Hirdetés

Kicsi, olcsó Evolveo smart box 4K támogatással

Evolveo Android Box Q3 4K

Az Evolveo régi versenyzőnek számít már a különféle Android-alapú, asztali smart eszközök szegmensében is, hiszen a cseh cég az elmúlt években több ilyen termékkel is színre lépett. Arra mindig odafigyeltek, hogy kínálatukban helyet szorítsanak az olcsóbb, és ennél fogva a csúcsmodelleknél némileg kisebb tudású vagy gyengébb hardverrel ellátott készülékeknek is.

Evolveo Android Box Q3 4K
Evolveo Android Box Q3 4K [+]

A vállalat hazai képviselete 2015 őszén adta hírül, hogy Magyarországon is elérhetővé tesznek egy újabb, ilyen kategóriájú készüléket. Az Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató, négymagos processzorral ellátott Android Box Q3 4K ráadásul állításuk szerint biztosítja az UHD videók lejátszását is. Mindenképp tudni szerettük volna, hogy a valóságban hogy teljesít a masina, mennyire stabil, mennyire kezelhető könnyen, hogy működik a videólejátszás, és persze, hogy mi a helyzet a játékokkal.

Tenyérméretű kavics

Az Evolveótól nem áll távol a kavicsszerű kialakítás, hiszen a múltban is volt már ilyen külsejű termékük, és a Box Q3 4K esetében is e forma mellett tették le a voksukat. A lekerekített sarkaknak köszönhetően szinte már kör alakúnak tűnik a 10,1 centiméter széles és hosszú, illetve 2 centiméter magas modell, amely csupán 167 grammot nyom.

Evolveo Android Box Q3 4K
Evolveo Android Box Q3 4K [+]

A tetejét borító fekete fényezés elegánsnak elegáns, viszont iszonyú kényes. Két perccel azután, hogy kivettük a dobozából, már tele volt látványos ujjlenyomatokkal, és a porszemek is csúnyán meglátszanak rajta, úgyhogy jobb lett volna, ha inkáb szálcsiszolt matt felület mellett döntenek. Két darab USB 2.0 mellett építettek rá egy-egy HDMI 1.4, Ethernet és 3,5 mm-es AV csatlakozót, valamint egy microSDHC kártyaolvasót. A dobozban a távirányító és a használati utasítás mellett található egy HDMI kábel is, amiért mindenképp dicséret jár, hiszen vannak, akik ezt hajlamosak kifelejteni a pakkból.

Evolveo Android Box Q3 4K Evolveo Android Box Q3 4K
Evolveo Android Box Q3 4K [+]

A készülék rendszerchipjében négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormag, ARM Mali-400 MP2 GPU és 1 GB RAM található. Emellett 8 GB adattárolásra szolgáló flash memóriával látták el, amelyből a felhasználónak 5 GB áll rendelkezésre, de a tárolókapacitás microSD kártya segítségével tovább bővíthető. A SoC az AnTuTu Benchmark mérésén 13 533 pontot ért el, amivel jelentősen elmarad a mai felsőkategóriás mobil eszközöktől, és nagyjából a 2012-es Toshiba AT330 és az Asus Transformer Pad Infinity TF700T teljesítményét hozza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés