Hirdetés

2019. május 24., péntek

Szponzorunk

Alcor W500-TP billentyűzet házimozihoz

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk az elsősorban tabletjeiről ismert márka vezeték nélküli, kisméretű, touchpaddel is felszerelt klaviatúráját.

Hirdetés

Próba, értékelés

Mérete, elsősorban 353 milliméteres szélessége miatt az Alcor W500-TP elsősorban ölben használva vagy asztalra téve kényelmes, oldalról két kézzel csak a legnagyobb tenyerű emberek érik át. Ollós rendszerű gombjai még notebookos viszonylatban is nagyon rövid úton járnak, a tabletekhez adott kiegészítő billentyűzetekéhez hasonló a viselkedésük. Nyomáspontjuk határozott, az alapjuk merev, pár órányi megszokás után mechanikus billentyűzetről érkezve is jól tudtuk használni. Mivel nappaliba szánt megoldásról van szó, amit gyakran sötétben is nyomkodnának, fájónak éreztük a háttérvilágítás hiányát.

Kifejezetten jól sikerült a W500-TP touchpadje. Mérete magasabb kurzormozgatási sebességet beállítva éppen elegendő, felülete nekünk akkor tetszene igazán, ha kicsit érdesebb lenne. Gombjai kifejezetten szépen járnak, notebookban a középkategóriában is dicséret járna értük. Örvendetes az is, hogy mindenféle driver és egyéb trükközés nélkül támogatja a Windows 8 oldalról simító és kétujjas gesztusait.

Hatótávolságban nagyjából 6-8 métert mértünk közvetlen rálátással, ez egy tágasabba nappaliban is valószínűelg elég lesz. Egy falon keresztül már 4-5 méterről akadozott az átvitel, ilyenkor egy kék, Bluetooth logó kezdett villogni a numerikus pad fölött, ahol a leragadó gombok szintén kék visszajelzői is vannak. Teszteléssel és az adatlapot böngészve arra jutottunk, hogy a piktogramon kívül semmi kapcsolat nincs a „kékfoggal”, esetleg elképzelhető, hogy a W500-TP OEM gyártója készít Bluetooth verziót is.

Értékelés

Egészen ügyes kis billentyűzet az Alcor W500-TP. Aki ölben pötyögéshez keres valami olyan alternatívát, ami nem használhatatlanul picike, fontolóra veheti a beszerzését. Gombos része az erős középkategóriába tartozik, az ilyen eszközök minimális nyomásútja mellett csak a háttérvilágítás hiánya róható fel neki, előnye pedig a magyar feliratozás. A touchpad szerintünk nagyon jól sikerült, erősen hozzájárult összességében pozitív véleményünk kialakulásához. Az Alcor W500-TP vételára 9000 forint, szerintünk megér ennyit, nekünk tetszett.


Alcor W100-TP billentyűzet

rudi

Az Alcor W500-TP billentyűzetet az Alcor bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.