Alcor Access Q881M – nyolchüvelykes mindenes

Hirdetés

Értékelés

Meglehetősen érdekes tabletet hozott össze az Alcor Access Q881M névvel, és a hozzá társított, 39 900 forintos ár is korrektnek mondható. Unalmas formatervére rámondhatnánk akár azt is, hogy kellemesen egyszerű, szerencsére a hátlap két fényes sávjától eltekintve mindenhol minőségi benyomást keltő anyagokat használtak, és ez jellemző az összeszerelés pontosságára, illetve a gépház masszívságára is, vagyis megjelenésre rendben van a készülék.

A beépített négymagos rendszerchip CPU-téren elfogadható teljesítménnyel bír, de a GPU fölött bizony eljárt már az idő, a közepes játékokkal is megszenved, bár most Android 4.4-gyel jobban szerepelt, mint korábban a Prestigio MultiPad Color 7.0-ban Android 4.2-vel. Kifejezetten szép képe van a beépített kijelzőnek, fényerejére és színeire sem lehet panaszunk. A vezeték nélküli hálózati eszközök és a hangszóró közepes szinten teljesített, a kamerák képminősége még az igen alacsonyra helyezett lécet sem ugrotta át, az akkumulátor pedig kicsivel elvárásaink alatt teljesített.

Sokáig keresgélnünk kellett ahhoz, hogy Az Alcor Access Q881M-hez hasonló konkurenst találjunk. A hazai WayteQ-nek nincs ilyesmi nyolchüvelykes 3G modemese, a Prestigio azonos áron gyengébb kijelzőt és gépházat kínál, a csinos MultiPad Color 8.0-t pedig jóval drágábban adja. Egyedül a Lenovo IdeaTab A8-50 (vagy A5500 a régi kódnév szerint) kínál hasonló, sőt szinte azonos képességeket, kicsivel nagyobb belső tárhellyel és akkumulátorral, de csak Android 4.2 fut rajta, ami visszavetheti az IGP-t.

Mindezek fényében az Alcor Access Q881M-et ajánlani tudjuk azoknak, akik egy relatíve olcsó, de jól összerakott és vállalható megjelenésű, nyolchüvelykes, 3G modemes tabletet keresnek. Ha viszont a játékok is fókuszba kerülnek, akkor érdemes erősebb IGP-s modell után nézni.


Alcor Access Q881M tablet
(ha nem tervezünk komoly játákot)

rudi

Az Alcor Access Q881M tabletet az Alcor hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés