- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyati12
újonc
Sziasztok!
Szeretnék az otthoni televíziómhoz vásárolni egy android alapú beltéri egységet. Nem tudom melyik a legjobb. Szerintetek melyiket vásároljam meg? -
Sanzaa
senior tag
Sziasztok! Eladó egy ilyen cuccom, ha érdekel valakit. 14K-ra gondoltam irányárnak.
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Aki használ ilyen boxot, Netflix mennyire használható/működik jól rajta?
CRT Tv-hez vennék egy ilyen boxot, tehát 4k funkciók nem nagyon izgatnak. Sima tv-zés és +netflix, youtubra kellene.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
TomBond
aktív tag
-
mexel
veterán
Nem lehet egy közkedvelt típus
-
mexel
veterán
Kicsit régi téma de talán lesz valakitől válasz:
Amiko A4K-n vajon el lehet indítani a Libreelec-et? dtb.img-t találtam hozzá, de sehogy nem indul el sem a LE sem a CE -
gabywap
tag
Sziasztok! Nem akarok vitatkozni senkivel használható mind kétt cucc az, hogy kinai magyar mindegy mert egy kapta fára készülnek ezek kinában. Nekem van mind kettőből K1 plus combo Amiko A4 Combo is és TV-re alkalmas azon felül, hogy miket tud az android is sokmindent a LE is már más. De egy mezei TV nézőnek a lényeg müködjön menjen amire kell mégha itt vette nem kinából rendelte. És ide nem fog járni olvasni meg buherálni, csak menjen az adás vagy az adott app meg kodi stb. Na de sorolhanám megannyi dolgot a 2 vas-ról de van amit ez tud van amit az.
A másik sokan azt sem tudják ilyen is van, csak a szolgáltató vas oszt ennyi, amikor meglássák mit tud csak pislognak, és nem mindenki engedheti meg magának.
Az, hogy nincs magyar de van román irás rólla.
https://www.sat-support.tv/forum/viewtopic.php?f=208&t=11389K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
Findzs
addikt
Ez meg mitol magyar?
En dolgoztam szamtek nagykerben es a tulajok kinaban gyartattak monitorokat, routereket, egereket, stb.
Azt kerdeztek toluk a kinaiak mi legyen a monitorokra irva, sony?Gyenge cucc sok penzert. Fele ennyiert sem biztos hogy megvennem hiszen szaggat a lejatszo, gyenge a jatekokra.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
atok666
őstag
Csak ugye nem mindegy, h mit kuldd a szerver. Kuldhet plain html kodot, meg kuldhet pl. egy csomo javascriptet, amit aztan a kliens hajt vegre, de gondolom ezt nem kell magyaraznom, ha mar nezted a fb kodjat.
Erre az fb bizonyos oldalainak reimplementalasara kivancsi vagyok... Varom a cikketAtok
-
gabor.79
tag
Úgy, hogy elkészítettem a facebook bizonyos oldalait a mi rendszerünkben, és aztán pedig mértem, hogy mennyi idő megy el a renderelésre, valamint milyen processzorterhelés van görgetés közben, valamint azt, hogy mennyi a rendszer memóriafoglalása.
Mint feljebb jeleztem, pár hónap, és publikálom erről a cikkem a Weblaboron, példakóddal, kipróbálható tesztoldalakkal stb. Én, ha állítok valamit, annak van alapja.
"Egy fb klienst meg ne nagyon hasonlitsuk szerintem egy vallalati applikaciohoz. Valoszinuleg sokkal tobb mindent csinal egy fb oldal, mint a ti appotok."
Bármely webes alkalmazás ugyanúgy működik: egy kérésre adatokat kap a szerverről, és azokat megjeleníti. Ezt lehet jól és rosszul is csinálni, a Facebook ez utóbbiba tartozik.
Vettem a Facebook keretrendszerét, a React-et, és elkészítettem benne azt az űrlapunkat, amelyiken a számlákat listázzuk. Negyven sornyi adatot rajzoltam ki, soronként harminchét mezővel, React-ben 1320ms, a mienkben 128ms a kirajzolási idő.
-
atok666
őstag
Hogy hasonlitottad ossze az Fb sebesseget a ti applikaciotokkal? Erdekelne.
Elhiszem, hogy nagyszeru programozo vagy, de gyanitom, hogy a facebooknal sem kutyautok dolgoznak... Egy fb klienst meg ne nagyon hasonlitsuk szerintem egy vallalati applikaciohoz. Valoszinuleg sokkal tobb mindent csinal egy fb oldal, mint a ti appotok.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
"Arra írtam, hogy a sok millió felhasználó lassítja a szervereket és a kéréseket is sorba kell állítani."
Továbbra sem értem, hogy ez miért lényeges. De elébe megyek a dolgoknak: a Facebooknál is mindent szerveroldalon "számolnak", ha megnézed a visszaadott válaszaikat a böngészőben, kész HTML kódot küldenek mindig. És még így is nagyjából húsz-harmincszor lassabb a kódjuk, mint a mienk.
"Sok videónál, képnél is megnő a memóriahasználat, ha teszik ha nem és ennek nincs köze a GPU gyorsításhoz."
A videókat, képeket nem muszáj a memóriában tárolni, ha nem látszanak. Ezt részben elintézik a böngészők, részben pedig kliensoldali kóddal megoldható.
-
djnice
veterán
Arra írtam, hogy a sok millió felhasználó lassítja a szervereket és a kéréseket is sorba kell állítani. Gondolom a ti szerveretek el sem éri az ezres felhasználószámot sem. Én is szoftverfejlesztő vagyok, tudom hogy működnek a dolgok. A javascript a kliens oldalon fut (eltekintve néhány kivételtől pl node.js) és ha az bonyolult vagy a mögötte lévő framework robosztus, akkor megfogja a gépet és több memóriát is használ. Sok videónál, képnél is megnő a memóriahasználat, ha teszik ha nem és ennek nincs köze a GPU gyorsításhoz.
[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
A Facebooknak pont ugyanaz a lényege, mint egy vállalatirányítási rendszernek: van egy központi szerver, ahol az összes adatot tárolják, a kliensek pedig a világon elszórva ezeket olvassák, módosítják.
Tehát mondjuk kimennek a kollegák bankfiókba rendszert telepíteni, reggel kitöltik a menetlevelet, nap végén mobiltelefonjukon bejelentkeznek, kitöltik a munkalapot, a gépkocsi kilométerállását, valamint beírják, hogy mivel mennyit foglalkoztak.
A Facebook esetében meg mondjuk otthon reggel megírod, hogy indulsz a repülőtérre, becsekkolás előtt a helyi wifin bejelentkezel, megírod, hogy mindjárt repülsz, majd amikor megérkeztél, ismét tájékoztatod a nagyközönséget.A kettő funkciójában ugyanaz, csak másak az adatok.
Ha nekünk sikerült fapados frontenddel, tíz megabájt memóriafoglalással megoldani egy nagyságrenddel nagyobb adatmennyiség kezelését, akkor Facebookéknak ez miért nem ment, amikor ott gyakorlatilag korlátlan erőforrások állnak a rendelkezésükre mind pénzben, mind pedig tudásban?
-
rumos14
nagyúr
"tegyük a szívünket a kezünkre" - egy 18+ besorolást kaphatott volna az írás
-
gabor.79
tag
Arról volt szó, hogy egy egy gigabájt memóriával rendelkező Androidos gépet még egy Facebook alkalmazás is megfektet. Erre válaszoltam, van a mi böngészős vállalatirányítási rendszerünk, ami lényegesen több adattal dolgozik, mint a Facebook webes alkalmazása, mégis sikerült tíz megabájtos memóriafoglalással megcsinálni, míg a facebook száz fölött van.
-
chess001
aktív tag
-
gabor.79
tag
Kis- és középvállalatoknak készül - azaz nem SAP kategória -, egyéni vállalkozótól párszáz fős cégig a legtöbb folyamatot lekezeljük. Böngészőben fut, "buta" klienssel (azaz mindent szerveroldalon számolunk), így nem nehéz kevés memóriával megoldani a működését. És így lehet benne olyat csinálni, mint a Facebook, csak ez fut döccenés nélkül egy ezeréves browserben is.
-
Freezee
senior tag
Nem kizárt a barkácsolás, de csak minimális szinten
Linux egy kicsit távol áll tőlem szóval a libreelec nem biztos hogy jó megoldás. Utána asszonynak kellene kezelni a gyerekműsorokhoz.
Akkor marad a Wetek play 2? Az tud rögzíteni vinyóra Tv műsort, van time shift és EPG?Köszi
-
Somatom
veterán
válasz
geekthink #78 üzenetére
Egy Vorke V1 -et. A belső MMC -n megmaradt a gyári, hivatalos Win10. A SATA helyre kapott egy 128GB -os SSD -t. Arról bootol a 64bites Remix v3. Van még benne egy mikroSD, amiről pedig egy Puppylinux bootolható. Egy hiányossága van a Remix -nek ezen a vason. HDMI -n nincs hang. Nálam nem gond, mert amúgy is DVI monitorra van kötve, a hang pedig a jack kimeneten megy ki. Zongorázni lehet a különbséget egy ARM boxon, meg egy ilyenen futó Android között, pedig nem bővítettem a RAM -ot, a gyári 4GB van benne.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
azbest
félisten
Ha minimális "barkácsolás" sem kizárt, akkor valamelyik ajánlottabb s905 / s905x box,
amire a kszaq féle libreelec 8
+ usb dvb c/t2 tuner (astrometa vagy mygica t230 péládul)
+ tvheadend service + client addon
+ youtube addonLétezik például KIII tuneres box is, de más kerneles libreelec kezeli a tunereket, mint kszaq-é.
Vagy a wetek boxok közül valamelyik, android alól is lehet hogy okés, de hivatalos libreelec is van rájuk. Csak ez már árban az amiko boxot kerülgeti.
[ Szerkesztve ]
-
chess001
aktív tag
Bocs, de nem bírom ki, hogy rákérdezzek, hogy milyen szintű az a vállalat irányítási rendszer, ami 10 MB-t foglal, és 1 ember átírja? Én csak távolról követem ezeket, de úgy tudom, hogy elég komoly gépparkot kell tartani egy vállalatnál, hogy elinduljon egy ilyen rendszer, és az MI is csak egy láncszeme ennek...
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
kenand
veterán
Video lejátszásra -főleg LibreEleccel- tökéletes az Arm S905, de 10-12 000 Ft egy olcsóbb 905-ös box. A tuner ebben nem ér meg plusz 20 000Ft-ot....1 GB RAM Androidos játékra amúgy is kevés. (Na meg egy Androidos box soha sem lesz Konzol kategória ......egy Konzol célhardver+szoftver kombója 100x optimalizáltabb)
505/905x tökéletes video lejátszásra, másra csak korlátozottan(#40) Komplikato
912 már ajánlhatóbb, LibreElec is van rám, más kérdés. Videó lejátszásra a 905/905x is elég. jóval olcsóbb.... akkor meg minek adjunk ki rá többet...[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Azért mert ennek így semmi értelme. Az a baj, hogyha magyar a cég akkor:
- átszitázott legalja OEM kínai gagyi
- jó nagy haszon -> drága
Egy cégnek sem jut eszébe normális közepesen erős friss hw-t adni egy picivel drágábban. Ott (volt?*) a MyAudio "márka". Az sem ér(t) semmit.*Egyébként létezik még?
Más részről ezt tudja out of box egy Android TV gyárilag beépítve is, és semmivel sem rosszabbul, sőt szaggató videók nélkül. Nekem is Philips TV-m van, került rá egy Kodi, meg MX Player Pro és el van intézve. Van a telefonra Yatse Pro + saját Philips távirányító progi és kényelmesebb is a vezérlés.
-
strogov
senior tag
"csak hardveres bővítéssel lehet az optimalizálatlanságot megoldani, akkor teljesen mindegy, hogy idén, 2017-ben milyen hardvert veszel, 2-3-4-6 gigabájt RAM-mal, két év múlva biztosan kevés lesz."
Ebben kétségtelenül van igazság. A probléma, hogy ez a HW android-os környezetben most 2017-ben már elavult, kb. 3 évesnek felel meg. A rajta lévő android is elavult, és optimalizálatlan. Tehát aki most megveszi az egy 3 éves avulással kell, hogy számoljon olyan környezetben ahol a gyártók arra rendezkedtek be, hogy a felhasználók 2 évente cserélik az eszközöket.
Android-on ha egy SW azt akarja, hogy ő ufokat keres szabadidejében, akkor azt megteheti. WP-n, vagy IOS-en ha nem kivételezett alkalmazásról van szó, akkor ha háttérbe került nem csinál semmit.
IOS-en osztott képernyős futtatás csak 2GB memóriával engedélyezett. Úgy döntöttek, hogy 1GB-on nem elég hozzá. Win 95 ezt jobban tudta több mint 20 éve 16MB memóriával, csak azóta sokkal több szolgáltatást várunk el egy eszköztől pl. alap, hogy tökéletesen megy a sleep. Tehát igen, a te 1GB-os iphone-odon is a legújabb rendszer fut, csak jópár olyan feature ki van kapcsolva ami a 2GB-os eszközökön alap. pl. jó eséllyel live photo-t se csinál.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A TV műsorokat lehet vele rögzíteni? Max e miatt érdekelnének az ilyen cuccok (mivel másra a teszt szerint ez sem jó -ami ellent is mond az alcímnek-), de csak ezért meg túl drága lenne.
-
tuki2200
senior tag
Végülis az alap érve az a srácnak, hogy aki hülye volt nyelvet tanulni vagy nem tudja használni az internetet, az menjen be a média marktba és vegye meg az első szart amit a kezébe nyomnak drágán (ezt), mert (szerinte) "átlag" felhasználó azt szereti ha itthoni (kiemelkedően fos) garancia és magyar minden (közben meg bárhova megyek a gerbestes, alis dolgokat látom mindenhol és ez bőven több ezres referencia)... szerintem kar vitatkoznotok, te almát mondasz ő körtét, ennyi irogatas utan meg mar plane nem fogja beismerni, hogy ez a doboz egy kínai átmatricázott, európaiként eladott, tularazott, elavult eszköz...
[ Szerkesztve ]
-
Baltazár123
őstag
"Nyilván nem. De cirka 50 médiabox van erre felé. Egyik sem CI-s."
Talán akkor lehet értelme, ha valakinek régebbi tv-je van, mondjuk nekem a panasonic p42s20 plazma csak a mindig tv-t, dvb-t tudja fogni kártyával, de a UPC kábel már nem megy neki. Ilyenkor ki lehetne váltani a beltéri "dobozt" egy ilyen androidos box-ra. Mondjuk előfizetésben ha jól emlékszem nem olcsóbb, úgyhogy maximum a kényelem miatt lenne jó, meg ne kelljen 2 média boxot tartani a tv mellett (mert a szolgáltatói nagyon keveset tud, legalábbis ami nekem van).
-
azbest
félisten
te elefant, legközelebb ráköthetnél egy billentyűzetet az ilyen kütyüre és a print screen gomb nyomogatásával kapnál képeket a felületről, a tévé fényképezése helyett
-
A soc korával semmi baj sincs. Aki játszani akar, az ne ilyet vegyen. De a proci ereje és az, hogy hdmi 2.0 4k 60Hz -re is képes, teljesen alkalmassá teszi médiajátszónak.
Elolvastad a tesztet? A 720p illetve 1080p felbontású 10bites H.264-es Suzumiya és Sword Art fájlokat már akadozva játszotta le, és a 4K-s videóknál is döccent. Akkor szerinted a HDMI 2.0 kihasználásának mennyi értelme lenne? Illetve miért "teljesen alkalmas" médialejátszónak, ha egy Anime rajongó például már alapból skippelheti is az összes 10bites MKV-t?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Somatom
veterán
Én tudom, hogy mit írok, de azt nem, hogy Te mire alapozol. Milyen két év? Most Android 7.x -nél tartunk, de ezen a "vadiúj" kütyün 5.x van, ami már most két éves. Miért? De, egyébként ennek nincs jelentősége. Ilyen használatra egy 4.4 előtti verzió lenne ideális. Nekem 4.4 van az S802 -esemen, és már azzal sem olyan egyszerű minden, mint a korábbi verziókon. Pl. a CIFS csatolás, vagy az USB -s, külső adathordozók kezelése. Asztali használatnál az igazi kunszt a multitask-multiwindow lenne, de azt egyik ilyen kütyü sem tudja. Ahhoz a legjobb egy X86 -os miniPC, Remix OS -el. Na, azon megláthatná a user, hogy milyen kéne legyen az Android asztali környezetben.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha jól látom nem derült ki a cikkből, hogy támogat-e drm-es megoldásokat, hdcp módokat. Ez pedig android alatt számíthat, ha előfizetéses szolgáltatást nézne valaki (például netflix). DRM info appot be lehetne vetni minden tesztnél. Esetleg a tvgo vagy más magyar szolgáltatók appjait is próbaképp, hogy elindul-e, használható-e.
A soc korával semmi baj sincs. Aki játszani akar, az ne ilyet vegyen. De a proci ereje és az, hogy hdmi 2.0 4k 60Hz -re is képes, teljesen alkalmassá teszi médiajátszónak.
Hardver oldalról valóban sajnálatos, hogy nem tették bele a 2GB ramot, azért azon a két filléren rengeteg bosszúságtól kímélhető meg a vásárló.
Tényleg jó lenne azt is tudni, hogy lehet-e libreelecet indítani. A hivatalos vagy az egyéb fajta elindítható-e rajta. Ez attól függ, hogy a boot folyamat milyen a boxon.
Az androidos kodi mindig problémásabb, mint a natív. Persze, azért a legtöbb esetben az átlagos filmek jól mennek. A hardcore felhasználóknál lehet szempont hogy a képmegjelenítő frekvenciáját tudja -e az adott rendszeren a filmhez igazítani.
A tuner kapcsán érdekes lehet, hogy milyen van benne. Tippre ebben is a szokásos van, ami a soc-ra kapcsolódik, annak a TS bemenetére. Ahhoz viszont nincs nyílt driver és ezért nem használható a legtöbb libreelec alatt (kIII-ra is külön build van másik kernellel, ami a zárt drivert tartalmazza).
Szóval elvileg nem rossz, csak hát ahogy általában, normál kereskedelmi csatornákon 1-2 évvel le vannak maradva az aktuális technológiától.
(#61) gabor.79
a felület és a gyári appok lehet távirányítóhoz vannak alakítva. De mivel touchos appokat lehet a store-ból rátölteni, ezért azok alapvetően nem. A tévés androidnál sokkal kisebb a kínálat, de garantált, hogy távirányítóval használhatóak.[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
"Mert ha valami optimalizálatlan és magas a RAM igénye akkor nem rakunk mellé 1 GB RAM-ot mert pocsékul fog működni. Ha 2 GB-t raknának mellé akkor már kielégítően működhetne"
Idén; lásd az előző hozzászólásomat. Két év múlva meg sem fog nyikkanni, ha így folytatódik tovább.
Ezt lehet erőből is megoldani (erősebb vasat alá), meg lehet ésszel is (tessék optimalizálni). De ha évente lecseréled a vasat, akkor egy csomó hulladék keletkezik, azzal mi lesz?
Egyébként meg hülyeségeket írtok, mert egyrészt nem lassú a cikk szerint, másrészt távirányítóhoz van "optimalizálva" a felülete.
"Az A4 kellően stabil, fagyásokat, önindításokat nem produkált, viszont néha enyhén belassul, azaz nem reagál kellően a vezérlőeszközök által kiadott parancsokra. A mellé járó távirányító kényelmes, jól használható, a rajta elhelyezett funkciógombok száma is megfelelő, segítségükkel azonnal elérhető többek között az előre telepített Kodi médialejátszó vagy a böngésző. A modell képes együttműködni az USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel, billentyűzettel vagy kontrollerrel, viszont olyan appot nem leltünk, aminek segítségével mobil eszközzel is kiváltható a távvezérlő. Ennek az az oka, hogy az Amiko háza táján még jelenleg is gőzerővel készítik ezt az alkalmazást, úgyhogy most még nincs ilyen, de ígéretet kaptunk rá, hogy később lesz.
Az Android 5.1.1. operációs rendszert futtató eszköz rendelkezik saját grafikus kezelőfelülettel, ami teljesen különbözik attól, amit a szintén androidos telefonoknál, tableteknél megszokhattunk. Ez nem baj egyébként, hiszen viszonylag hamar meglelhetőek a telepített és letölthető alkalmazások, beállítások és a tévéadásokkal kapcsolatos opciók."
[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
Gondolkozz el azon, amit írsz! Ha az Android és az alkalmazásainak készítői dilettánsok, és csak hardveres bővítéssel lehet az optimalizálatlanságot megoldani, akkor teljesen mindegy, hogy idén, 2017-ben milyen hardvert veszel, 2-3-4-6 gigabájt RAM-mal, két év múlva biztosan kevés lesz.
Tehát aki Androidba vagy a rokonságába fekteti a pénzét, rövidesen cserélheti le az egészet, és nem csak a hardver, hanem például a fentebb említett biztonsági problémák miatt is.
Tehát bármit választ ebből az ökoszisztémából, mindenképp rossz, nem időtálló döntést fog tudni hozni.
-
Somatom
veterán
Nem egészen, mert a felhasználók a vas+OS kombót veszik meg. Ebből tök mindegy, hogy melyik a fos, a végeredmény ugyanúgy szívás. Ha emögött ott a Magyar fejlesztés, akkor miért nem sikerült az optimalizáció? Ha viszont nincs hozzáadott, szoftveres plusz érték, akkor miért nem erősebb hardverkonfiggal gyártják, ami képes ellensúlyozni a szoftveres hiányosságokat?
-
nemlehet
őstag
Mert ha valami optimalizálatlan és magas a RAM igénye akkor nem rakunk mellé 1 GB RAM-ot mert pocsékul fog működni. Ha 2 GB-t raknának mellé akkor már kielégítően működhetne. Tehát a pénzért adott hardver nem ér semmit a felhasználó szempontjából, az ok lényegtelen a végeredmény szempontjából.
Amúgy pl az Android TV azért jobb TV-nek mert az egész felhasználói felület úgy van kitalálva, hogy az kényelmesen használható legyen távirányítóval. Ez egy olyan alapvető különbség amit csak akkor értesz meg ha hosszabb ideig használod egyiket másikat.
Talán legjobb példa erre a smart TV-k böngészőjének használata sima távirányítóval. Egy kínszenvedés, mert egyszerűen nem arra lett kitalálva, nem véletlen árulnak mindenféle magic remote-okat meg van telefonos app hozzájuk.De amúgy neked most valami vagy nagyon be van kattanva vagy részvényes vagy. Tök értelmetlenül vagdalkozol és kötsz bele mindenkibe. De akkor kérlek válaszolj: Szerinted ez egy jó készülék? Szerinted megéri azt az árat amit kérnek érte? Szerinted nem lehetne ennél jobbat ajánlani egy potenciális vevőnek?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
gabor.79
tag
Először is köszönöm a normális válaszaidat (Somatomét is).
"2014-ben az 1GB RAM általános volt, ezért a fejlesztők e szerint optimalizáltak. Ma 2017-ben az 1GB RAM annyira érdekli a fejlesztőket, hogy fut, vagy nem fut ennyivel ... és sokszor az se érdekli őket ha meg se mozdul, mert az általános az, hogy 2GB+ van a gépekben."
Az iPhone 5C-mben ma, 2017-ben is egy gigabájt RAM van, tehát a fenti érved legfeljebb az Androidos szoftverek fejlesztőire vonatkozva állja meg a helyét. Mint Somatom kifejtette, az Android is egy optimalizálatlan operációs rendszer.
Innentől kezdve akárhogy csűrjük, nem a TV box hardverével van a gond, az pont jó úgy, ahogy van, hanem az Android op.rendszer fejlesztői, valamint az alkalmazásaik fejlesztői dilettánsok. Ha ez így van, akkor a vasat kritizáló tisztelt fórumozók véleménye egy kalap szart sem ér.
-
gabor.79
tag
"Az egyik az, hogy az S802, S905 -ön futó Androidot nevezhetjük optimalizálatlannak, mert "alapjáraton" is relatív magas az OS RAM igénye."
Értem. Ezt kérdeztem feljebb: akkor miért a hardverre mondják, hogy nem ér semmit, ha szerinted is a szoftver a szűk keresztmetszet?
-
gabor.79
tag
"Az android nem jó TVre. Van TVre optimalizált változat, de ez az eszköz nem azt használja"
Ezt, kérlek, fejtsd ki! Egy TV adás semmiben sem különbözik egy Youtube vagy egy DVD film lejátszásától - csak itt a forrás nem egy fájl vagy az internet, hanem a "levegő" vagy kábel vagy akármi más. Egy TV-s alkalmazásban emiatt nem fájlokat nyitok meg, hanem frekvenciák között váltok.
Miért képtelenség ezt megoldani Androidon? Miért kell ehhez bármit is "optimalizálni"?
-
Somatom
veterán
Két különbség biztosan van. Az egyik az, hogy az S802, S905 -ön futó Androidot nevezhetjük optimalizálatlannak, mert "alapjáraton" is relatív magas az OS RAM igénye. A másik az, hogy a felhasználói igények is mások egy asztali üzemmódban. Intenzívebb böngészőhasználat, office alkalmazások, torrent kliens, stb.
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
"Miért van az, hogy a két éves Androidnak nem elég a magasabb órajel és ugyanannyi memória, mint a világ legszarabb programozóival rendelkező Microsoftnak"
Egyrészt az MS-nél kiváló fejlesztők dolgoznak. Másrészt az IOS és a WP koncepciója alapoktól más mint az android-é. Android-on sokkal nagyobb szabadsága van még root nélkül is egy fejlesztőnek mint a másik 2 rendszeren. Ennek van pozitív és negatív oldala. Minél gyengébb a HW annál több negatívum fog érvényesülni.
2014-ben az 1GB RAM általános volt, ezért a fejlesztők e szerint optimalizáltak. Ma 2017-ben az 1GB RAM annyira érdekli a fejlesztőket, hogy fut, vagy nem fut ennyivel ... és sokszor az se érdekli őket ha meg se mozdul, mert az általános az, hogy 2GB+ van a gépekben.Amikor valaki egy új eszközt vásárol, akkor nem lényegtelen szempont, hogy az eszköz mennyire időtálló. A topic tárgyát képező cucc már most elavult, és csak alap feladatok ellátására képes. Az android ilyen helyzetben nem előny hanem hátrány, mert a bonyolultsága miatt karbantartást igényelne amit nem fog megkapni. Ha egy http szerverről beszélnénk akkor mondhatnánk, hogy ez most kicsit lassabb mint a modern darabok, de távirányító használat, vagy filmnézés közbeni akadozás egy ilyen eszköznél nem kis probléma.
-
strogov
senior tag
A cucc elavult, hibás koncepció a többiek hozzászólásai alapján ... és az én véleményem is ez. Igazából mindegy mi az én véleményem, a piac majd úgyis eldönti helyettem. Mindenesetre a PH közönségét ahogy látom nem győzte meg a cucc, és ezen nem fogsz változtatni, csak egyre mélyebbre süllyedsz.
- Az android nem jó TVre. Van TVre optimalizált változat, de ez az eszköz nem azt használja.
- Az 1GB RAM 2017-ben nagyon kevés. Nem azért mert nem tudod elindítani a gépet, hanem azért mert bármit futtatsz folyamatosan memória hiánnyal fog küzdeni a rendszer. Minek van rajta android ha csak tunernek használhatom?
- 5.1.1 nem mai darab. Mi lesz a biztonsági frissítésekkel? Az android nagyon jó dolog, de egyben nagyon sok veszélyforrást is rejt.
- Media lejátszónak nem időtálló, mert már a mostani teszt csomagba is beledöglött.
- Itthon tunerre elsősorban azoknak van szüksége akik digitális földfelszíni adásokat akarnak fogni, de a tvjük olyan régi, hogy erre alkalmatlan. Ez vagy azért van mert nyaralóba akarnak egyet, vagy mert egyébként se veti fel őket a pénz. A termék árazása szerintem egyik körnek sem megfelelő.
- A CI-t nem tudom hova tenni. Ha tuner miatt kell a cucc akkor valószínű nem fogok még egy előfizetést is csinálni magamnak. Ha meg kábeltvzek, akkor a settop box ingyen van. -
gabor.79
tag
Bocsánatot kérek, sajnos én nem tudok elvonatkoztatni attól, amit látok. De előbb egy kis kitérő, hogy ezzel mire is gondolok:
Tavaly egy ideig volt egy Microsoft Lumia 550-es telefonom, egy gigabájt memóriával és 4 darab 1,1 GHz-es Cortex A7-es maggal. Utána vettem egy iPhone 5C-t, ha jól emlékszem, ebben 1,5GHz-en megy két mag. Mindkét operációs rendszer döccenés nélkül használható, gördülékeny a felhasználói felület. Mindkettőn a legújabb verzióját használtam az op.rendszernek, 10-es Windows-t és 9.3.2-es iOs-t.
Ebben a TV boxban egy négymagos Cortex A53 processzor van 2GHz-en. Ez egyrészt átlagosan 25%-kal gyorsabb az A7-nél (ugyanazon a frekvencián), másrészt eleve jóval gyorsabban ketyeg, mint a fenti kettő. A TV boxban az Android két éves.
Tehát nem tudok elvonatkoztatni attól, amit látok. Miért van az, hogy a két éves Androidnak nem elég a magasabb órajel és ugyanannyi memória, mint a világ legszarabb programozóival rendelkező Microsoftnak, akik a Lumia 550-et megalkották?
Ha a Microsoftnak és az Apple-nek sikerült jól használható operációs rendszert készíteniük alacsonyabb erőforrásokkal, akkor a Google programozói miért érzik magukat különbnek?
És a tisztelt prohardver fórumozói miért az adott TV box/telefon gyártóit sarazzák, hogy nem raknak bele elég gyors vasat, ha a gyűlölt - ismétlem, a világ legszarabb programozóival rendelkező - Microsoftnak ez bőven elég volt?
Miért nem látok soha olyan hozzászólást itt, hogy a Google "mérnökei" tanuljanak meg programozni?
---
Ez az egyik. A másik, amire céloztam, hogy a hazai supportnak ára van, ezért drágább egy ilyen termék. Ezért ostobaság egy külföldről rendelttel összehasonlítani, mert itt is az almát a körtével vetik össze. Ráadásul még csak hasonló tudásút sem nagyon sikerült találni.
-
Somatom
veterán
A 2GHz kamu, kernel szintű az 1,5GHz -es korlátozás, de azért ARM szinten nem olyan gyönge ez a vas. A KIII -at már eladtam, mert szétcseszték rajta a ROM -ot, Androidos miniPC -ként használhatatlan volt. Visszatértem az elődhöz, egy 8/2 -es S802 SOC kütyühöz. Nincs ezzel gond, símán el lehet vele lenni, bár újabban tényleg csak TV okosítóként funkcionál, mert az Android miniPC -s funkciókat átvette egy X86 kütyü, Remix OS -sel.
-
Peter13
senior tag
Igazából én sem értem az 1GB RAM-ot, bár tény, hogy el lehet vele lenni: a telefonom is ennyivel nyammog, és bár FB app pont nincs rajta (default disable nálam, sorry), van egy csomó más (szállodás, repülős, kocsifoglalgatós, olvasós, zenelejátszó, videolejátszó, levelezős, qtyafüle), csak jobb lenne egy kis tartalék/jövőállóság.
A gond viszont sokkal inkább a 4 db A53-as mag (ami gondolom alacsony órajelen is jár), illetve a Mali 450-es, ami egy gyors keresés után úgy tűnik az AM905-ben nem MP8 (ami egyébként egész ütős lenne), hanem MP3 (ezt lehet hogy nem ártana javítani). Persze, van HW dekódoló (ami tényleg tök jó), a gond csak az hogy ha jön egy kacifántosabban kódolt anyag amit a beépített szaki nem tud feldolgozni, akkor nincs hova visszalépni, nincs "B terv", mert egyszerűen hiányzik a nyers erő hogy izomból (akár CPU, akár GPU erővel) megoldja. Ez pedig szerintem egy média-orientált box esetében probléma.
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Somatom
veterán
Én elhiszem, hogy penge fejlesztő vagy. Én viszont legalább 5 éve használok ilyen kütyüket otthon, és több tucat fordult meg a kezeim között. Akik itt érvelnek, azok közül sokat ismerek a SOC topikjából. Hidd el, hogy TV -hez tök fölösleges az Android! Aki tabletes Androidot használ, annak kevés a 4GB/1GB, mert nyilván azért köt médialejátszásban kompromisszumot, mert másra is használná a kütyüt. Aki pedig kifejezetten okosTV -s Androidot szeretne, annak az AndroidTV az ideális (pl. Xiaomi box). Azt a felületet, és azokat a funkciókat viszont ez a kütyü nem tudja.
Lehet, hogy van benne tuner, de ezzel együtt sem szerencsés ez a konfig, mert több kompromisszumot igényel, mint amennyi a hozzáadott érték.[ Szerkesztve ]
-
-
gabor.79
tag
"De miután ellenpéldával nem jöttél, Te sem valószínű, hogy találkoztál ilyen igénnyel. Akkor miért is hátrány, ha az ellenpontnak felhozott médiaboxokon nincs CI kártya?"
A prohardveres cikk egy TV tuneres set-top boxról szól, te pedig linkeltél egy TV tunerrel és CI kártyaolvasó nélküli médialejátszót. Ennyi erővel felhozhattál volna telefonokat is, azokban még erősebb hardver van, ráadásul beépített képernyő.
"Te sem a témában szóltál hozzá az elején, csak nekiálltál fikázni azokat, akik érvekkel alátámasztva mondtak véleményt a tesztben szereplő készülékről."
Almát hasonlítottak a körtéhez, ráadásul "kifelejtettek" pár fontos szempontot, mint például a garancia vagy a nyelvtudás. Nyilván te, aki napi szinten tájékozódsz katonai témákban - gondolom - angol nyelvű oldalakról, nem fogsz problémát látni ebben, de tisztelt honfitársaink többségének nem olyan a munkája, hogy ennyit használná a netet angolul vagy németül. Aztán ha mégis így kéne valamit intézni, akkor szaladgálnak a hozzád hasonlókhoz, hogy segítsenek már. Ezt is beleszámolták az "érvelők"? Vagy csak a nagy számok bűvöletében "elfelejtkeztek" erről?
"A kérdés értelmetlen. A 6-os android például biztonsági szolgáltatásokban nyújt többet, lásd telepített alkalmazásoknál hogy mire adsz neki jogosultságot.
Az 1GB RAM már akkor is kevés lesz, ha például Facebook App-ot futtatnál. Android 5.1.1-nél is."Szerinted annak a leellenőrzéséhez, hogy az adott alkalmazás hozzáférhet-e a különböző szolgáltatásokhoz, egy egész gigabájt plusz memória kell? Mióta foglalkozol programozással? Ezt tényleg csak ennyiből lehet megoldani?
Én történetesen webes programozó vagyok, és az általunk fejlesztett vállalatirányítási rendszert, ami némileg bonyolultabb, mint a Facebook alkalmazása, most írtam át úgy, hogy összesen tíz megabájt memóriát foglal, és csöppet több adattal dolgozunk - mindezt böngészőben. Facebookéknak ez miért nem sikerült? Miért a hardvergyártókat ostorozzátok helyettük? Pár hónapon belül a cikkem is meg fog jelenni a témában a Weblaboron.
"Akkor most légyszíves lapozz vissza a #19-es hsz.-edhez, és magyarázd el, hogy mi a fenéért kellett azt a fikahalmot összehordanod..."
Olvasd csak tovább, amit írtam: én egyiket sem ajánlanám. Hanem elmondanám, hogy ezek és ezek vannak, ezekkel és ezekkel az előnyökkel és hátrányokkal, és döntsön ő a szükségletei szerint.
-
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
Ac3 audio és h265 (hevc) video támogatása van alapból?
Van rajta optikai kimenet, AC3-at ott ki tudsz vezetni, vagy a HDMI-n.
h265 támogatás van.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ac3 audio és h265 (hevc) video támogatása van alapból?
-
Valaki ajánlana egy jobb CI modulos box-ot? "Kintről" is jó lesz természetesen
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Komplikato
veterán
OFF: A 912-es procit még mindig nem ajánlják? Úgy értem régebben volt róla szó, hogy nincs alá normális kernel és ezért amivel több lenne a 905/905X-nél, az nem jön elő, de problémák meg igen. Vagy ezt már megoldották?
ON: Ez a cucc brutálisan erősen túl van árazva, 20K környékén is az lenne, de ennyiért?
Mondjuk szvsz én vagyok az egyetlen aki CI slotos DVB-T tuneres lejátszót szeretne venni, hülyének is néztek eddig minden boltban. Ha tudnám, hogy külső USB-s olvasót rá lehet hackelni valamelyikre ..."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Nem tudom, mennyire reprezentatív a "kiterjedt" baráti köröd. Ezres nagyságrendű?
Nyilván nem. De cirka 50 médiabox van erre felé. Egyik sem CI-s.
De miután ellenpéldával nem jöttél, Te sem valószínű, hogy találkoztál ilyen igénnyel. Akkor miért is hátrány, ha az ellenpontnak felhozott médiaboxokon nincs CI kártya? Mert az érved ez volt...
A tisztelt vevő el tudja dönteni, hogy az neki elég, vagy ha nem, utánajár, és vesz egy ilyet. Ezt nem lehet helyettük eldönteni.
Akkor Te miért jöttél elő azzal, hogy a (feltehetően angolul nem tudó) Mariska néni mégis mit akar???
Mindenki elolvassa a tesztet, illetve a témában ide kapcsolódó hozzászólásokat, és dönt majd az alapján.
Te sem a témában szóltál hozzá az elején, csak nekiálltál fikázni azokat, akik érvekkel alátámasztva mondtak véleményt a tesztben szereplő készülékről.
Megtisztelnél, ha a 27-es hozzászólásomban feltett kérdésekre válaszolnál te is.
a, milyen többletszolgáltatásokat kapsz az újabb Androidoktól (pl. 6-os), amihez szükségeltetik a plusz egy gigabájt memória?
A kérdés értelmetlen. A 6-os android például biztonsági szolgáltatásokban nyújt többet, lásd telepített alkalmazásoknál hogy mire adsz neki jogosultságot.
Az 1GB RAM már akkor is kevés lesz, ha például Facebook App-ot futtatnál. Android 5.1.1-nél is.b, ha TV-t nézel, miért nem elég az egy gigabájt RAM?
Ha csak TV-t nézel, mi a fenéért választasz Androidos médiaboxot?
c, ha Átlag Jóska veszi meg, milyen alkalmazásokat fog még mellette futtatni ezen a statikus eszközön?
Gyerkőc letölt különféle játékokat, a keresztfiam például Minecraft-mániás. Ő például nyafogott, hogy az S905 SOC plusz 1GB ram miatt kevés a médiabox.
d, egy Full HD dekódolást a célhardverek pár százalékos CPU terheltség mellett végzik el, pontosan hol van szükség a nagyobb teljesítményre?
Először is 4K-s lejátszóként hirdeti az A4-est, tehát rögtön ott vagyunk, hogy 4K-s videóknál mi is a helyzet.
Másodszor már FHD esetében is simán lehet olyan fájlokkal szembetalálkozni, amit egy ilyen lejátszó nem tud röccenésmentesen lejátszani. Ahogy az a tesztben is szerepel...Nem ajánlanám.
Akkor most légyszíves lapozz vissza a #19-es hsz.-edhez, és magyarázd el, hogy mi a fenéért kellett azt a fikahalmot összehordanod...
[ Szerkesztve ]
-
miqlas
őstag
... asszem belefutottatok egy troll-ba vagy egy fizetett (AMIKO által
) fórumozóba!
42
-
abacsx
tag
Ezeken a gyári szoftver jellemzően nem sokat ér. Fel kell őket "okosítani", addig kár tesztelni. Utána viszonylag jók, meg használhatóak lesznek, és néhány "csodára " is képesek. Ezt a darabot konkrétan nem ismerem, de egyéb műholdas, meg kábeltévés Amiko készüléket igen. Pl. Amiko Alien 8900. Azok meg jellemzően olcsók, jók, jó a támogatottságuk, magyar cég fejleszti, persze a bele kínai. Ezekkel a sebességtesztekkel nem tudok mit kezdeni, mert ha médiabox, és jól lehet vele tévézni, meg médialejátszó is, valamint rögzít, akkor nem érdekel annyira a dizájn, meg a játék, meg a netezés.
do not underestimate the power of the dark side
-
gabor.79
tag
Lehet egy hónap, de lehet egy hét is, vagy elmehetsz személyesen is a boltba, ahol kicserélik vagy adnak helyette mást. Te majd hívotadot az angol vagy német Amazon ügyfélszolgálatát? Mennyibe kerül oda a telefon? Beszélsz olyan folyékonyan angolul/németül, hogy ezt el tudd intézni? Más is?
Ha Gearbesten nem PayPal-lal fizetsz, hanem bankkártyával, akkor ki fizeti a garanciális postázást?
Tök jó, hogy jönnek fel az újabb és újabb kérdések, amiket szintén figyelembe kell venni, amikor az ember külföldről rendel. És, ugye, itt mindenki azért valamennyire ért angolul meg ért (?) a hardverekhez, de mi van az átlag felhasználóval? Tényleg képes meghozni a legoptimálisabb döntést?
-
gabor.79
tag
Nem tudom, mennyire reprezentatív a "kiterjedt" baráti köröd. Ezres nagyságrendű?
Hogy kinek van szüksége Conax kártyaolvasóra, fogalmam sincs, akinek kell, olyan készüléket vesz, amiben van.
"Átlag Mariska néni mit fog csinálni a médiaboxxal? Mi szüksége van rá? A legtöbb szolgáltatónak van saját set-top boxa, amely egyben médialejátszó is"
A tisztelt vevő el tudja dönteni, hogy az neki elég, vagy ha nem, utánajár, és vesz egy ilyet. Ezt nem lehet helyettük eldönteni.
"Ha androidos eszközként szeretné használni, a SoC gyenge, az android főverzió több, mint 2 éves, és az 1GB RAM erősen korlátozó tényező. Médialejátszás terén a régi SOC dettó kompromisszumos, tehát jövőállósága minimum kérdőjeles."
Megtisztelnél, ha a 27-es hozzászólásomban feltett kérdésekre válaszolnál te is.
"De visszakérdeznék: Te angolul nem tudó Mariska néninek ezt az adott lejátszót mire is ajánlanád???" Nem ajánlanám. Felsorolnám a fentebb linkelt Gearbest-es cuccot, az MIII-at, ezt, elmondanám, hogy melyik mivel jár (lásd garancia, angol nyelv, postázás), és döntse el maga.
-
Amiko A4 viszont egy tunerrel ellátott, TV adások vételére alkalmas Set-Top box, másról szól a kettő.
Valóban másról szól, de aki androidos set-top boxot szeretne, az szerinted ki fogja használni a CI kártyaolvasót? Elég kiterjedt baráti köröm van, sokuknál fordul elő androidos vagy libreelec-es médiabox, de eddig 0 olyan esettel találkoztam, ahol a CI kártya tényező lenne.
Te találkoztál már olyannal, aki CI kártyás médiabox készüléket keresett?
Ismerve a magyarok nyelvtudását, te ajánlanád megvételre Átlag Mariska néninek, hogy rendelje meg az angol Amazonról, és ha elromlik, akkor azon keresztül el is tudja intézni a termék cseréjét?
Átlag Mariska néni mit fog csinálni a médiaboxxal? Mi szüksége van rá? A legtöbb szolgáltatónak van saját set-top boxa, amely egyben médialejátszó is (noha a hálózati lejátszást a legtöbb valóban nem támogatja, csak USB-ről), és amihez jár saját támogatás / helpdesk, akit telefonon tud Mariska néni zaklatni, ha gondja van.
A húgom nem egy informatikai tótumfaktum, de magától teljesen jól elvan az Androidos (dettó S905-ös) médiaboxával.
Én nem azt vitatom el, hogy lenne egy (feltételezésem szerint) nagyon szűk réteg, akinek pont az Amiko A4 lenne a tökéletes választás, de úgy vélem, hogy aki alaposabban belemászik a témába, az azzal fog szembesülni, hogy ez annyira nem jó döntés.
Ha CI kártyaolvasós set-top boxra van szüksége, a legtöbb szolgáltató minimális felárért megoldja.
Ha androidos eszközként szeretné használni, a SoC gyenge, az android főverzió több, mint 2 éves, és az 1GB RAM erősen korlátozó tényező. Médialejátszás terén a régi SOC dettó kompromisszumos, tehát jövőállósága minimum kérdőjeles.Ez így, ennyiért egyszerűen nem jó választás.
De visszakérdeznék: Te angolul nem tudó Mariska néninek ezt az adott lejátszót mire is ajánlanád???
-
djnice
veterán
A garanciális ügyintézés itthon is simán lehet akár 1 hónap és a visszaposta költségét sem fizetik ki ha nem a helyi boltban vetted. A Gearbest csak egy példa volt, de ha már kiragadtad, a paypal az ő garanciájuktól függetlenül fizeti a visszapostázás költségét 9300 Ft összegig.
Az amazon szintén fizeti és ők még gyorsak is.[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
Ha megkaptad, és hibás a termék, három napon belül jelezned kell nekik, fotóval stb., vissza kell küldened, ekkor cserélik vagy visszaadják a pénzed, valamint fizetik a postázás költségét.
Ezen felül, ha elromlik, saját költségeden kell visszapostázni. Mennyibe kerül Angliába/Németországba elküldeni egy nagyjából egy kilós csomagot? Mennyi idő, amíg újat kapsz?
Mennyi időbe/pénzbe kerül ez itthon? Ezt beleszámoltad?
Válaszaidat köszönöm.
-
Somatom
veterán
"ha TV-t nézel, miért nem elég az egy gigabájt RAM"
Ez egy érdekes kérdés, de fordítsuk meg! Ha TV -t nézel, minek az Android? Ott a LibreELEC, ami kevesebb RAM -mal is beéri.
Vagy, ha már Android a TV -n, akkor miért Tabletes Android, miért nem Android TV, vagy opcionálisan választhatóan a kettő?[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
"5.1 android"
Ezt köszönd meg az ARM-nek. A PC-ken majdnem negyven éve van szabványos BIOS/UEFI, így a bootolás folyamata mindenhol ugyanúgy működik, míg ARM-en minden "alaplaphoz" úgy kell patkolni valamit, mert mindenhol máshogy működik, és például a Linux kernelek frissítése sem triviális feladat, hát, ezért.
-
gabor.79
tag
Egyrészt az 5.1-es Androidnak jóval kisebb a memóriaigénye, mint az újabbaknak, másrészt meg tudod-e (vagy mások) fogalmazni, hogy
a, milyen többletszolgáltatásokat kapsz az újabb Androidoktól (pl. 6-os), amihez szükségeltetik a plusz egy gigabájt memória?
b, ha TV-t nézel, miért nem elég az egy gigabájt RAM?
c, ha Átlag Jóska veszi meg, milyen alkalmazásokat fog még mellette futtatni ezen a statikus eszközön?
d, egy Full HD dekódolást a célhardverek pár százalékos CPU terheltség mellett végzik el, pontosan hol van szükség a nagyobb teljesítményre? -
gabor.79
tag
A linkelt termék médialejátszó, az Amiko A4 viszont egy tunerrel ellátott, TV adások vételére alkalmas Set-Top box, másról szól a kettő.
De tegyük fel a vita kedvéért, hogy abban is van tuner:
Ismerve a magyarok nyelvtudását, te ajánlanád megvételre Átlag Mariska néninek, hogy rendelje meg az angol Amazonról, és ha elromlik, akkor azon keresztül el is tudja intézni a termék cseréjét?
-
Castell
aktív tag
Részben egyetértek veled, de e a külföldi rendelés nem mindig lutri, főleg ha eu raktárból vásárolsz. Tehát minden eshetőséget meg kell vizsgálni mind a hazai mind a külföldi vásárlásnál. De a szóban forgó box esetén az ár-érték mutató valljuk be, hogy nem jó. Vicces, hogy újként kijönnek egy ilyen készülékkel: 1 GB ram, 5.1 android, S905 cpu...
-
Semmi sem jó? Baj, ha az emberek tájékozottak?
Európán belülről tudsz 15e Ft alatt rendelni Amlogic S905-ös lejátszót, ami a CI kártyaolvasót leszámítva ugyan ez, és 18 hónap garancia jár hozzá.
A probléma az, hogy ezért az árért az Amiko a neves gyártókkal versenyzik, mint lent már említett WeTeK Play 2, ami viszont kétszer ennyi RAM-al bír.
Említették az Amlogic S905 topicot, látogasd meg, és ha kiokosodtál, gyere vissza, és gondold át kit és miért szólsz le...
-
Somatom
veterán
Sztem rosszul fogalmazol. Magyaroknak kár ilyen vackot gyártani, mert aki egy kicsit is körültekintően vásárol, az tudja, hogy gagyi a kütyü.
A hazai garancia nem korlátozódik a Magyar termékekre. Bármilyen termékre érvényes, amit hazai bolt forgalmaz. Ilyenből pedig van jópár. Én a 220V -nál vettem az KIII -at, számlával, garival. Abba pedig inkább ne menjünk bele, hogy ez a kütyü mitől, és mennyire Magyar. Egy kínai gyártó X darabtól olyan nevet matricáz neked, amilyet akarsz. A HW komponensei ugyanolyanok, mint bármelyik hasonló, kínai webshopos kütyüé. A szoftver az, amiben lehet más. De, ez a komponenseit tekintve a legalja kategória, és a szoftveres részén sem gondolkodtak itthon túl sokat.[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
tag
Magyaroknak teljesen kár teszteket írni, mert úgyis sokkal okosabbak, és semmi sem jó nekik.
Nyilván lehet olcsóbbat hozatni külföldről, bár ilyenkor az ember hajlamos elfelejtkezni a vámról és a kezelési költségről, és akkor már elég jól lehet közelíteni ennek az árát, másrészt magyar termékhez van magyar garancia, de ha a kínából behozott elromlik, akkor vagy dobhatjuk ki az ablakon, vagy horror áron lehet visszapostázni.
Jó, tudom, eszet nem lehet sehonnan sem rendelni.
-
Des1gnR
őstag
MIKO??
Kérem kapcsolja ki...
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
envagyok
veterán
-
Castell
aktív tag
Ennek mi értelme? Rosszul megválasztott komponensek meg T2/C tuner már majdnem minden TV-ben van. Meg eleve android alá ilyet berakni ökörség: a felhasználásra eléggé rányomja a belassulás a bélyegét... STB-nak én csak céleszközt vennék, amik nem droidosak. Vagy esetleg Marusys vagy Evo, amik ugyan Linux alapokon nyugszanak, de ég és föld a kettő...
-
a2d2
addikt
Könyörgöm! 2017-et írunk, 2-4Gb ramoknál tartunk TV boxoknál.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
sTERNI
senior tag
Nekem lehet valami félrefordított Predator-om lehetett, erre a részre nem emlékszem
"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
zamo
csendes tag
odáig olvastam, hogy 1gb ram...
-
aelod
veterán
Az összes ilyen box elvérzik ha harmatgyenge SoC kerül bele...
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
jedis
senior tag
"troll on"
Ez a név !Emlékeztet egy régi dalra .
"Amiko én még kissrác vótam"
"troll off"Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Patice
nagyúr
Ez kb. a WeTek Play 2 ellenfele, csak számomra kérdéses, hogy milyen az Androidos szoftvertámogatása. Ezen tud igazán elvérezni.
A WeTek Play2-re legalább tudom, hogy rakható LibreELEC.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Somatom
veterán
Ennyi sikerült? Gratulálok! Ha nem csak bérgyártásban nyomnák a leggagyibb, 1/4 -es verziót, hanem némi munkát is fektetnének bele, akkor talán sikeresebb lehetne a kütyü. Már az is elég lenne, ha a SOC itteni topikjának a tapasztalatait hasznosítanák. Köztudott, hogy Androidos használatra az S905 -ből minimum a 2GB -os verzió ajánlott, médialejátszásra pedig nem az Android, hanem a LibreElec. Lehetne akár dualbootos is az eszköz, hogy mindkét felhasználási módra legyen lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönjük a tesztet!
Igazság szerint ott már ráncoltam a homlokom, hogy Mali-450 az IGP benne. Mégha MP8-as is. Ez egy 5 éves IGP. Az architektúra (utgard) pedig 10 éves.
Azért a 35000 Ft-os árkategóriába már illene egy ennél jobb SoC-ot belerakni, mert így meg ott tartunk, hogy az azonos SoC-al szerelt kínai alternatívák (pl Sunchip CX-A8) harmad-fele ennyiért kb. ugyanezt nyújtják (sajnos dettó 5.1.1-es Androiddal).
Szóval nézőpont kérdése, de ez így vagy max. 20e Ft-s árkategória, vagy pedig egy kicsivel drágábban egy komolyabb SoC-al kellett volna kiadni.
Szerk.: Plusz igen, a többiek által felhozott Libreelec jobb lett volna, tény...
Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Pityu89
senior tag
Tehát egy mezei S905 media player, pofás házban.
Esetleg Libreelec telepíthető-e rá? Akkor lesz kadenciahelyes lejátszás is. Ha igen akkor is megy-e a tuner?
Milyen kártyákat eszik meg, digi CI+ kártyáját bedugom, lesz nekem DigiFilm?Másik hülye kérdés, specifikációjában ez van: Input Symbol Rate: 1.0 ~ 7.0Ms/s
Ez összefügg a 12 megával érkező HD adások vételével? -
mákos bejgli
csendes tag
Jó lenne, de már megint az a harmat gyenge SoC. Azt gondolná az ember - én legalábbis -, hogy amennyit az átlag magyar nyavalyog a telefonja miatt, hogy lassú, szar, kevés a memória - már aki megveszi az olcsó "húst" -, az tudja, főleg ha ilyen box megalkotására adja a fejét, hogy értelmes SoC és nem a béka segge alatt lévő memória minimum nem ártana. Mégis csak androidról beszélünk, kell a kraft.
Egy beszélő bejgli vagyok, bízz bennem. Mi baj történhet?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a konzolként és 4K médialejátszóként is használható Amiko A4-et.
- Interactive Brokers társalgó
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asszociációs játék. :)
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest