IFA 2017: az Acer kibővíti Predator gaming arzenálját

Egy igen combos PC mellett HDR monitorral és egyéb kiegészítőkkel bővül a portfólió.

Elkezdődött az IFA kiállítás, legalábbis a sajtó számára biztosan, ugyanis a szervezők szokás szerint a sajtónappal indítottak, ahol szinte mindenki megpróbálja idő előtt prezentálni új termékeit, legalábbis a nagyobb cégek biztosan. Az Acernél sem lazsáltak, az elsők között tartották meg a bemutatójukat, aminek során számos újdonságot mutattak. Ezek egy része nem biztos, hogy hivatalos úton eljut majd hazánkba, gondolva itt például a Pawbo okos kutya- és macskaetetőre és a 360 fokos kamerákra, amelyekről társoldalunk, a Mobilaréna írt részletesebben, így ezekre most nem térünk ki külön. Sokkal izgalmasabb lesz számunkra a Predator gaming termékpaletta új tagjai: a Predator X35 monitor NVIDIA G-Sync és HDR technológiával, illetve a Predator Orion 9000 asztali masinák. Ezenfelül érkeznek még Predator kiegészítők, Predator Galea 500 gaming headset és a Predator Cestus 500 gaming egér.

Az Acer asztali-PC fronton nagyot akart villantani, ezért megalkotta az Acer Predator Orion 9000 sorozatot, ami egészen komoly szintre felkonfigurálható, hiszen akár a 18-magos Core i9 Extreme Edition Intel processzorral, 128 GB RAM-mal és 44 TB-nyi tárkapacitással is kérhetjük, ami mellé SLI-be szervezett NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti-k, vagy négyutas Radeon RX Vega VGA-k kerülhetnek. A CPU folyadékhűtést kap, míg a környező komponensek hűvösen tartásáért az Acer IceTunnel 2.0 felel. Ez a légáramoltatás megoldás elkülöníti a rendszer termikus zónáit, és a cél az, hogy minél több hideg levegő áramolhasson keresztül a járatokon, amihez öt darab 120 milliméteres ventilátor használ fel. Emellett a dizájnra is odafigyeltek, így a méretes, fogantyúkkal felszerelt masina külseje figyelemfelkeltő, amire rátesznek egy lapáttal a testreszabható RGB világítással.


[+]

Egy újabb monitorral is bővül a Predator széria, az X35-tel, aminek lételeme az NVIDIA G-Sync technológia, de ehhez most megkapjuk a valódi HDR-t és a színtérnövelő kvantumpontokat is. A méretes, 35 hüvelykes képátlót 21:9 képarány mellett, 3440x1440 képpontos felbontással hozták össze, méghozzá VA panellel, mögötte 512 zónára osztott LED háttérvilágítással és 90%-os DCI-P3 színtérlefedettséggel. A válaszidő 4 ezredmásodperc lesz, a frissítési frekvencia pedig 200 Hz-nél tetőzik.


[+]

Ami a kiegészítők sorát illeti, egészen érdekesnek ígérkezik a Predator Galea 500 gaming headset, melynek alapeleme az Acer TrueHarmony 3D Soundscape technológia. Az kevésbé érdekes, hogy lesznek választható hangprofilok, sokkal izgalmasabb, hogy a headset egy érzékelő segítségével figyeli a fejmozgást, és a fel elforgatásának megfelelően állítja térben a hangzást – azaz ha oldalra fordítjuk a fejünket, akkor az eddig szemből érkező (tehát mindkét hangszóróban hallható) hang azon az oldalon lesz erőteljesebb, ami a hangforrás iránya felé fordul.


[+]

A Cestus 500 egérről nem igazán hangzott el túl sok információ, de az biztos, hogy állítható lesz az érzékenység és az RGB világításnak hála a színek is, illetve egy kapcsoló segítségével a fő gombok lenyomásokhoz szükséges erőt is befolyásolhatjuk: választhatunk könnyebb és nehezebb közül. Gombokból egyébként összesen nyolc lesz, a kapcsolatot pedig hagyományos USB csatlakozón keresztül tartja a PC-vel.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Hirdetés