Acer blog: ötös után jön a hetes

A kedvező ára miatt népszerű Nitro 5 frissítést és egy elegánsabb testvért is kapott a 2019-es év örömére

A New York-i rendezvény egyik fő csapásirányát jelentő gamer eszközök kapcsán az Acert vezető Jason Chen többször is hangsúlyozta, hogy mennyire jól megy a cégnek ezen a fronton: számos országban első vagy második helyen tanyáznak, az Intellel és a Microsofttal közösen szervezett Asia Pacific League rendezvényen pedig 16 országból 3530 csapat vett részt. Nem csoda tehát, hogy a játékosoknak szánt hardverekre is nagyon figyelnek, ennek köszönhetően például a Predatoroknál olcsóbb Nitro család sem maradt érintetlen. A különösen népszerű Nitro 5 például megújult, ami kívülről egy valamivel elegánsabb, strapabíróbb külsőt kapott, belül pedig a 2019-es évnek megfelelően már kilencedik generációs Core processzorok is megjelennek az opciók között.

Acer Nitro 5 Acer Nitro 5
Acer Nitro 5 [+]

A grafikus adapter az új GeForce GTX szériából kerülhet ki. A RAM 32 GB-ig bővíthető, a háttértár pedig két M.2 és egy 2,5”-es meghajtó keverékéből állítható össze. Kijelzőként a csúcsot egyelőre egy Full HD felbontású, 144 Hz-es, 15,6”-es IPS panel jelenti, de később érkezhet a 17,3”-os változat is, keskenyebb kerettel.


[+]

Frissítés helyett teljesen új modell lesz a palettán a Nitro 7, amely 20 mm vastag fémburkolat alá költözik, és a hordozhatóságra is figyel. A hardverben kevesebb a változás, azaz kilencedik generációs Core CPU-k és az új GeForce GTX szériába tartozó GPU-k adják majd a teljesítmény gerincét. A kisebb méretek és tömeg érdekében itt egyelőre nem számíthatunk 17,3”-es modellre, a 15,6”-es panelek között viszont ott van a 144 Hz-es, IPS opció.

Acer Nitro 7
Acer Nitro 7 [+]

Az elérhetőség az új Nitro 5 esetében május, a Nitro 7-nél pedig június után várható, az árakat illetően 1200, illetve 1000 eurós induló költségekkel számolhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Acer Nitro 7: felülről korlátos

    A Nitro sorozat legdrágább darabja járt nálunk, mely árát tekintve már a Predatorok nyomába ér. De mi a helyzet a teljesítménnyel?

Előzmények