Hirdetés

Acer Predator Z1 monitor szemkövetéssel

A Z301CT a Tobii Eye Tracking technológiával és a 200 hertzes frissítéssel tűnik ki a tömegből.

Hirdetés

Bevezető, külső

Az Acer jól láthatóan próbálja felrázni a monitorpiacot egy-két újdonsággal, mint például a Z1 sorozatba tartozó Z301CT modell, ami a Z301C Tobii szemkövető technológiával kiegészített változata. Nem ez az első Tobii szemkövető eszköz, ami nálunk jár az Acertől, korábban egy notebookot is próbáltunk tőlük. Erről majd később, a cikk vége felé beszélünk, most elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy mint monitor, hogyan teljesít a 30 hüvelykes monstrum, ami egyébként a Predator széria tagja, vagyis tudható, hogy NVIDIA G-Sync támogatással rendelkezik, de az AMD kártyákkal is együttműködik, sőt a 200 Hz-es frissítés is kiaknázható (persze ilyenkor a G-Sync értelemszerűen nem).


[+]

A Z301CT meglehetősen drabális példány, ami a 21:9 képarányú, ívelt panel mellett a masszív állványnak tudható be. A külső megjelenés tetszetős, az ívelt kijelző jól harmonizál a sok kiszögelléssel tarkított állvánnyal és a vörös talppal, illetve – bár kevesen fogják látni és nézegetni – hátul is próbáltak egy kis lendületet vinni az összhatásba, ami véleményünk szerint jól is sikerült.


[+]

Az állványról is jókat tudunk mondani, bár ránézésre nagy része műanyag, de vörös része fémből készült, így meglehetősen stabil. Ugyanez elmondható a zsanérról is, ami a dönthetőség mellett a jobbra-balra forgathatóságot is biztosítja, sőt a magasságállításért felelős rendszer is nagyon masszív. Szükség is van erre egy 30 hüvelyk képátlójú kijelző esetében, hiszen ennek köszönhetően nem libeg-lobog és billeg jobbra-balra.


[+]

Amint egy bekezdéssel feljebb elárultuk, az állvány sokféle módon állítható: dönthető, magassága állítható és jobbra-balra is el lehet forgatni. Értelemszerűen pivot az ívelt panel miatt nincs, van viszont VESA falikonzol használatára lehetőség, de csak az állvány leszerelését követően.


[+]

A menüvezérlő gombok és a már jól ismert joystick a hátoldalon kapott helyet, az ellenkező oldalon pedig az USB 3.0-s hub található. A jelbemenetek alul kaptak helyet, de túl nagy kínálatot ne várjunk, a szokásos DisplayPort mellé került egy HDMI, valamint szorítottak még helyet a fejhallgató-kimenetnek, de ennyiben ki is merül a csatlakozók sora.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés