Hirdetés

Acer Nitro 7: felülről korlátos

A Nitro sorozat legdrágább darabja járt nálunk, mely árát tekintve már a Predatorok nyomába ér. De mi a helyzet a teljesítménnyel?

Billentyűzet, hang, üzemidő és értékelés

Egy játékosok számára tervezett notebookon általában nem létkérdés a numerikus billentyűzetrész biztosítása, az extra gombok bepasszírozása helyett inkább a meglévőket igyekeznek szellősebben elhelyezni. Ehhez képest a Nitro 7-nél az Acer – az általános felhasználás felé kacsintó dizájn részeként – ragaszkodott a számbevitel megkönnyítéséhez, ami azt eredményezi, hogy még a rendelkezésre álló hely széléig kihúzott klaviatúra mellett is kicsit zsúfolt érzésünk lesz (elég csak az Enter/Ű kombinációra ránézni). A kiosztással kapcsolatban ugyanakkor dicséretet érdemel a többé-kevésbé teljes méretű kurzormozgató rész, illetve a szokásosnál kicsit vastagabbra vett szóköz is. Maguk a gombok egyébként puhán, de határozottan mozognak, útjuk ugyan rövid, de megszokható, és mint említettük, a panel hajlékonysága sem rontja a gépelési élményt.


[+]

A tapipaddal kapcsolatban főként jókat tudunk mondani: könnyű használni, ujjunk mozgását jól követi és a többujjas gesztusokat is támogatja. Ami negatívum, az az integrált gombok jelenléte, mely pontatlanabbá teszi a kattintásokat. Persze játékra így is érdemes az egérnél maradni.

A hangszórók tekintetében átlagos az élmény: mivel vékony a ház, sok hely nem áll a hangsugárzók rendelkezésére. Mint ahogy már oly sokszor írtuk: háttérzenének, VoIP- és videóhívásokhoz, YouTube-hoz teljesen megfelel a minőség, de játékhoz muszáj lesz fejhallgatót vennünk.

Akkumulátor

A Nitro 7 belső felépítése olyan, hogy a 2,5”-es fiók az akkumulátortól veszi el a helyet, ezért kapunk csak egy közepes, 58,7 Wh kapacitású energiaforrást, ami a viszonylag combos hardvert csak korlátozott ideig képes ellátni árammal. Ha fontos a hordozhatóság, akkor a Nitro 7 nem lesz a kedvencünk, igaz, legalább a töltő mérete nem brutális, könnyen a notebook mellé dobhatjuk a táskába.

Értékelés

Erős és jól felszerelt gép az általunk tesztelt Nitro 7, de kérdés, hogy megéri-e az árát. Az a helyzet, hogy nem igazán, ha ugyanis gamer notebookot keresünk, akkor nem jelentősen többért ott van például a Predator Helios 300, jobb hűtéssel és RTX 2060-nal (más márkáknál pedig ennél olcsóbban is találkozhatunk már ezzel a GPU-val).


[+]

A Nitro 7 ezen példányát tehát inkább annak ajánljuk, aki a játék mellett sokat dolgozik például grafikus programokkal, amiben a remek kijelző és a méretes, ráadásul könnyen bővíthető háttértár nagy segítség lehet, miközben a Core i7-9750H és a 16 GB RAM garantálja a sebességet. Ehhez jön még az igényes kivitel, a túlnyomórészt fémből készült ház, a gigabites, vezetékes Ethernet és a négy darab USB port, melyek mind-mind jól jönnek majd a használat során. Akinek pedig a játék már csak másodlagos fontosságú, annak ott van például ennek a notebooknak a GTX 1650-nel szerelt testvére, 80 000 forinttal olcsóbban.

Wombath

Az Acer Nitro 7 notebookot az Acer hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés