Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz MrChris #13101 üzenetére

    "Viszont a képek mutatásán kívül nem sokat látok"

    Az elsőre linkelt reklám a belföldi utazást, felfedezést promózza mint műfajt (ez a videóból nem annyira derül ki, de a geocachinget is), nem adott tájakat vagy felkeresni való helyeket. Az a tavalyi film (második link), de ebből készültek tájegységeket és évszakokat bemutató spotok, azért érzed a Balatont túlhangsúlyozottnak, mert ez a nyári spot.

    "Hogy avas az elég relatív, mert itt élsz. Nyári tirolról egy kis bőrnadrágost, jódlizóst hogyan neveznéd? :D Vagy Párizsról a fosásig mutatott Eiffeltorony, Rómából a Colosseum..."

    A jódlizós tirolira is azt mondanám, hogy avas. Az elmúlt 30 év magyar turisztikai imázsfilmjei mind erre a csuhogató, paprikás, matyóhímzéses motívumokra épülnek népzenét imitáló dalokkal, ami mondjuk egy turista számára két instagram fotó erejéig érdekes. Sokszor az az érzésem, hogy a magyar imázsfilmek borzasztó identitásválságban vannak, ha a céljuk a külföld elcsábítása, akkor is inkább nekünk szólnak, hogy mi milyennek akarjuk látni magunkat, aminek az eszköze csak és kizárólag a múltba révedő pátosz lehet.

    Hozzá teszem az Eiffel-torony meg a Colosseum sem baj ha megjelenik egy imázsfilmben, ahogy nálunk a Halászbástya vagy a Parlament. De ha csak ezekről szól, az egyszerűen béna. Nem véletlen, hogy Budapest egy tipikus egynapos célpont egy külföldi turistának, egybe kötve mondjuk egy Lengyel-Cseh--Magyar-Horvát túrával. Megnézi ezeket az épületeket, posztolja instára, esetleg fürdik egyet a Gellértben és másnap megy is tovább. Tengernyi millió vlog van Youtube-on erről, mellesleg a Turisztikai Ügynökség adataiból is pont ez rajzolódik ki. Ezeknek a turistáknak fingjuk nincs arról, hogy csuhogató, paprikás, matyóhímzéses motívumokon kívül mitől tud még jó lenni Magyarország (nem nézve a Sziget fesztivált, ami pár éve áttörte az üvegplafont).

Új hozzászólás Aktív témák