Alcor W500-TP billentyűzet házimozihoz

Hirdetés

Megjelenés

A hazai központú Alcort főként tabletjeiről és set-top boxairól ismerhetjük, de kínálnak különféle kiegészítőket is ezekhez az eszközökhöz. Az egyik ilyen a nemrégiben megjelent W500-TP vezeték nélküli billentyűzet, ami kompaktsága és integrált touchpadja révén elsősorban az internetezésre képes okostévék és fejlettebb multimédiás dobozok, de akár HTPC-k vezérlőeszköze lehet.

Méretét nem redukálták le használhatatlanul kicsire, szigetes gombjainak kupakja 14 mm széles, tehát nagyjából akkora, mint a laptopoké szokott lenni. Ugyanez vonatkozik a teljes, billentyűs szakasz 25 centiméteres szélességére is, ennél a klasszikus, asztali billentyűzetek fő része csak három centiméterrel szélesebb. Jó hír, hogy a klaviatúra magyar kiosztású, csak a hosszú í dedikált gombja hiányzik a bal Shift mellől. Van Fn váltója is, ezzel a felső sor kap multimédiás és pár egyéb képességet, a kicsinyített kurzormozgatókra pedig Home, End, PageUp és PageDown került.

A W500-TD jobb oldalára egy méretében a kisebb notebookokét idéző touchpadet integráltak két különálló gobbal. Ezen felül még egy kezelőszerve van, egy kis retesz az elején, amivel ki- és bekapcsolható.

Számítógéppel vagy egyéb eszközökkel apró, USB csatlakozós adóvevőjével kommunikál, amit kicsit bonyolult tabletekkel vagy telefonokkal használni, de tévékhez és HTPC-khez megfelelő. Adatátvitelhez 2,4 GHz-es rádióhullámokat használ, hatótávolsága nagyjából tíz méter, de zavarhatja a Wi-Fi hálózatokat. Szállítás közben a pici USB-s adóvevő elpakolható a két mikro ceruzaelemet (AAA) rejtő fedél alá, ami egy kicsit megemeli az eszköz hátsó részét. A többi ponton viszont nagyon vékony a W500-TP, alig pár milliméteres, súlya elemek nélkül 380 gramm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés