AOpen XC Cube AV Edition

Hirdetés

Patológia

Első belvilági kép felülnézetből készült, amint lekerült a borítólemez:


Felülnézetből, jobboldalt a "szike"

Az XC Cube AV alaplapjának felépítése a mini PC-kre jellemző: a tápegység közvetlen közelében található a CPU-foglalat. Ez segít a szellőzésben, hiszen a táp ventilátora elszívja a forró levegőt a processzorról. A memóriafoglalatok az optikai meghajtónak és a merevlemeznek otthont nyújtó alumíniumkeret alatt találhatók. A foglalatokba a meghajtók keretének kiszerelése nélkül is tehetünk RAM-modulokat – hely van elegendő.


Oldalnézet

Oldalról bepillantva láthatjuk az uralkodó rendet: a vezetékeket gondosan becsomagolta s elkötegelte a gyártó.

A tápegységet ezúttal sem tudtuk közelebbről szemügyre venni, ugyanis megint nem volt szívünk szétvagdosni az oly gondos kötegeléseket. Azért így is sikerült egy gyors interjú erejéig lencsevégre kapni a tápot:


220 Watt – ennyinek elégnek kell lennie

Az AV-Editionben használt CPU-hűtővel is találkoztunk már korábban. Az egység érdekessége, hogy a ventilátor nem a borda tetején csücsül, hanem annak oldalára kapaszkodik:


A borda felülete kellően sima..


..ezért nem értjük, minek oda az a valami


A HDD-keret megoldása sem új


A négy pecken siklik enyhe ívben a keret


SATA felületű vinyókkal is számoltak már

A fenti képek is jól mutatják: egetverő újdonságot nem tudtunk felfedezni az AOpen XC Cube AV kiadásánál. Részletmegoldásai azonosak a már korábban tárgyalt XC Cube-okéval. Azonban a forgalmazó nem hagyott minket unatkozni: mellékelt a mini PC dobozához egy rejtélyes kisebb dobozt is. Nézzük, mit is találtunk ebben!

Tulajdonképpen e kártyának köszönheti a gép multimédiás tudását. A csupán opcionálisan kapható, PCI-felületű kártya tartalmaz egy tv- és egy rádiótunert, valamint egy videobemenetet, melynek segítségével digitalizálhatunk külső jelforrásokból. Igazából érthetetlen, hogy miért csak külön kapható ez a létfontosságú kiegészítő, hiszen nélküle igen nagy csorba esik az XC Cube "AV"-sságán.


Működésre készen a mini PC

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés