekete billentyűzet

Fenti képen látható, hogy milyen kiegészítőkkel használtuk napokon keresztül az XC Cube AV-t: Szerintünk ez egy igen tetszetős és jó összhangú konfiguráció. LAN-partik központjába kerülhettünk volna, de mások szerencséjére nem jutottunk ki laborunkból. Lássuk a csöppség belsejét!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés