Acer blog: Megújuló Heliosok

Frissülő Helios 300-at és asztali gépeket, valamint egy ötletes, egyedi billentyűzettel rendelkező gamer notebookot is hozott az Acer tavaszi rendezvénye

Évek óta hagyomány az Acernél, hogy április közepe környékén New Yorkban jelenti be legújabb termékeit – ezek között pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a játékosokat megcélzó modellek. Nincs ez másként idén sem, az aktuális, Predator sorozatba érkező újdonságok listáját pedig a már jól ismert Helios 300 nyitja, mely 2019-re kívülről és belülről is megújult.

A középkategóriát célzó gép a többi modellről ismerős kék betéteket és a billentyűzet RGB háttérvilágítását is megkapta, frissítettek a billentyűzeten, valamivel keskenyebbre vették a kijelző keretét, szóval tulajdonképpen X-eltek minden kötelező négyzetet a modern noteszgépek listáján.

RTX 2070 Max-Q és új generációs CPU-k kerültek a frissített Helios 300-ba
RTX 2070 Max-Q és új generációs CPU-k kerültek a frissített Helios 300-ba [+]

A belső esetében alighanem senkinek sem okozunk meglepetést azzal, hogy kilencedik generációs Core i7-re és RTX 2070 Max-Q-ra váltottak, melyeket a Turbo gombbal pörgethetünk némileg feljebb. Memóriából 32 GB a maximum, háttértárból pedig két NVMe SSD (RAID 0 tömbként konfigurálva) és egy merevlemez kerülhet a burkolat alá. A kijelző esetében maradt a 144 Hz-es opció, és 15,6 illetve 17,3 hüvelykes Full HD IPS panelek között választhatunk.

Hűtésre ott a megszokott dupla ventilátoros rendszer, ezen légkavarók közül az egyik a gyártó saját AeroBlade 3D modellje, egész pontosan annak negyedik generációs verziója, 0,1 mm vastag lapátokkal. A már említett RGB háttérvilágítású billentyűzet négyzónás, és némileg átdolgozott gombokat is kapott, nagyobb szóköz-billentyűvel, új PredatorSense és Turbo gombokkal.

Míg a Helios 300 „csak” frissült, addig a Helios 700 egy teljesen új modell, belsejében kilencedik generációs Core i7-tel, RTX 2070 vagy 2080 GPU-val, 64 GB-ig bővíthető memóriával. A kijelző egy 17,3 hüvelykes, 144 Hz-es FHD IPS panel, mely G-Sync kompatibilis, a gépházban pedig még öt hangszóró és egy mélynyomó is helyet kapott.

A Helios 700 egy igazi erőmű lett, RTX 2080-nal és Core i9-cel
A Helios 700 egy igazi erőmű lett, RTX 2080-nal és Core i9-cel [+]

A hardver tehát erős, de mitől a Helios 700 tényleg egyedi, az a HyperDrift fantázianevű billentyűzet, mely szerves részét képezi a hűtőrendszernek. Ez utóbbi középpontját egy dupla AeroBlade 3D ventilátoros megoldás áll, mely öt hővezető csövet és egy párakamrás egységet is tartalmaz, a klaviatúra pedig a gépházon előrecsúsztatható, amivel további légbeömlő nyílásokat szabadíthatunk fel.

A HyperDrift billentyűzetet lefelé tolva két extra szellőzőnyílás tárul fel, némi fényjátékkal és felsejlő hővezető csövekkel A HyperDrift billentyűzetet lefelé tolva két extra szellőzőnyílás tárul fel, némi fényjátékkal és felsejlő hővezető csövekkel
A HyperDrift billentyűzetet lefelé tolva két extra szellőzőnyílás tárul fel, némi fényjátékkal és felsejlő hővezető csövekkel [+]

A mechanika a kiállított darabokat próbálgatva elég kellemesen mozgott, a síneken lötyögés nélkül csúszott előre-hátra a billentyűzet, reméljük, hogy ez két-három év használat után is így marad. Egyelőre tesztek nélkül nem tudtuk kideríteni, hogy a plusz hűtés mennyire teszi majd könnyebbé a mobil RTX 2080-nak és a Core i9-nek, hogy elérje maximális teljesítményét, de a koncepció elég jónak tűnik.

A MagForce kapcsolók a lenyomás "erősségét" (vagyis a gombok elmozdulásának nagyságát) is érzékelik
A MagForce kapcsolók a lenyomás "erősségét" (vagyis a gombok elmozdulásának nagyságát) is érzékelik [+]

A HyperDrift előnye még, hogy az ergonómiát is növeli, hiszen közelebb kerülnek hozzánk a gombok, nem kell átnyúlnunk a játékok közben általában felesleges tapipad és csuklótámasz felett. Mondanunk sem kell, hogy a négyzónás RGB világítás itt is adott, a WASD gombok alatt pedig a MagForce kapcsolókat találjuk, melyek az elmozdulást gyakorlatilag folyamatosan érzékelik, így analóg joystickhez hasonló irányítást tesznek lehetővé.

Kérdés maradt eddig a megjelenés, és az ár: a tervek szerint a Helios 300 új verziója júniusban, a Helios 700 pedig júliusban várható régiónkban, az előbbi 1500, az utóbbi 2700 eurós induló árral.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények