Hirdetés

Brutálisan drágák lettek a 4K-s, HDR-es G-Sync kijelzők

Az Acer és az ASUS megoldása az árban és a képességek terén is nagyon hasonló.

A 4K-s felbontású, HDR-t és G-Sync technológiát is támogató, 27 hüvelykes kijelzőket már jó előre megmutatták a gyártók, az ASUS a ROG Swift PG27UQ-t még az előző esztendő elején, míg az Acer a Predator X27-et egy éve jelentette be. Az alapokat tekintve mindkettő ugyanarra az AU Optronics M270QAN02.2 AHVA panelere épül, ami az előbb említett képességek mellett még 144 Hz-es frissítésre is képes, a fénysűrűsége maximum 1000 cd/m², ehhez pedig 384 zónára osztott local dimming háttérvilágítás társul.

Igazából a termékek specifikációi nem igazán számítanak titoknak, mert az érintettek a fentebb található linkeken már jó előre bejelentettek mindent. Most csupán a hivatalos elérhetőségről van szó, amire eddig kellett várni.

ASUS ROG Swift PG27UQ
ASUS ROG Swift PG27UQ

A megjelenéssel párhuzamosan az ár is kiderült, ezzel kapcsolatban egy kicsit húzzuk az időt, hogy mindenki meg tudjon kapaszkodni. Nos, az Acer és az ASUS újdonságát 2450 euró környékén lehet beszerezni.

Acer Predator X27
Acer Predator X27

A magas ár egyébként annak köszönhető, hogy abszolút prémium szintről beszélünk, ahol az adott kijelzőnek önmagától is ki kell termelnie a befektetés költségeit. Ezt csak úgy lehet megtenni, ha a haszonkulcs nagyon magas. Maguk az újdonságok egyébként nem igazán érhetők el a boltok raktáraiban, de ez csak az extrém magas áruk miatt van így, rendelésre bárki be tudja őket szerezni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy várhatók-e olcsóbb G-Sync technológiát támogató HDR-es kijelzők. Jelen állás szerint az NVIDIA ezt a megoldást egy nagyon szűk rétegnek szánja, akik tényleg hajlandók megfizetni a HDR és a G-Sync összevont előnyeit. Nagyobb képméretű BFGD-kre van kilátás a nyáron, de a legfrissebb adatok szerint azok még ennél is sokkal drágábbak lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés