Hirdetés

Magyarországra is jut az AOC 35"-es óriásából, ami túllépi a 144 Hz-et

Úgy tűnik, a monitorgyártók az utóbbi időben szeretik feszegetni a frissítési frekvenciával kapcsolatos határokat, sőt átlépni az eddig (többnyire) áthághatatlannak tűnő korlátokat. Persze nagy kérdés, hogy korábban volt-e erre lehetőség, és csak az akarat hiányzott, vagy technikai akadályok miatt nem történt meg hasonló, hiszen a monitor tuningolása sem új keletű fogalom, még akkor sem, ha a gyártók ezt most kezdik "hivatalos" keretek között (extra pénzért) elsütni, mint gamer funkció.

Az AOC-nél viszont nem pazarolják az időt "holmi marketing rizsára", helyette kerek-perec kijelentik, hogy a CES-en már előzetesen bejelentett – szokás szerint nem túl beszédes – C3583FQ jelzésű 35 hüvelykes, hajlított MVA panellel szerelt, 2560x1080 képpont megjelenítésére képes monitorjuk támogatja a 160 hertzes frissítést DisplayPort bemeneten keresztül.


[+]

Ebből elsősorban a játékosok profitálnak majd, ahogyan abból is, hogy az Adaptive-Sync, azon belül az AMD FreeSync támogatása sem maradt ki, aminek hasznos tartománya (a korábban leírtakkal ellentétben) 45-160 Hz lesz. A 21:9 képarányú kijelző egyébként 16,7 millió szín megjelenítését támogatja, maximális kontrasztaránya 2000:1-hez, válaszideje pedig 4 ezredmásodperc, és a széles, 178 fokos betekintési szögek biztosítottak, tehát ezen a téren pontosak voltak a korábbi adatok.


[+]

A háttérvilágítás maximum 300 cd/m²-es fénysűrűséget biztosító PWM-mentes W-LED, így a színtér is az sRGB-re korlátozódik. Belsejébe került két darab 5 wattos hangszóró, bemenetekből pedig akad szép számmal. Az korábban beígért DVI, két HDMI (MHL) és két DisplayPort, illetve két 3,5 mm-es jack mellé felsorakozik még az analóg VGA bemenet is, amelyek mind a talpban fognak helyet foglalni. USB hub sajnos tényleg nincs, és az állványzat egyszerűbb kivitelű, így be kell érni a dönthetőséggel.


[+]

Az AOC C3583FQ monitor hazai megjelenése valamikor április elején várható, az ajánlott bruttó végfelhasználói ára bruttó 205 000 forint körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés