Hirdetés

Becserkésztük az Acer kvantumpontos csúcsragadozóját

Tesztpadra vonszoltuk az G-Sync támogatású, 4K HDR Predator X27 monitort.

Acer Predator X27

Noha az Acer már 2017 tavaszán bejelentette, hogy egy új, játékosok igényei alapján megalkotott monitorral lép színre, azonban a Predator családba tartozó X27 sorozatgyártása csak 2017 telén kezdődött meg, és az első példányok így csak idén év elején váltak elérhetővé.

Acer Predator X27
Acer Predator X27 [+]

A DisplayHDR 1000 minősítésű termék az előzetes információk alapján kifejezetten életerősnek tűnik, hiszen a gyártó azt ígéri, hogy a 4K felbontású, HDR és G-Sync támogatású modell az alkalmazott kvantumpontos technológiának hála nagy fényerőt és tiszta színeket produkál.

Hirdetés

Flancos dizájn

Az X27 tökéletesen bemutatja, hogy a dizájnerek akár egy monitoron is kiélhetik a fantáziájukat. Maga a képernyő nem különleges, hiszen a két centiméter vastag kávával nincs is egy síkban, na de a nyakkal egybeépített talp! Az olyan, mint valami kortárs szobor, és nyilván ízlés kérdése, de nekünk kifejezetten tetszett. Az oldalára és a tetejére opcionálisan felszerelhetőek az árnyékoló lapok, amelyek a hozzájuk szükséges csavarokkal együtt megtalálhatóak a termék dobozában.


[+]

A képernyő -5 és +25 fok közötti tartományban dönthető, valamint jobbra és balra 20-20 fokban elforgatható, a magassága pedig 13 centiméteres tartományban állítható. Pivot módban nem használható, viszont falra rögzíthető a VESA kompatibilis falikonzolok segítségével.


[+]

A hátlapon található egy HDMI 2.0 és egy DisplayPort 1.2, valamint egy 3,5 milliméteres jack csatlakozó, plusz kapunk USB 3.0-s hubot négy porttal, és egy külső tápot, ami szintén ide, a hátoldali panelre helyezett aljzatra csatlakozik. Itt helyeztek el fordított V alakban a készülékház belsejében és a kijelző alján egy RBG LED-sort. Ezek beállíthatóak úgy, hogy használat közben egyszínűen világítsanak, de úgy is, hogy váltogassanak a tónusok között, végigjárva szivárvány minden színét. Természetesen akár ki is kapcsolhatóak, ami hasznos dolog, mert például az alsó rendkívül zavaró módon tükröződik az üvegasztalon


[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Acer Predator X27
Technológia AHVA IPS, NVIDIA G-Sync (24-144 Hz)
Háttérvilágítás típusa Direct-LED, PWM-mentes
Kijelző mérete 27 hüvelyk (68,58 cm), 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 (163 ppi)
Válaszidő 12 ms (g2g), 4 ms (Extreme módban)
Kontrasztarány ~1000:1
Fényerő 1000 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges érték)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 160,4% sRGB
Extrák Célkereszt, Blue Light, beépített hangrendszer (2 x 7 watt), RGB LED-ek, árnyékoló
Csatlakozók HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, 3,5 mm-es analóg audió, USB 3.0 uplink, 4 db USB 3.0
Teljesítményfelvétel 68,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.acer.hu
Termék honlapja Acer Predator X27
Fogyasztói ár 699 000 forint
Garancia 60 hónap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés