Hirdetés

Alcor Access Q881M – nyolchüvelykes mindenes

Megjelenés

A hazai tabletpiac egyik meghatározó szereplője a magyar bázisú Alcor. Ezúttal egy nyolchüvelykes modellje, az Access Q881M került hozzánk egy kis mustrára. A szokásos, világos kemény dobozból átlagos megjelenésű tablet került elő. Közelebbről megvizsgálva alátámasztotta azon tapasztalatunkat, amit például a Prestigio Multipad Color 7.0-val szereztünk, hogy a második vonalas márkák megoldásai minőségben egyre közelebb kerülnek az olyan első vonalasokhoz, mint az Acer, Asus, Lenovo, LG vagy Samsung.

Az Access Q881M, bár egyszerű, mondhatni unalmas vonalvezetésű, de meglehetősen jól össze van rakva, akkor sem ropogott, ha erősebben ráfogtunk, kijelzője csak komoly szorítás hatására kezdett torzulni. Rendben van az összeszerelési minőség is, az illesztési hézagok vékonyak, alapos csavargatás hatására sem akart elválni a kijelzőt a keretével egy szintbe hozó előlap a gépház többi elemétől. Külsőre egyetlen részlettel nem voltunk csak megelégedve, a hátlap felső és alsó fényes, műanyag sávjával, ami a központi, matt, fémből készült elem mellett olcsó hatású.

Mint a legtöbb kicsi és közepes tabletnél, itt is függőleges pozícióhoz tervezték a kezelőszerveket és az egyéb elemeket. Az előlap egyik rövid (felső) oldalának közepén hangszórónyílás húzódik, mellé tették az előlapi, 0,3 megapixeles kamerát is. Hátul a felső, fényes részben van a második, 2,0 megapixeles kamera, az elég széles és hangsúlyos hangszórónyílás pedig alulra került.

Minden csatlakozót a felső élen találunk, itt sorakozik a hangkimenet és a töltére is használt micro USB kapu, a SIM és SD kártya nyílását pedig gondosan elrejtették egy kis műanyag fedél alá. Kár, hogy ez a kis takaró matt felületű, míg környezete – vagyis a tablet éle – amibe bele kellene olvadnia, fényes. Sőt inkább fordítva kár, vagyis hogy az élek matt helyett fényesek. Megtörendő a külső egyhangúságát, el tudnánk képzelni az oldalakat kék, szürke vagy valami más színben.

Mindössze egy ki-/bekapcsoló és egy hangerőszabályzója van az Access Q881M-nek, ennél több mechanikus kezelőszerv nem is kell egy androidos tabletre. A gombokat magába foglaló, hosszabb élre került a mikrofon is, a készülék alsó részére. Ebből – és a korábban említett előlapi hangszórónyílásból – már sejteni lehet, hogy telefonálásra is használható. Mondjuk a nyolchüvelykes tablet már nagyon furán mutat fejhez tartva, és nem könnyű átfogni a gépházat sem, ami keresztben olyan széles (134 mm), amilyen hosszúak az átlagos okostelefonok szoktak lenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés