Acer Predator Triton 700: az öltönyös kidobó

Vékony, de brutális? Megnéztük, mi teljesült az NVIDA Max-Q notebookokkal kapcsolatos ígéreteiből.

Bevezetés, külső

Kis méret, elegáns ház és csendes működés a nagy teljesítmény megőrzése mellett? Egy, a gamerek Mikulásának írt lista benyomását keltette az NVIDIA Computexen bemutatott Max-Q megoldása, amivel új értelmet nyerhet a vékony és könnyű gamer notebook kategóriája. Ott és akkor a kiállításon mindössze három gyártótól láthattunk Max-Q noteszgépet, ez az ASUS Zephyrus, az Acer Predator Triton 700, illetve az MSI GS63/72 Stealth Pro volt, és azóta sem állíthatjuk, hogy dömping lenne a hasonló gépekből. Ez persze valahol érthető is, hiszen ezek egyáltalán nem olcsó modellek – tesztünk alanya, az Acer Triton például milliós árcédulával a hátán érkezett.

Hirdetés

Külső

A Max-Q egyik ígérete az, hogy a brutális kinézetű, nehéz és hangos gamer gépek helyett valami jóval elegánsabb és könnyebben hordozható notebookot kapunk, ami ugyanakkor teljesítményben nem jelent komoly visszalépést. Ha úgy tetszik, akkor az eddig magát délelőttönként konditeremben edző, fehérjeport zabáló, redőstarkójú kidobót lecseréltük Patrick Swayze-re az Országúti diszkóból, azt remélve, hogy legalább olyan hatékony lesz a rosszfiúk elkergetésében. A Triton 700-zal az Acer nagyjából teljesíti is ennek első felét, hiszen a Predatoroknál megszokott formákhoz képest egy valóban visszafogott és elegáns gépet kapunk.


[+]

Teljesen álruhába azért nem öltöztették, a két lecsapott elülső sarok, és főleg a hátsó részre került szellőzőnyílások még becsukott állapotban is jelzik, hogy nem egy közönséges 15,6”-es munkagépről van szó – a fedélen pompázó Predator felirat pedig ennél kevésbé visszafogottabban hirdeti, hogy mi is lapul a 393 x 266 mm-es alapterületű, 2 cm-nél vékonyabb házban. Ezzel a felirattal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a divattal ellentétben nem kapott LED-es megvilágítást, és a Triton 700 kapcsán úgy általánosságban is igaz, hogy a díszkivilágítás minimális, a notebook nem mutatja magát karácsonyfának.


[+]

Maradva a külsőnél, a gép burkolatának jó része alumíniumból készült, egyedül a kijelző kerete lett matt fekete műanyag. A gép aljára egyáltalán nem kerültek ajtók vagy akár egybe leszerelhető fedél sem, a csavarok kitekerése után ugyanis szokatlan módon az alsó rész tetejét, tehát a billentyűzetet is magába foglaló egységet lehet felemelni, ekkor férünk az alaplaphoz. A gépház egyébként nagyon szilárd, és a zsanérok is jól tartják a kijelzőt, bár utóbbit felnyitva érezhetjük azt, hogy talán egy kicsit több merevség jól jönne a panel keretének.


[+]

Az első ránézésre visszafogott hatás menten elenyészik azonban, miután kinyitottuk a gépet, a kijelző alatt ugyanis egy, a csuklótámasz alsó széléig tolt, mechanikus, háttérvilágítással is rendelkező billentyűzetet találunk, felette pedig egy Gorilla Glass üvegpanelt, amelynek bal szélén halványan felsejlik az egyik RGB LED-es AeroBlade 3D hűtőventilátor, míg a középső részét egy érintésérzékeny „tapipad-helyettesítő” foglalja el. Az üvegtől jobbra extra szellőzőnyílásokat látunk.


[+]

Áttérve kicsit a gép oldalaira és csatlakozóira, a jobb oldalon a bekapcsológombot, egy Thunderbolt 3 kompatibilis (azaz 10 Gbps sebességű USB 3.1 Gen2 csatlakozást és DisplayPortot is biztosító) Type-C konnektort, egy USB 3.1 Gen1 kivezetést és Gigabites Ethernet portot találunk.


[+]

A bal oldalra két USB 3.1 Gen1, különálló hangcsatlakozók és egy mélyebbre ültetett USB 2.0 portot helyeztek el, utóbbi a géphez mellékelt egérrel tud remekül együttműködni úgy, hogy annak USB csatlakozóját némileg „süllyeszti”, így kevésbé áll ki oldalra. De nem maradt csupasz a Triton 700 hátulja sem, ahol a tápcsatlakozó mellett egy DisplayPort és egy HDMI kimenet van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés