Hirdetés

Acer Nitro 7: felülről korlátos

A Nitro sorozat legdrágább darabja járt nálunk, mely árát tekintve már a Predatorok nyomába ér. De mi a helyzet a teljesítménnyel?

Bevezető, dizájn

Az Acer kétféle notebookcsaláddal igyekszik a játékosok pénztárcáját meghódítani: a komolyabb gépre vágyók, az esportban vagy a maximális teljesítményben érdekelteknek ott a Predator sorozat, míg az átlagos, esetleg kevesebb anyagi lehetőséggel rendelkezőnek pedig a Nitro. Mint azonban tesztünk alanya is mutatja, a marketing által összeállított konfigurációk néha elmossák a határokat, és Nitróból is találunk olyan modellt, mely már a Predatorok felségterületére merészkedik – legalábbis árban biztosan. A most vizsgált Nitro 7 például a félmilliós határ felett jár, ennyiért pedig a Helios 300 is elérhető – igaz, az utóbbi innen indul, az RTX grafikával szerelt felsőbb kategória pedig jóval többe kerül. Nitróból azonban a GTX 1660 Ti most a csúcs – az árat inkább a körítés dobja fel ilyen magasra.

Hirdetés

Külső

Az Acer kétféle Nitro családdal rendelkezik, melyek közül a Nitro 5 egy vaskosabb, izmosabb hatást keltő házba kerül, míg a Nitro 7 elegánsabb, vékonyabb burkolattal rendelkezik (és nincs belőle 17,3”-es kijelzővel szerelt verzió). Ez a visszafogottság okozza, hogy búcsút inthetünk a vörös zsanérnak, igaz, cserébe a hátsó szellőző azért kapott egy vörös betétet. Az viszont biztos, hogy az egész gépház kivitele komolyabb, összeszedettebb hatást kelt, a kijelző burkolata például szálcsiszolt alumínium már, melyben diszkréten bújik meg fényes fekete Acer felirat. Az általános formaterv egyébként igyekszik utalni a megcélzott vásárlói rétegre, ebben szerepe van a hangsúlyos (és mint látjuk majd, szükséges) szellőzők mellett a lecsapott sarkoknak is.


[+]

A kisebb testvértől örökölte viszont a gép a vörös háttérvilágítással rendelkező, a fontosabb gombokat vörös kerettel kiemelő billentyűzetet és a szintén vörössel övezett tapipadot. A minden fontos helyen fémből készült burkolat változó hatékonysággal gyűjti az ujjlenyomatokat, aki szereti tisztán tartani notebookját, az sokat fogja majd törölgetni mikroszálas kendőkkel. Cserébe a koszolódásért legalább nem hajlékony a készülék, a billentyűzet közepe is jól tart gépelés vagy játék során.


[+]

Ha a hátára fordítjuk a notebookot, láthatjuk, hogy bővítéshez nem kapunk dedikált ajtókat, az egész burkolatot el kell távolítani, ha hozzá akarunk férni a belső komponensekhez. Esetünkben ennek egyébként inkább csak a kettős hűtőrendszer tisztítása miatt lehet értelme, hiszen a memóriafoglalatok, a 2,5”-es fiók és az egyik M.2-es slot is tele van, tehát legfeljebb egy második SSD-ben lehet gondolkozni.


[+]

Az, hogy a Nitrók nem a csúcskategóriára születtek, elsőként a csatlakozók (egyébként a Nitro 5-tel megegyező) kínálatán érhető tetten: az összesen négy USB port közül három kínál 5 Gbps-os sávszélességet, míg a negyedik egy normál USB 2.0-s példány. Thunderbolt 3-nak vagy USB 3.1 Gen2-nek nyoma sincs a palettán, de legalább a vezetékes Ethernet rendelkezésre áll (a gépház vastagsága miatt lenyíló nyelvvel védett portként találkozunk vele).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés